fbpixel

Search icon
Search
8 παραλίες στην Ελλάδα με εξωτική ομορφιά που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι
TRAVEL

8 παραλίες στην Ελλάδα με εξωτική ομορφιά που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ετοιμάστε την travel bag σας κι απολαύστε το ταξίδι


Κάθε καλοκαίρι, η χώρα μας, φοράει τα καλά της κι υποδέχεται τους εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν σε αυτήν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητους προορισμούς, κατάλληλους για όλα τα γούστα, που περιμένουν να τους εξερευνήσουμε και να μας χαρίσουν αξέχαστες αναμνήσεις και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Πλησιάζει η ώρα για τις διακοπές σας, αλλά δεν έχετε βρει ακόμη το κατάλληλο μέρος που θα επισκεφθείτε; Τι θα λέγατε να επισκεφθείτε φέτος ένα εξωτικό τοπίο, που θα σας κλέψει την καρδιά από το πρώτο κιόλας λεπτό; Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας, που θα μπορούσαν άνετα να ανήκουν σε κάποιο μακρινό νησί, από εκείνα που θαυμάζουμε κυρίως μέσα από τα social media. Ετοιμάστε την travel list σας και κρατήστε σημειώσεις.

Οι φετινές διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες!

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

shutterstock-676674814.jpg

Άγρια ομορφιά σε ένα μπλε φόντο. Το Πόρτο Κατσίκι δε μοιάζει σε τίποτα με καμία άλλη παραλία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι γνωστό κι ως το “στολίδι του Ιονίου” και βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τα επιβλητικά βράχια της νοτιοδυτικής Λευκάδας. Αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού εδώ και πολλά χρόνια, ενώ θεωρείται γενικότερα μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Ίσως το μόνο αρνητικό, είναι πως η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά το σίγουρο είναι πως φτάνοντας στον προορισμό σας, η εικόνα και το τοπίο θα σας ανταμείψουν. Ο δρόμος αρχικά είναι γεμάτος στροφές και πυκνή βλάστηση, ενώ ακολουθεί ένα μονοπάτι με περίπου 100 σκαλιά, σκαλισμένα πάνω σε βράχο. Τα νερά της παραλίας είναι τιρκουάζ κοντά στην ακτή και σταδιακά οι αποχρώσεις του μπλε εναλλάσσονται, μέχρι που η θάλασσα γίνεται ένα με τον ουρανό, ενώ είναι βαθιά, με κάποια σημεία έξω από τα ακρωτήρια να φτάνουν τα 350 μέτρα. Extra tip: Αν την επισκεφθείτε, αξίζει να πραγματικά να παραμείνετε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Οι βράχοι ξαφνικά “βάφονται” πορτοκαλί και το τοπίο είναι κάτι περισσότερο από μαγευτικό.

Μύρτος, Κεφαλονιά

shutterstock-1701970195.jpg

Αποτελεί μία από τις πιο πολυβραβευμένες παραλίες της Κεφαλονιάς και κάθε χρόνο, κατακλύζεται από κόσμο, που σπεύδει να θαυμάσει την απίστευτη ομορφιά της. Ο φημισμένος, Μύρτος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, βόρεια του Αργοστολίου κι έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Αποτελεί το ιδανικό spot για να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες και να δημιουργήσετε το δικό σας vacation album, που θα είναι γεμάτο αναμνήσεις. Επιβλητικά βράχια, γκρεμοί, γαλαζοπράσινα νερά, καταπράσινη βλάστηση, ψιλά ολόλευκα βότσαλα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Στην άκρη της παραλίας υπάρχει και μια μικρή σπηλιά, ενώ το ηλιοβασίλεμα θα σας μείνει αξέχαστο, καθώς την ώρα που “σβήνει” ο ήλιος, η θάλασσα αποκτά ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Εξωτική ατμόσφαιρα και ομορφιά, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Μπάλος, Κρήτη

shutterstock-137914247.jpg

Βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κρήτης, περίπου 14 χλμ. Βορειοδυτικά της Κισσάμου, ανάμεσα στο ακρωτήριο Γραμβούσα και το ακρωτήριο Τηγάνι. Η παραλία του Μπάλου ξεχωρίζει για τη μοναδική της ομορφιά και κάθε χρόνο, φιλοξενεί αμέτρητους επισκέπτες, που έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της. Ο Μπάλος φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το όμορφο εξωτικό τοπίο, ενώ η λευκή αμμουδιά και τα ρηχά και ζεστά νερά τον καθιστούν ιδανικό μέρος για μικρά παιδιά κι οικογένειες. H πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά εύκολη και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αμάξι ή μπορείτε να επιλέξετε τα καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Κισσάμου. Η επιλογή είναι δική σας και το σίγουρο είναι, πως ο Μπάλος θα σας εντυπωσιάσει. 

Βουτούμι, Αντίπαξοι

shutterstock-1165971967.jpg

Δίπλα στους Παξούς και συγκεκριμένα στα νιτιοανατολικά βρίσκονται οι Αντίπαξοι. Ένα πολύ όμορφο, μικρό νησί με μαγευτικές ακτές και τα καταπληκτικά, γαλαζοπράσινα νερά. Ένας μικρός παράδεισος, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς έστω για μία φορά στη ζωή του. Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας κι όχι μόνο και παραπέμπει στην Καραϊβική. Η λευκή άμμος σε συνδυασμό με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και την πυκνή βλάστηση με τα κυπαρίσσια που "αγκαλιάζουν" την ακτή δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο αρκετό κόσμο. Plus: Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Σίμος, Ελαφόνησος 

shutterstock-1633525057.jpg

Ένα ακόμη μέρος που πρέπει να μπει ψηλά στην must-visit list σας. Η παραλία του Σίμου, βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, ενώ το καλοκαίρι εκτελούνται δρομολόγια με καΐκι από το παλιό λιμάνι του νησιού. Η παραλία είναι γνωστή για την ψιλή χρυσή άμμο, τα ρηχά γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, τους ψηλούς αμμόλοφους και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση ενώνοντάς την, με αυτήν του Σαρακήνικου. Η απέραντη, κατάλευκη αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά δίνουν στο τοπίο μια εξωτική ομορφιά, ενώ σύμφωνα με την ντόπια παράδοση πήρε το όνομά της είτε από έναν Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, είτε από κάποιον ερημίτη που ονομαζόταν Σίμος. Extra tip: Ιδανικά, αξίζει να την επισκεφτεί κανείς μία νύχτα με πανσέληνο. Πρόκειται για μία σπάνια εμπειρία, καθώς η κατάλευκη άμμος αντανακλά το φως της σελήνης κι η θάλασσα γεμίζει ασημόσκονη.

Σαλιάρα, Θάσος 

shutterstock-499096081.jpg

Η Θάσος αποτελεί μία από τις top επιλογές για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, καθώς βρίσκεται μόλις μερικές ώρες μακριά από την πόλη. Στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων περίπου από το Λιμένα, βρίσκεται μία παραλία, γνωστή για την εξωτική της ομορφιά και το καταπράσινο τοπίο. Η Σαλιάρα ή αλλιώς Marble Beach. Η πλούσια, πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τα νερά είναι ρηχά και βαθαίνουν σταδιακά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ κι οι δύο πλευρές της ακτής περιβάλλονται από ψηλά βράχια. Για να φτάσετε στην Σαλιάρα θα πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο προς Μακρύαμμο, ενώ ακολουθεί χωματόδρομος που χρειάζεται λίγη προσοχή. 

Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος 

shutterstock-1784817917.jpg

Ένας επίγειος παράδεισος που αξίζει να ανακαλύψετε! Η Αλόννησος αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα νησιά των Σποράδων και προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές και φέτος το καλοκαίρι. Σε αυτήν, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 15 χλμ. από το Πατητήρι. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού, είναι γνωστή για τα ολόλευκα βότσαλα, το ψιλό πετραδάκι και τα τιρκουάζ σχεδόν διάφανα νερά, που παραπέμπουν σε τροπικό παράδεισο. Ένα συγκλονιστικά όμορφο μέρος, που θα σας μαγέψει αμέσως και δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε. Θέλετε να γεμίσετε μπαταρίες κι όμορφες εικόνες, προκειμένου να επιστρέψετε πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι στην καθημερινότητά σας; Αυτός είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς!

Κουφονήσια 

shutterstock-673062964.jpg

Ό,τι κι αν έχετε ακούσει για τα Κουφονήσια, είναι λίγο αν δεν τα επισκεφθείτε. Τρία νησιά και πολλές νησίδες. Από τη μία, το Άνω Κουφονήσι, που είναι και το μοναδικό που κατοικείται. Από την άλλη το Κάτω Κουφονήσι και η Κέρος, ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, που βρίσκεται ανάμεσα στα Κουφονήσια και την Αμοργό. Οι κολπίσκοι με τα σμαραγδένια νερά που θυμίζουν πισίνα, τα επιβλητικά βράχια και το μαγευτικό, φυσικό τοπίο συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, που μαγνητίζει τα βλέμματα. Extra tip: Κοντά στο Πορί, στα βορειοανατολικά του νησιού, βρίσκονται οι σπηλιές του Ξυλομπάτη. Ο βυθός και τα βράχια θα σας εντυπωσιάσουν και δεν πρέπει να παραλείψετε να βρεθείτε εκεί.

Κεντρική φωτογραφία: Σίμος, Ελαφόνησος