fbpixel

Search icon
Search
6 ξεχωριστές ιδέες για να δημιουργήσετε το πιο εντυπωσιακό μαγιάτικο στεφάνι
DESIGN

6 ξεχωριστές ιδέες για να δημιουργήσετε το πιο εντυπωσιακό μαγιάτικο στεφάνι

Συλλέξτε τα πολύχρωμα άνθη της άνοιξης & φτιάξτε τα πιο όμορφα flower wreaths


Ο Μάιος είναι συνώνυμος των λουλουδιών και της ανοιξιάτικης αισιοδοξίας. Η φετινή πρωτομαγιά μεταφέρθηκε και πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν φτιάξει το στεφάνι τους. Συνήθως η μέρα αυτή είναι μέσα στη φύση, μαζί με ανθρώπους της ζωής μας, με τους οποίους ξεχυνόμαστε μέσα στο ολάνθιστο σκηνικό για να συλλέξουμε τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια αυτής της εποχής. Φέτος, μπορεί οι καταστάσεις να είναι και πάλι διαφορετικές, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να νιώσουμε αυτήν τη χαρά που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα και να την κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας. 

Κι επειδή Μάιος χωρίς στεφάνι λουλουδιών δε γίνεται, παρακάτω σάς παρουσιάζουμε τις πιο stylish ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας!

Σκεφτείτε το concept

1-mgTlZ.jpg

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς ακριβώς θα θέλατε να μοιάζει το στεφάνι σας. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά styles που ορίζουν κάθε στεφάνι και αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με το άνθος που θα επιλέξετε, τόσο σε σχέση με το χρώμα όσο και σε ό,τι αφορά στο είδος του φυτού. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ ενός ρομαντικού theme που είναι πάντοτε must και πανέμορφο, κάτι πιο rustic με λουλούδια και πρασινάδες που βρίσκουμε παντού μέσα στη φύση ή να κάνετε μια πιο chic επιλογή με λουλούδια που να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. It's up to you!

Καταλήξτε στο ποια θα είναι η βάση σας

2-bgvTS.jpg

Η βάση είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να σταθούν τα λουλούδια. Στην ουσία, οι επιλογές σας είναι τρεις: Αρχικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε -και αυτό που συνηθίζεται- είναι να πάρετε ένα κομμάτι σύρμα και να του δώσετε κυκλικό σχήμα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε ακόμα και με μια παλιά κρεμάστρα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε εύκαμπτα ξυλάκια για ένα bohemian στιλ, στα οποία και πάλι θα πρέπει να δώσετε σχήμα. Για μεγαλύτερη ευκολία, ωστόσο, ένα στρογγυλό φελιζόλ για DIY κατασκευές θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα.

Προτιμήστε το μονοθεματικό στιλ

5-vHgt5.jpg

Για να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα απόλυτα κομψό στεφάνι, τότε δεν έχετε παρά να στρέψετε την προσοχή σας σε ένα μονοθεματικό στιλ. Επιλέξτε για αρχή μια πρασινάδα σαν βάση, όπως για παράδειγμα φύλλα ελιάς, κι έπειτα ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιού. Μπορείτε να συνδυάσετε λευκά και ροζ τριαντάφυλλα ή αντίστοιχα χρώματα σε τουλίπες, που μοιάζουν πραγματικά σαν να βγήκαν από παραμύθι.

Κάντε mix & match μαζί με φρούτα

4-DbBy0.jpg

Είναι ωραίο να δημιουργείτε κάτι που να μη βλέπουμε πολύ συχνά εκεί έξω. Γι' αυτό και θα σας προτείναμε να εντάξετε μαζί με τα λουλούδια και μερικά φρούτα σε παρόμοιους χρωματισμούς, όπως για παράδειγμα πράσινα μήλα που θα αντέξουν περισσότερο χρονικό διάστημα και θα ταιριάξουν υπέροχα μαζί με άλλα πράσινα στοιχεία. Μια ωραία ιδέα είναι και τα λεμόνια, για το απόλυτο yellow theme!

Πείτε «ναι» σε εναλλακτικές προτάσεις

3-Rww5Q.jpg

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με το παραπάνω tip, τολμήστε φέτος να κάνετε τη διαφορά! Αντί για το παραδοσιακό στεφάνι, επιλέξτε να κρεμάσετε στην πόρτα σας ένα εντυπωσιακό καλάθι γεμάτο ολόφρεσκα άνθη, δημιουργώντας ένα πλούσιο αποτέλεσμα και ξεφεύγοντας έτσι από τις κλασικές λύσεις.

Μην παραλείψετε το styling

1-c7xdo.jpg

Όποια κι αν είναι η επιλογή στην οποία θα στρέψετε το ενδιαφέρον σας, μην ξεχνάτε πως το όλο αποτέλεσμα θα δείξει πιο προσεγμένο κι εντυπωσιακό με μερικές extra πινελιές. Αφού βάλετε τα λουλούδια σας, προσθέστε μια χρωματιστή κορδέλα στο πάνω μέρος και δημιουργήστε έναν φιόγκο. Ακόμα, μπορείτε να δέσετε μερικές ακόμα κορδέλες στο κάτω μέρος αυτήν τη φορά και να τις αφήσετε να κρέμονται, κάνοντας έτσι το στεφάνι σας πολυδιάστατο και πιο boho.