fbpixel

Search icon
Search
6+1 μυστικά για να διατηρηθείτε fit και στις διακοπές
WELLNESS

6+1 μυστικά για να διατηρηθείτε fit και στις διακοπές

Δε χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος


Ήλιος, θάλασσα, καλή παρέα, απολαυστικά cocktails και καλό φαγητό. Αυτό είναι το μοτίβο των καλοκαιρικών διακοπών στην Ελλάδα, που όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία. Ωστόσο, αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που μόχθησαν για να αποκτήσουν το summer body των ονείρων τους και θέλετε να το διατηρήσετε και στις διακοπές σας, υπάρχουν τρόποι για να το πετύχετε και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας σε πολύ καλή φόρμα και γεμάτοι ενέργεια.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα tips διατροφής και γυμναστικής για εσάς, που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε fit ακόμη και στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σας κι εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να τα ακολουθήσετε όσο πιο πιστά γίνεται.

Έτσι θα πετύχετε τον στόχο σας!

Prepare you food

Εννοείται πως θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να βγείτε… εκτός προγράμματος, ωστόσο προσπαθήστε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στο πλάνο σας. Ιδανικά, προτιμήστε να ετοιμάζετε μερικά γεύματα μόνοι σας, κυρίως για τις ώρες που βρίσκεστε στην παραλία, για να μη χρειαστεί να καταφύγετε στις επιλογές που βρίσκονται στα menu των beach bar, που σίγουρα δεν είναι κι οι πιο υγιεινές. Προμηθευτείτε θρεπτικά snuck, όπως είναι οι μπάρες δημητριακών ή τα φρέσκα φρούτα που θα σας κρατήσουν μακριά από τα άσκοπα τσιμπολογήματα στη διάρκεια της ημέρας, ενώ για το κύριο γεύμα της ημέρας προτιμήστε ψάρι με σαλάτα εποχής ή κρέας ή κοτόπουλο αντίστοιχα με κάποια πράσινη σαλάτα.

shutterstock-756336433.jpg

Keep it simple

Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια των διακοπών είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στα λαχταριστά cocktails, που ωστόσο είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη. Εναλλακτικά, προτιμήστε για τις βραδινές σας εξόδους ένα ποτήρι λευκό κρασί, που είναι εξίσου δροσιστικό και θα σας επιβαρύνει σαφέστατα λιγότερο, ενώ στη διάρκεια της ημέρας πείτε "ναι" σε κάποιον φυσικό χυμό ή ακόμη καλύτερα, σε ένα smoothie που θα είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Επιλέξτε τα πιο λαχταριστά φρούτα εποχής, προσθέστε σπανάκι που δεν έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και almond milk κι απολαύστε το λαχταριστό ρόφημά σας.

Create your diet plan

Σύμμαχος στην προσπάθειά σας να παραμείνετε fit και υγιείς ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών, είναι η δημιουργία ενός σταθερού πλάνου, καθώς ο αριθμός των γευμάτων που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα είναι εξίσου σημαντικός. Ιδανικά, προσπαθήστε να μην παραλείπετε κανένα από αυτά και για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι καλό να φτιάξετε ένα συγκεκριμένο πλάνο και να το ακολουθήσετε όσο πιο πιστά γίνεται. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα γεύματα και μην ξεχνάτε να καταναλώνετε ελαφριά healthy meals ανά 3 ώρες.

Eat your greens 

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που μας προσφέρει πεντανόστιμα φρούτα και λαχανικά, που έχουν θέση σε κάθε γεύμα της ημέρας. Η ντομάτα, το αγγούρι, τα αντίδια, τα βλίτα, τα καρότα, τα παντζάρια, το μαρούλι κι η ρόκα είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά εποχής, που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα αυτό το διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για φρούτα όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το ροδάκινο, τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα νεκταρίνια και τα κεράσια, που είναι πιο νόστιμα από ποτέ και σας καλούν να τα δοκιμάσετε. Είναι σημαντικό να τα εντάξετε όλα στη διατροφή σας κι είναι κι αυτός ένας τρόπος, για να παραμείνετε fit ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών.

Stay hydrate 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το νερό. Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστό ότι λειτουργεί ευεργετικά τόσο για το δέρμα, όσο και τον οργανισμό μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ξεχνάμε, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν το “συμπαθούν” ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Μπορείτε να επιλέξετε μία δροσερή σόδα ή ακόμη καλύτερα, να προσθέσετε μέσα σε ένα ποτήρι με φυσικό μεταλλικό νερό φέτες λεμονιού, λάιμ ή μία χούφτα berries. Θα το λατρέψετε!

shutterstock-387206110.jpg

Move your body

Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών σας. Οι ημέρες αυτές, είναι απαραίτητες για να χαλαρώσετε και να γεμίσετε μπαταρίες, προκειμένου να επιστρέψετε πιο φρέσκιες στην καθημερινότητα σας. Ωστόσο, αν θέλετε να διατηρήσετε την φόρμα σας και να παραμείνετε fit, μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα μισάωρο περπάτημα ή τρέξιμο ή εναλλακτικά, κολυμπήστε για 40-45 λεπτά στη θάλασσα. Εκτός από το γεγονός ότι θα βοηθήσετε σημαντικά το σώμα σας, θα αποκτήσετε αμέσως κι ένα αίσθημα ευεξίας, που θα σας συντροφεύσει ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών.

Good sleep 

Last but not least. Εκμεταλλευτείτε τις διακοπές σας, για να κοιμηθείτε περισσότερο και να ξεκουραστείτε σε βάθος. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, οι λιγοστές ώρες ύπνου διαταράσσουν την ισορροπία των ορμονών της όρεξης και συγκεκριμένα της λεπτίνης και της γκρελίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πείνα κι η όρεξη για πιο λιπαρά τρόφιμα. Παράλληλα, τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο έχουν μικρότερη διάθεση κι ενέργεια μέσα στην ημέρα, άρα και λιγότερη όρεξη για σωματική δραστηριότητα. Ενισχύστε την προσπάθειά σας, διατηρώντας 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά.