fbpixel

Search icon
Search
6 σειρές και ταινίες για το Halloween που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix
ARTS & CULTURE

6 σειρές και ταινίες για το Halloween που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Νεότερες αλλά και πιο παλιές παραγωγές για να μπείτε στο κλίμα των ημερών


Το Halloween πλησιάζει κι εμείς μπαίνουμε ολοένα και περισσότερο στο κλίμα. Το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε είναι η ιδανική αφορμή για να κάτσουμε στο σπίτι και να απολαύσουμε τις καλύτερες σειρές και ταινίες στο Netflix, που ξεχωρίζουν για τα spooky stories τους, άλλες με περισσότερο και άλλες με λιγότερο χιούμορ.

Keep reading για να ανακαλύψετε τις 6 must-see σειρές και ταινίες Halloween στο Netflix!

1. The Addams Family, 1991

image-auwyg.jpg

Ύστερα από τα comics και την τηλεοπτική σειρά του Charls Addmass της δεκαετίας του 1960, τα μέλη αυτής της αγαπημένης, μακάβριας οικογένειας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. To παράξενο και καταστροφικό lifestyle που διατηρούν, κάνει εντύπωση σε όσους επισκέπτονται το σπίτι τους και αυτοί επιθυμούν να παραμείνουν μόνοι τους, μαζί με τις περίεργες συνήθειές τους. Πρωταγωνιστούν: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd κ. ά.

2. Wednesday, 2022

wednesday-netflix-parents-112922-4-c05c3ac1a19e4cb6b2275073e327cb96.jpg

Χρόνια μετά, η σειρά "Wednesday" έρχεται να αποκαλύψει την ιστορία της κόρης από το "The Adams Family". Έξυπνη, σαρκαστική και λίγο νεκρή μέσα της, η Wednesday Adams ερευνά μια σειρά φόνων, ενώ κάνει νέους φίλους -και εχθρούς- στην Ακαδημία Νέβερμορ. Ο χαρακτήρας είναι ιδιαίτερος, με την ίδια να μη δείχνει και τόσο πρόθυμη να προσαρμοστεί στην καινούρια της καθημερινότητα. Πρωταγωνιστούν: Jenna Ortega, Emma Myers, Hunter Doohan κ.ά.

3. Hubie Halloween, 2020

hubie-halloween-feat.jpg

Ο Hubie δεν είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, αλλά όταν το Halloween κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πάντες καλείται να σώσει ολόκληρη την πόλη. Από ντροπαλός και συνεσταλμένος, μετατρέπεται σε μια άκρως δυναμική προσωπικότητα με σκοπό να αντιμετωπίσει τους φόβους τους και τις ανησυχίες των συμπολιτών του. Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Kevin James, Julie Bowen κ. ά.

4. Ratched, 2020

1-kgbabbfe50xymv-yllg8xq.jpeg

Μια από τις πιο γνωστές δουλειές του δημιουργού Ryan Murphy μας συστήνει τη γνωστή σε όλους ψυχωτική νοσοκόμα από τη διάσημη ταινία η «Φωλιά του Κούκου». Γυρίζοντάς μας στο παρελθόν της λοιπόν, κάπου το 1947, η Mildred Ratched -στον ρόλο της η καταπληκτική Sarah Paulson- πιάνει δουλειά σε μια κορυφαία ψυχιατρική κλινική. Πίσω, όμως, από την κομψή της εικόνα κρύβει ένα καταχθόνιο σκοτάδι. Πρωταγωνιστούν: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon κ. ά.

5. The Devil All The Time, 2020

robert-pattinson-in-the-devil-all-the-time.jpg

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Donald Ray Pollock, η ταινία αυτή αφορά στη ζωή ενός νέου αγοριού -στον ρόλο του οποίου βρίσκεται ο Tom Holland- που έχοντας βιώσει μια ιδιαίτερα ακραία κατάσταση με τον πατέρα του -θυσίες ζώων (και ανθρώπων) που πραγματοποιούσε ο τελευταίος για να σώσει τη γυναίκα του από τον καρκίνο- μεγαλώνει για να γίνει ένας δολοφόνος-εκδικητής. Γύρω του ένας άγριος, παράξενος κόσμος, που ακολουθεί τα δικά τους χνάρια και πραγματοποιεί τη μία βίαιη κατάσταση μετά την άλλη. Θα καταφέρουν να εγκαταλείψουν τον φαύλο κύκλο στον οποίο είναι μπλεγμένοι; Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Donald Ray Pollock, Tom Holland κ. ά.

6. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022

dahmer-conversation-teg-3.jpg

Μέσα σε περισσότερο από μία δεκαετία, 17 έφηβοι και νεαροί άνδρες δολοφονήθηκαν από τον καταδικασμένο δολοφόνο Jeffrey Dahmer. Μια σειρά για γερά στομάχια, που προκαλεί απορία για το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί στην πιο αποτρόπαια πράξη, με τον περίγυρό να αργεί να συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει. Πώς απέφυγε τη σύλληψη για τόσο πολύ καιρό; Πρωταγωνιστούν: Evan Peters, Richard Jenkins, Molly Ringwald κ.ά.

Κεντρική φωτογραφία: The Devil All The Time

Enjoy!