fbpixel

Search icon
Search
6 φυτά εσωτερικού χώρου που επιβιώνουν στο σκοτάδι, ιδανικά γι' αυτήν την εποχή
INTERIORS

6 φυτά εσωτερικού χώρου που επιβιώνουν στο σκοτάδι, ιδανικά γι' αυτήν την εποχή

Η τέλεια επιλογή για εσάς που το σπίτι σας δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό


Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα φυτά και πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους σε έναν χώρο, χαρίζοντας χρώμα και ζωντάνια. Αυτός είναι και λόγος που είναι ιδανικά ακόμα και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Ωστόσο, αυτή η εποχή δε χαρακτηρίζεται για τις ηλιόλουστες ημέρες της, κάτι που μας κάνει να σκεφτόμαστε ποια είναι, τελικά, τα φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε έναν χώρο που δε φωτίζεται επαρκώς.

Την απάντηση θα τη βρείτε παρακάτω, καθώς έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά που αγαπούν το σκοτάδι και είναι ιδανικά για να τα εντάξετε τώρα στο σπίτι σας!

1. Σανσιβέρια

shutterstock-2452456895.jpg

Τη σανσιβέρια, τις περισσότερες φορές, την τοποθετούμε σε φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί και στις πιο σκοτεινές μεριές. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και αποτελεί ένα πολυετές φυτό με ταχεία ανάπτυξη που φτάνει σε ύψος συνήθως το ένα μέτρο. Χαρακτηρίζεται από τα στενόμακρα, μυτερά φύλλα της που έχουν σαρκώδη υφή και την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό.

2. Σπαθίφυλλο

shutterstock-2470901749.jpg

Άλλο ένα αγαπημένο φυτό που μπορεί να επιβιώσει ακόμα και στα πιο σκοτεινά περιβάλλοντα, παραμένοντας καταπράσινο. Πέρα από την εξωτική ομορφιά του, το σπαθίφυλλο έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αερά του σπιτιού και του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες. Plus, το σπαθίφυλλο θέλει θερμοκρασίες 20-25°C για να διατηρήσει έντονη τη ζωτικότητα του, είναι ευαίσθητο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθώς σε έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασιών μπορεί να χάσει το έντονο χρώμα του φυλλώματος.

3. Ντιφενμπάχια

shutterstock-1413958874.jpg

Η ντιφενμπάχια διαθέτει εντυπωσιακά γυαλιστερά δερματώδη στρογγυλά ή πιο μακρόστενα φύλλα σε λευκοκίτρινο χρώμα, ενώ ο κεντρικός βλαστός της μοιάζει με καλάμι. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών εσωτερικού χώρου που χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση και φροντίδα και όχι ιδιαίτερο φως, κάτι που το κάνει ιδανικό για κλειστούς χώρους.

4. Καλαθέα

24.jpg

H καλαθέα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, χάρη στα μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα της, τα οποία παρατηρούνται σε διάφορες μορφές, αφού είναι είτε στενόμακρα είτε στρογγυλά σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς με ρίγες. Ένα φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα σε φωτεινά σημεία, αλλά και σε σκοτεινά και αυτό γιατί αγαπά το έμμεσο φως και την υψηλή υγρασία. Ιδανικό, λοιπόν, ακόμα και για εσάς που ο χώρος σας δεν είναι και τόσο φωτεινός.

5. Φτέρη

untitled-design-73.webp

Καταπράσινη, ιδιαίτερη και ανθεκτική στον χρόνο, η φτέρη είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές φυτών που μπορούν να σταθούν σαν στολίδι στους χώρους σας. Ανήκει στα τροπικά φυτά και γι' αυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Είναι σύνηθες, λοιπόν, να τη συναντήσουμε σε χώρους με λίγο φως και άρα αποτελεί ιδανική προσθήκη για το σπίτι σας.

6. Ζάμια

shutterstock-2304635595.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Η ζάμια μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε εντελώς σκοτεινό είτε σε πιο φωτεινό μέρος. Οι απαιτήσεις της ελάχιστες αναφορικά με τη φροντίδα της. Είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό απέναντι στην ξηρασία και μια ιδιότητά του είναι ο αποτελεσματικός καθαρισμός που προσφέρει στην ατμόσφαιρα του χώρου.