fbpixel

Search icon
Search
Makeup tips που θα σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα τα καλοκαιρινά βράδια
MAKE UP

Makeup tips που θα σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα τα καλοκαιρινά βράδια

Αψηφήστε τη ζέστη και αναδείξτε την πιο glam πλευρά σας με glowy μακιγιάζ


Στο μυαλό των περισσότερων γυναικών το καλοκαίρι τριγυρίζει μία και μοναδική σκέψη: το μακιγιάζ για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού που θα τις κάνει να λάμπουν πιο πολύ από ποτέ. Προκειμένου να γίνει αυτό όμως, τα καλύτερα καλλυντικά, η πιο σωστή τεχνική και η πιο τέλεια makeup έμπνευση δεν αρκούν. Πρέπει το δέρμα από κάτω να είναι σωστά ενυδατωμένο και απολεπισμένο. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο πρόσωπο σας, το μακιγιάζ δε θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. 

beauty-face-makeup.jpg
@wearmarcia

Μην ανησυχείτε όμως, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας παρουσιάσουμε 6 tips, ώστε να πετύχετε την επιθυμητή λάμψη. Με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο.

1. Δοκιμάστε το μασάζ προσώπου

Για λαμπερό δέρμα, η προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και το μασάζ προσώπου θα σας κάνει να φαίνεστε πιο λαμπερή σε δευτερόλεπτα. Υιοθετήστε μια απλή τεχνική, ξεκινώντας με μια ενυδατική κρέμα που πιέζετε σε επιδερμίδα που έχετε μόλις καθαρίσει, χρησιμοποιώντας τα άκρα των δακτύλων. Ακολούθως, κάντε μασάζ από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω με σύντομες, κοφτές κινήσεις και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις παλάμες των χεριών από τη γραμμή του σαγονιού μέχρι τις κορυφές των ζυγωματικών. Μέσα σε δύο λεπτά θα έχετε πιο σφριγηλό δέρμα.

2. Συνδυάστε το μακιγιάζ και την περιποίηση του δέρματος

Τα συστατικά είναι βασικά, και όχι μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας που ακολουθείτε. Αναζητήστε προϊόντα μακιγιάζ με οφέλη για την επιδερμίδα σας για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ένα αποτέλεσμα που θα σας δίνει λάμψη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι κορυφαίες επιλογές για λαμπερό δέρμα είναι το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και το αγγούρι. Αν αυτά τα συστατικά βρίσκονται στο μακιγιάζ σας τότε η επιδερμίδα σας θα διατηρείται υπέροχη κάθε λεπτό.

3. Αποφύγετε τις πολλές πούδρες

Όσο κι αν αγαπάτε την πούδρα σας, αφήσετε την για λίγο στην άκρη για χάρη του αψεγάδιαστου glam μακιγιάζ σας. Οι πούδρες έχουν την τάση να κάνουν το ανοιχτόχρωμο δέρμα να δείχνει θαμπό, κάτι που είναι φυσικά ανεπιθύμητο. Η εναλλακτική λύση που προτείνεται είναι μία ενυδατική κρέμα CC με χρωστικές που αντανακλούν το φως και σε απόχρωση έναν τόνο πιο ζεστή από το φυσικό χρώμα του δέρματος.

snapinstaapp-258509724-437317761288648-3175076162561994807-n-1080.jpg
@wearmarcia


4. Εργαστείτε με υγρές φόρμουλες και κρέμες

Οι φόρμουλες μακιγιάζ σε υγρή και κρεμώδη υφή είναι απαραίτητες για λαμπερό δέρμα. Ξεκινώντας από το primer και επιλέγοντας μόνο τέτοια προϊόντα, ακόμη και ως ρουζ. Όπως είπαμε παραπάνω, είναι καλό να παραλείψετε την πούδρα αλλά αν θέλετε να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα, τότε επιλέξτε μια πούδρα λάμψης και εφαρμόστε την με απαλές κινήσεις.

5. Πείτε «ναι» σε ένα υγρό highlighter

Λαμπερό μακιγιάζ χωρίς highlighter δε γίνεται. Για να μην καταλήξετε να δείχνετε υπερβολικά λαμπερές  κινηθείτε σε υγρές φόρμουλες και απλώσετε τις με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ. Μ' αυτό το trick θα λάμπετε όσο πρέπει για ένα καλοκαιρινό βράδυ.

6. Κάντε σύμμαχό σας το face mist

Για makeup emergency καταστάσεις, αν δηλαδή παρατηρήσετε ξηροδερμία κατά τη διάρκεια της μέρας ή αισθανθείτε τράβηγμα στο πρόσωπό σας, κρατήστε ένα face mist σε travel συσκευασία μαζί μας και φρεσκαριστείτε στο λεπτό. Ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα ανάλαφρο mist το οποίο θα σετάρει το μακιγιάζ σας και θα σας χαρίσει έξτρα ενυδάτωση. Απλώς με μια κίνηση.

Featured Media: @wearmarcia