fbpixel

Search icon
Search
7+1 rooftop bars της Θεσσαλονίκης για να απολαύσετε το ποτό σας με υπέροχη θέα
CITY VIBES

7+1 rooftop bars της Θεσσαλονίκης για να απολαύσετε το ποτό σας με υπέροχη θέα

Οι πιο ειδυλλιακές ταράτσες της πόλης που αξίζει να επισκεφθείτε asap


Οι ταράτσες από πάντα αποτελούσαν το απόλυτο meeting point με την παρέα για μια χαλαρή βραδινή έξοδο ή ένα ρομαντικό ραντεβού με τη σχέση σας. Και πιο συγκεκριμένα, οι ταράτσες της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται στο ιδανικό περιβάλλον για να περάσετε υπέροχα τα summer nights και να γεμίσετε την καθημερινότητά σας με δυνατές στιγμές που αξίζουν. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε το ποτό σας έχοντας για θέα ολόκληρη την πόλη!

Ανακαλύψτε παρακάτω τα ωραιότερα rooftop bars της Θεσσαλονίκης & βάλτε τα στην to go list σας για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές!

Margarita at the Top of Senses

img-4153.jpg

Στην Πλατεία Μωριχόβου 11, στα Λαδάδικα, μια από τις πιο παλιές και γραφικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε το ονειρεμένο και πολύ δημοφιλές Margarita at the Top of Senses, που προσφέρει απίθανα γευστικά cocktails σε συνδυασμό με υπέροχες μουσικές επιλογές που απογειώνουν τις αισθήσεις. Όσον αφορά στη διακόσμηση, επικρατούν οι μινιμαλιστικές γραμμές, ενώ δε λείπουν και οι σύγχρονες πινελιές που παραπέμπουν σε ένα tropical καλοκαίρι. Λεπτομέρειες από ανοιχτού χρώματος ξύλο, μπλε, πράσινο και λευκό σάς μεταφέρουν νοερά σε ειδυλλιακούς νησιωτικούς προορισμούς, ενώ εσείς θα βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης.

Manhattan Sky Terrace

18299858-1305247389570514-2917223327397314560-n.jpg

Για όλους εσάς που θέλετε να βιώσετε στο έπακρο τον «παλμό» της πόλης και να να αφεθείτε στον ξέφρενο ρυθμό των parties, το Manhattan Sky Terrace είναι ό,τι ακριβώς αναζητάτε. Στην οδό Ν. Λήμνου 6 συστήνεται μια άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου η νύχτα μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ και η διασκέδαση κορυφώνεται χάρη στην party zone μουσική, τον ατελείωτο χορό, την ποικιλία καλοκαιρινών ποτών και τα super delicius finger foods για να τα συνοδεύσετε. Plus, εκεί θα γευτείτε κορυφαία ασιατική κουζίνα, που θα σας ταξιδέψουν στην άκρη του κόσμου αλλά με ένα summer twist, που θα ταιριάξει τέλεια με το ποτό σας.

Tsuki Premium Cocktail & Wine Bar

tsuki.jpg

Μια «ανάσα» από το λιμάνι, στην οδό Αξιού 1 & Αβέρωφ, μπορείτε να νιώσετε πως είστε «ένα» με τη θάλασσα από την εκπληκτική ταράτσα του Tsuki Premium Cocktail & Wine Bar. Εκεί θα βρείτε μια ποικιλία φίνων cocktails και κρασιών σε απολαυστικούς συνδυασμούς που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο, πεντανόστιμα πιάτα που ενθουσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς food lovers και ατμόσφαιρα οικεία και χαλαρή, για να περάσετε μοναδικές βραδιές με την παρέα σας -και όχι μόνο. Το βασικό highlight αυτής της ταράτσας είναι η breathtaking view που προσφέρει και ό,τι πιο κοντινό σε θάλασσα στην πόλη.

Urania Bar

2018-06-29-053632-1-1-e1530373507375.jpg

Να και μια πιο urban style επιλογή για τους λάτρεις του είδους! Στην οδό Παΐκου 4 & Καποδιστρίου 7, στο Urania Bar θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή spots της πόλης. Colorful αισθητική, που συνδυάζει τον cozy χαρακτήρα με το μοντέρνο design, συνεχώς ανανεωμένο μενού και προσεγμένο service είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα μετατρέψουν το συγκεκριμένο rooftop στο επόμενο στέκι σας. Bonus, φιλοξενεί γνωστά dj sets καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και υπόσχεται να σας χαρίσει τις πιο αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Stin taratsa

kentriki-2.jpg

Οι άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις των rooftop bars δεν τελειώνουν εδώ. Στην οδό της Βαλαωρίτου στον αριθμό 29, στον 4ο όροφο, θα βρείτε την Taratsa, που είναι η πρώτη αυτής της κατηγορίας που άνοιξε στη συγκεκριμένη περιοχή. Αποτελεί το ιδανικό meeting point για να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας και να χαλαρώσετε με τη συνοδεία jazz μουσικών επιλογών. Αφού βρεθείτε εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε μεθυστικά cocktails φτιαγμένα από φρέσκα φρούτα και μυρωδικά, αλλά και να παρευρεθείτε σε κάποιο party ή σε μια προβολή ταινίας που συχνά διοργανώνει το μαγαζί. 

Matute Rooftop Bar

p1cia3190b1bus1bul1d3a1i16hagf.jpg

Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην πόλη στη λίστα με τις ταράτσες είναι αυτή του Matute, στην οδό Αγίου Μηνά 1. Γήινα χρώματα, retro αισθητική, καλοκαιρινή αύρα και απεριόριστη θέα γίνονται οι λόγοι για τους οποίους έχει κατακτήσει θαμώνες. Ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Πλατείας Εμπορίου έχει πάρει και πάλι «ζωή» χάρη στο συγκεκριμένο rooftop, το οποίο χαρίζει άλλη διάσταση στο nightlife της πόλης, σε έναν χώρο που δίνει την αίσθηση ενός επίγειου παραδείσου, ο οποίος σχεδόν αγγίζει τον ουρανό και μετατρέπεται στο απόλυτο spot για Θεσσαλονικείς και μη.

WonderWall Fun Bar

59502820-2310566325851828-6684818065932156928-n.jpg

Το all season WonderWall Fun Bar μετατρέπεται στο πιο κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις της rock&roll μουσικής. Στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα επί της οδού Αιγύπτου 18, η ταράτσα αυτή αναδεικνύει τη vintage αισθητική, με ultra modern και fun δόσεις, πάντα υπό τους ήχους στους οποίους παραμένει πιστή από το ξεκίνημά της. Βιώστε την urban διάσταση της πόλης, απολαμβάνοντας το ποτό σας και την ξεχωριστή θέα στις σκεπές και τις τσιμεντένιες ταράτσες των Λαδάδικων, που μετρούν χρόνια ύπαρξης και αποτελούν μεγάλο κομμάτι στην ιστορία και την παλιά αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης.

Gatsby Thessaloniki

120281118-1018021648679514-2169872389927357532-n.jpg

Στην πολυσύχναστη Ερμού, στον αριθμό 21, το Gatsby είναι ο ιδανικός προορισμός για ανάσες δροσιάς από τους αστικούς ρυθμούς, καθώς και το απόλυτο στέκι για ποτό και φαγητό, υπό την baroque αισθητική που έχει διαμορφώσει το team του μαγαζιού. Ζωηρά χρώματα, jungle πινελιές, θεματικά music nights, «ζεστή» φιλοξενία κι ένα design βγαλμένο από άλλη εποχή, συνθέτουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον για στιγμές που σίγουρα θα θυμάστε για πάτα. Εάν κατευθυνθείτε προς τα εκεί, δώστε μια γευστική ευκαιρία στα gourmet πάτα που προσφέρονται, απολαμβάνοντας απίστευτα γαστρονομικά ταξίδια και κάνοντας το τέλειο combo μαζί με το ποτό σας.

Have fun!