fbpixel

Search icon
Search
Antonio Banderas: Ο χολιγουντιανός star έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας "Barracuda"
PEOPLE & MOMENTS

Antonio Banderas: Ο χολιγουντιανός star έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας "Barracuda"

«Αέρας» από το Hollywood καταφθάνει στην πόλη μας με την άφιξη του διάσημου ηθοποιού


Είναι γεγονός! Για πρώτη φορά πρόκειται να γυριστεί ταινία του Hollywood στη Θεσσαλονίκη και ήδη η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες τις media πλατφόρμες, ο Ισπανός χολιγουντιανός star Antonio Banderas θα έρθει στην πόλη μας τέλη Ιουνίου και ο λόγος είναι τα γυρίσματα της ταινίας "Barracuda", την οποία σκηνοθετεί ο Richard Hughes.

«Αέρας» από το Hollywood, λοιπόν, που θα χαρίσει λάμψη στην πόλη μας, η οποία για πρώτη φορά γίνεται το location για τα γυρίσματα μιας τόσο μεγάλης παραγωγής.

Οι λεπτομέρειες για τα γυρίσματα

3-adHkM.jpg

Όπως μαθαίνουμε, τα γυρίσματα της πολυαναμένομενης ταινίας θα πραγματοποιηθούν κυρίως στην πόλη μας, ενώ λέγεται πως κυρίως τα εσωτερικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιηθούν ως locations. Υποτίθεται πως η ταινία θα διαδραματίζεται στο Miami, γι' αυτό και δεν πρέπει να γίνει ιδιαίτερα ορατό το εξωτερικό σκηνικό.

Ήδη, το συνεργείο του σπουδαίου ηθοποιού που μετράει τη μία επιτυχία μετά την άλλη στο ενεργητικό του, έκανε ρεπεράζ την περασμένη εβδομάδα στο MΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ και στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντοπίσουν και άλλα χαρακτηριστικά κτήρια της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της ταινίας. Αυτό που ζητούν είναι χώροι που να έχει την ευχέρεια του χώρου, αλλά και να «κουβαλούν» τη δική τους ιστορία, ώστε να εναρμονιστεί με το concept του Barracuda.

5-ijjzb.jpg
Film director, Richard Hughes


Φαίνεται πως ο σκηνοθέτης, Richard Hughes, μελέτησε από πριν τα σημεία της πόλης που ταιριάζουν με όλα όσα οραματιστεί για το περιεχόμενο και την ιδέα της ταινίας. Ο ίδιος, άλλωστε, δηλώνει συνεχώς την αγάπη του για τη χώρα μας, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν είχε τύχει να πραγματοποιήσει γυρίσματα για κάποια από τις προηγούμενες δουλειές του εδώ. Τώρα, όμως, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τελικά επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως το κατάλληλο για εκείνον σκηνικό.

Οι πρώτες δηλώσεις & τα studios στη Θέρμη

6-nkL6m.jpg

Τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και την έναρξη κατασκευής των studios εταιρίας του Hollywood στη Θέρμη, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τοποθετημένος στο συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής Film Office αλλά και τα γυρίσματα στην πόλη μας, o κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως υπήρξε μια καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, ολοκληρώθηκαν όλες οι προεργασίες και αρχίζει τους επόμενους μήνες η κατασκευή των studios χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη πόλη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood. Έτσι και πληροφορηθήκαμε για την άφιξη του Antonio Banderas.

Είπε χαρακτηριστικά: «Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δικαιώνοντας την επιλογή μας να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που ιδρύει Film Office στην Ελλάδα».

9.png


Πρόσφατα, μάλιστα, μάθαμε πως έγιναν προτάσεις για τη δημιουργία κινηματογραφικών studios σε χώρους του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, κοινές δράσεις και συνέργειες του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και με το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προβλέπουν τα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη, τον πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή, Νίκο Παπαϊωάννου και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε κάτι επίσημο, πέρα από το γεγονός ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται υπό συζήτηση και προχωρά, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατό πράξη.