fbpixel

Search icon
Search
6 tips για να κάνετε το ξηρό δέρμα σας απόλυτα ενυδατωμένο
FACE & BODY

6 tips για να κάνετε το ξηρό δέρμα σας απόλυτα ενυδατωμένο

Αλλάξτε τώρα συνήθειες και δείτε διαφορά


Λιπαρό ή ξηρό δέρμα; Αν η ζυγαριά κλίνει προς τη δεύτερη απάντηση τότε είναι βέβαιο πως ζητάτε άμεσες λύσεις. Μεγαλώνοντας το δέρμα γίνεται όλο και πιο ξηρό με αποτέλεσμα να πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες δράσεις και να κάνετε τις κατάλληλες τροποποιήσεις στη ρουτίνα περιποίησης σας. Ειδικά τώρα που η σεζόν έχει αλλάξει και οι απαιτήσεις για ενυδάτωση είναι πιο επιτακτικές από ποτέ, ήρθε η στιγμή να διατηρήσετε τον έλεγχο της επιδερμίδας σας. Μειώστε τον ερεθισμό και την ξηρότητα με τα παρακάτω χρηστικά tips. Πλέον μπορείτε να το πετύχετε μόλις μέσα σε 6 βήματα. 

skin-hydration.jpg
@fashion_jackson

1. Προσθέστε ενυδάτωση σε κάθε βήμα της ρουτίνας σας

Για όσους έχετε πολύ ξηρό δέρμα, κάθε προϊόν στη ρουτίνα σας θα πρέπει να έχει ως στόχο την πραγματική ενυδάτωση, σε όλα τα επίπεδα. Το καθαριστικό σας δεν θα πρέπει να είναι γεμάτο με οξέα, αντιθέτως θα πρέπει να περιέχει υαλουρονικό οξύ και έλαια που καθαρίζουν χωρίς να απογυμνώνουν το δέρμα σας. Οι οροί σας θα πρέπει να περιέχουν πεπτίδια και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε και C. Εστιάστε σε αυτά και αφήστε στην άκρη την έντονη απολέπιση με χημικά συστατικά. Η προσθήκη ενυδατικών, ελαίων και υαλουρονικού οξέος μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των αποτελεσμάτων των ξηραντικών προϊόντων όπως η ρετινόλη.

2. Αυξήστε τα υγρά στη διατροφή σας και συμπληρώστε όταν χρειάζεται

Το πόσιμο νερό δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ενυδατώσετε το σώμα σας. Μια διατροφή με φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό -όπως το μαρούλι, το αγγούρι, το σέλινο, οι ντομάτες, οι φράουλες, τα ροδάκινα και το κουνουπίδι- κάνουν θαύματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το πλιγούρι βρώμης, οι σούπες και οι ζωμοί, τα γαλακτοκομικά και το απλό γιαούρτι περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες νερού. Έτσι, προσθέτοντας όλα αυτά στο "οπλοστάσιο" σας δε μπορείτε παρά να διατηρείτε τα επιθυμητά επίπεδα στο max. 

3. Περιορίστε τα ζεστά ντους

Οι δερματολόγοι προτείνουν να χρησιμοποιείτε χλιαρό ή δροσερό νερό για ντους εάν είστε επιρρεπείς σε ερεθισμούς και ξηρότητα. Εάν πρέπει να κάνετε ντους με ζεστό νερό, προσπαθήστε να περιορίσετε τον χρόνο που βρίσκεστε κάτω από το νερό. Στη συνέχεια, ακολουθήστε με μια ενυδατική κρέμα ή με ένα λάδι. 

4. Στεγνώστε το δέρμα σας

Αντί να βγείτε από το ντους και να χρησιμοποιήσετε αμέσως την πετσέτα σας για να τρίψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας για να στεγνώσετε, σκουπίστε το νερό όσο το δυνατόν καλύτερα, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής σας. Με αυτό τον τρόπο δε θα ζορίσετε το δέρμα σας με επιπλέον τριβές. Μπορείτε ακόμη να επενδύσετε σε μια πετσέτα που στεγνώνει πιο γρήγορα τα μαλλιά για να περιορίσετε τη θερμότητα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. 

beauty-skincare.jpg
@leiasfez

5. Μην ξεχνάτε τα πόδια και τα χέρια σας

Ακριβώς επειδή η εποχή του πεντικιούρ είναι εδώ, σημαίνει ότι οφείλετε να επενδύσετε στην ενυδάτωση και στην απολέπιση των ποδιών μας. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα all in πεντικιούρ και δε θα το μετανιώσετε. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό, χρησιμοποιήστε μια απολεπιστική μάσκα ή scrub και τελειώστε με μια παχιά ενυδατική κρέμα.

6. Αντιμετωπίστε το τριχωτό της κεφαλής σας όπως το πρόσωπό σας

Εάν αντιμετωπίζετε ξηρότητα στο πρόσωπο σας, είναι πιθανό να υπάρχει η ίδια κατάσταση και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Πολλές ουσίες μπορεί να συσσωρεύονται και έτσι να προκαλούν ερεθισμό ή ξηρότητα. Για να το καταπολεμήσετε, περιποιηθείτε το τριχωτό της κεφαλής σας με τον ίδιο τρόπο που κάνετε με το πρόσωπο σας. Αρχικά, εστιάστε στα ενυδατικά σαμπουάν που τρέφουν το τριχωτό της κεφαλής, ακολούθως εφαρμόστε ένα βαθύ conditioner και τελειώστε με ένα scrub που θα σας απαλλάξει από την περιττή συσσώρευση. Εκτός από αυτά προσπαθήστε να περιορίσετε το πόσο συχνά ξύνετε ή αγγίζετε την περιοχή.

Featured Media: @camillecharriere