fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες τάσεις στο interior design σύμφωνα με τους experts του είδους
INTERIORS

Οι νέες τάσεις στο interior design σύμφωνα με τους experts του είδους

Αναβαθμίστε την κατοικία σας με αφορμή το νέο έτος


Από την επιστροφή της αισιοδοξίας της δεκαετίας του '90 και τη χαρά των εκπληκτικών υλικών μέχρι τη δύναμη των statement γραμμών, οι νέες τάσεις στο interior design μπορούν να μας προσφέρουν ένα συνολικό "upgrade" στην κατοικία μας. Εάν αναζητάτε τρόπους να αναβαθμίσετε τους χώρους σας, τότε δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τις συμβουλές των παρακάτω design experts, τις οποίες μοιράστηκαν στο net-a-porter με αφορμή την έλευση του 2023. 

Get inspired! 

Athena Calderone, ιδρύτρια του EyeSwoon

1-jspP1.jpg

«Είμαι ενθουσιασμένη με την επιστροφή των ασημένιων κομματιών ως διακοσμητικά αξεσουάρ μέσα στο σπίτι. Βλέπουμε ακόμη και την αναβίωση του ανοξείδωτου χάλυβα στην κουζίνα, κάτι που μου αρέσει πολύ. Όλα είναι κυκλικά στο σχεδιασμό και έχουμε μετακινηθεί από μια κομψή εμφάνιση της δεκαετίας του '70 σε μια πιο λαμπερή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '90, τόσο στη μόδα όσο και στη διακόσμηση. Το να αφήσετε κάτι που αγαπάτε πίσω όποτε χρειάζεται, σας επιτρέπει να εκτιμήσετε το νέο και να αφήσετε τη νοσταλγία να σας συνεπάρει σε ό,τι παλιό αναβιώνει. Αυτός ο κύκλος όλων των πραγμάτων είναι που διατηρεί την κομψότητα και τη διαχρονικότητα στη διακόσμηση.»

Info: eye-swoon.com

Na Li, συνιδρύτρια της Holloway Li

holloway-li-one-of-the-rising-stars-of-interior-design-3.jpg

«Στη Holloway Li, είμαστε θετικά προσκείμενο προς την αισθητική της δεκαετίας του '90: η συγκεκριμένη περίοδος ήταν ένα είδος γένεσης για το σχεδιασμό και η αισιοδοξία και η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι μια απαραίτητη τονωτική «ένεση» για τους εσωτερικούς χώρους. Μας αρέσει να συνδυάζουμε μια ρετρό αισθητική με μια φουτουριστική παλέτα, παίζοντας με νοσταλγικές αναφορές στα εμβληματικά έπιπλα της περιόδου. Μόλις παρουσιάσαμε τη σειρά επίπλων μας, τα καμπυλωτά καθίσματα T4,και τους καναπέδες chat-room στο γύρισμα της χιλιετίας. Θα επιδιώξουμε να φέρουμε τις χρωματικές πινελιές και τις statement σιλουέτες της δεκαετίας του '90 στα έργα μας και το επόμενο έτος.»

Info: hollowayli.com

Jenni Kayne, σχεδιάστρια και ιδρύτρια της Jenni Kayne

jk-home-100311790005-web.jpg

«Ανυπομονώ πραγματικά να δουλέψω με νέα και απροσδόκητα υλικά τόσο στο δικό μου χώρο, όσο και στους χώρους που σχεδιάζουμε για το Jenni Kayne Home. Με έλκουν τα πιο τολμηρά υλικά και ανυπομονώ να τα αναμείξω με μινιμαλιστικές πινελιές με δυναμικό τρόπο, είτε πρόκειται για πέτρα, μοχέρ, μπουκλέ ή διαφορετικά είδη ξύλου. Έχουμε προγραμματίσει μερικά συναρπαστικά λανσαρίσματα για το 2023 που πραγματικά αξιοποιούν αυτό το στοιχείο, από μια απίστευτη συλλογή φωτιστικών μέχρι διαχρονικά αγαπημένα items που αναδεικνύουν fancy υφάσματα και κλασικούς τόνους.»

Info: jennikayne.com

Mimi Shodeinde, ιδρύτρια της Miminat Designs

miminat-shodeinde-sixtysix-magazine-01-600x900.jpg

«Τα "ζεστά" μέταλλα, οι πολύχρωμες πέτρες και το κλασικό ξύλο είναι τα χαρακτηριστικά που με ενθουσιάζουν περισσότερο να αξιοποιήσω το 2023. Με ελκύουν ιδιαίτερα οι πέτρες και τα μάρμαρα με ασυνήθιστα χρώματα, όπως τα βαθιά βιολετί ή τα ροζ - πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ενθουσιασμού και δίνει χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Πέτρες όπως ο μπλε τραβερτίνης τιτανίου και το μάρμαρο palissandro είναι τα αγαπημένα μου, και μου αρέσει να τα τοποθετώ σε στρώσεις με ασβεστωμένα ή κεραμιδωμένα ξύλα που αναδεικνύουν τους κόκκους, κάνοντάς τα να φαίνονται σχεδόν τρισδιάστατα. Τέλος, είμαι λάτρης ενός παλαιωμένου αλλά "ζεστού" μεταλλικού φινιρίσματος, το οποίο μπορεί να προσθέσει βάθος και όγκο σε ένα δωμάτιο, και είμαι fan του συνδυασμού χάλυβα Corten με στιλβωμένο ασήμι για ένα δραματικό αποτέλεσμα.»

Info: miminat.com

Tamsin Johnson, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και ιδρύτρια της Tamsin Johnson

1-5AFxy.jpg

«Οι σπουδαίοι εσωτερικοί χώροι παραμένουν σπουδαίοι, ανεξάρτητα από την εποχή που ανήκουν, είτε είναι minimal ή maximal. Νομίζω ότι είναι υπέροχο να υιοθετούμε το design που καλλιεργεί βαθύτερη αξία στους χώρους - δηλαδή κάτι το κλασικό και το διαχρονικό, κάτι που πρέπει να αγαπάμε, είτε πρόκειται για τις επιφάνειες είτε για τα αντικείμενα που τοποθετούνται σε αυτές. Ο συνδυασμός μοναδικών art κομματιών με σύγχρονα έπιπλα και παράλληλα η σύνθεση αρμονιών μέσα σε έναν χώρο αποτελούν ανεκτίμητες αξίες.»

Info: tamsinjohnson.com