fbpixel

Search icon
Search
Αέρας Hollywood στη Θεσσαλονίκη: Οι αστέρες του "The Expendables" που έφτασαν στην πόλη
CITY VIBES

Αέρας Hollywood στη Θεσσαλονίκη: Οι αστέρες του "The Expendables" που έφτασαν στην πόλη

Μάθετε ποια είναι τα locations στα οποία θα θαυμάσουμε σκηνές της πολυαναμενόμενης ταινίας


Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η είδηση και οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Hollywood στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas είχαν γίνει talk of the town, και απ' ό,τι φαίνεται αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά. Από τις αρχές του Οκτωβρίου μάθαμε πως αυτόν τον χειμώνα θα πραγματοποιηθούν και πάλι Χολυγουντιανά γυρίσματα στην πόλη μας και αυτήν τη φορά θα είναι για τις ανάγκες της ήδη αγαπημένης ταινίας, "The Expendables", και συγκεκριμένα για το πολυαναμενόμενο part 4 αυτής.

Με η συμμετοχή 300 ατόμων στην παραγωγή, τα γυρίσματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική πλευρά της πόλης. Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, υποδέχεται και πάλι η Θεσσαλονίκη μια τόσο μεγάλη παραγωγή, αφού από τον Νοέμβριο ξεκινούν γυρίσματα στην πόλη για την 4η εκδοχή τους.

Από το βράδυ της Κυριακής κιόλας, φορτηγά μετέφεραν τον εξοπλισμό για τις ανάγκες της ταινίας, στο υπερσύγχρονο στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, χώρος που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από τους κασκαντέρ της ταινίας, εν αντιθέσει με τον μισθωμένο βιομηχανικό χώρο που στεγάζεται στην περιοχή των Διαβατών, στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου θα βρίσκονται αποκλειστικά οι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί.

Οι αστέρες του Hollywood, Megan Fox, Jason Statham, Andy Garcia, 50 Cent, Tony Jaa, Dolph Lundgren και Machine Gun Kelly, έχουν ήδη ξεκινήσει δρομολόγια προς το εργοστάσιο της βιομηχανικής περιοχής των Διαβατών, το οποίο ενεργοποιείται ξανά μετά από χρόνια.

248279445-113752771093243-1642210279548195094-n.jpg
@jasonstatham

Τα γυρίσματα της μεγάλης παραγωγής με προϋπολογισμό ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και για την ολοκλήρωση τους, όπως έγινε και με τα γυρίσματα του Second Unit. Όσο για το κοινό της Θεσσαλονίκης -σε αντίθεση με το "The Enforcer"- δε θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά κάποιο "take" του σκηνοθέτη σε δημόσιο χώρο.

Να σημειωθεί πως ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας και δημιουργός του franchise, Sylvester Stallone, δε θα ταξιδέψει καθόλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα γυρίσματά του έχουν ολοκληρωθεί στο Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το 50% περίπου της συνολικής ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μέσα από την παραγωγή θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει ο Αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Robert Van Norden, θα χρειαστούν ηθοποιοί, άνθρωποι από τον κατασκευαστικό χώρο, την τροφοδοσία και άλλες ειδικότητες.

Ήδη, ο Jason Staham έχει δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες από τα γυρίσματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μέσα από τις λήψεις μπορούμε να διαπιστώσουμε πως πρόκειται να δούμε πολλές σκηνές σε ένα σκοτεινό εργοστάσιο, όπου οι καπνοί και τα neon φώτα θα δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για το story της ταινίας.

248377910-2635714790057305-5878490266902351660-n.jpg
@jasonstatham

Ένα κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, ξύλα, μεταλλικές επιφάνειες γιγαντιαίο πρόπλασμα πολεμικού πλοίου, στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τους «Αναλώσιμους 4» στα Βασιλικά -ένα τεράστιο σκηνικό, για τον φωτισμό του οποίου έχουν μεταφερθεί τεράστιοι γερανοί που βοηθούν ώστε να φωτίζεται το «πλοίο» και ο γύρω χώρος με εντυπωσιακό τρόπο μόλις πέσει η νύχτα- όπως κι ένας βιομηχανικός χώρος με περισσότερα από 100.000 τ.μ στεγασμένης επιφάνειας στη δυτική πλευρά της πόλης, που θα αλλάξει χρήση για περίπου δέκα ημέρες, είναι μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τα locations όπου λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες τα γυρίσματα.

Μεταξύ άλλων, Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, επισήμανε πως η συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή θα έχει διαφορετικό προφίλ γυρισμάτων συγκριτικά με το "The Enforcer" που γυρίστηκε το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «To "The Enforcer" ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ που πέρασε και η πόλη και η περιοχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, και γι' αυτό οι παραγωγοί επιστρέφουν σε πολύ μικρό διάστημα με μια πολύ μεγαλύτερη πλέον και πολύ πιο απαιτητική σε γυρίσματα και κατασκευές παραγωγή».

248395102-258483169551590-6390575114982185799-n.jpg
@jasonstatham
Can't wait!