fbpixel

Search icon
Search
6+1 décor pieces που κάθε κομψή Γαλλίδα έχει στο σπίτι της
INTERIORS

6+1 décor pieces που κάθε κομψή Γαλλίδα έχει στο σπίτι της

Αντλήστε έμπνευση από το εκλεπτυσμένο γούστο τους


Πέρα από τη μόδα και την ομορφιά, οι Γαλλίδες διακρίνονται και για το εκλεπτυσμένο γούστο τους στη διακόσμηση, γεγονός που αποτυπώνεται μέσα από τα σπίτια τους. Σε γενικές γραμμές, τους ξεχωρίζει ένα απαράμιλλο chicness και η υψηλή αισθητική που αποτελείται από elegant πινελιές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα διακοσμητικά αντικείμενα που δε λείπει από κανέναν παριζιάνικο διαμέρισμα, και που βλέπουμε συνεχώς στο Instagram από τις αγαπημένες μας fashionistas.

Ανακαλύψτε τα...

1. Αγριολούλουδα

Οι Γαλλίδες προτιμούν τις ανεπιτήδευτα φτιαγμένες ανθοδέσμες και όχι τα στημένα μπουκέτα. Συγκεκριμένα, δείχνουν μια ιδιαίτερα αγάπη στα αγριολούλουδα και στα αποξηραμένα άνθη, η παρουσία των οποίων χαρίζει μια φυσική πινελιά σε έναν χώρο.


2. Bold χαλιά

Κι όμως, επιλέγουν χαλιά για τη διακόσμησή τους ακόμα και κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, κάνοντας έτσι τους χώρους τους πιο cozy και οικείους. Λατρεύουν να συνδυάζουν τις μινιμαλιστικές γραμμές με έντονα στοιχεία, εκκεντρικά χρώματα και ιδιαίτερα prints, όπως είναι οι ρίγες και το floral.


3. Coffee corner

Τα γαλλικά bistro έχουν την τιμητική τους στην Πόλη του Φωτός, ενώ οι locals συνηθίζουν να κάνουν τη βόλτα τους με έναν καφέ στο χέρι. Η συνήθεια αυτή αποτυπώνεται και στη διακόσμησή των σπιτιών τους, καθώς δημιουργούν ατμοσφαιρικές γωνίες, όπου απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα και -φυσικά- φωτογραφίζουν για το Instagram.


4. Βιβλία και περιοδικά

Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά που εντοπίζει κανείς στα σπίτια των Γαλλίδων είναι η υπέροχη διακόσμηση που δημιουργούν χρησιμοποιώντας βιβλία και περιοδικά. Ξεχωρίζοντας τα πιο καλαίσθητα covers, επιλέγουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία της στον χώρο βάζοντάς τα σε βιβλιοθήκες, ράφια, τραπέζια και άλλες επιφάνειες.


5. Vintage αντικείμενα

Δε λείπουν ποτέ τα vintage αντικείμενα από τα διαμερίσματά τους. Και η αλήθεια είναι πως έχουν ταλέντο στο να συνδυάζουν το παλιό με το σύγχρονο, δημιουργώντας ένα πραγματικά εμπνευσμένο σκηνικό. Για να το πετύχετε κι εσείς, προσθέστε ένα βάζο, έναν καθρέφτη, έναν παλιό μπουφέ ή ακόμα και κάποιο έργο τέχνης.


6. Χρυσές κορνίζες

Οι χρυσές πινελιές κάνουν τη διαφορά και τα French girls το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Ο πιο εύκολος, vintage-looking τρόπος για να τις εντάξετε στον δικό σας χώρο είναι να επιλέξετε κορνίζες και πλαίσια για τους καθρέφτες σας. Μια αλλαγή που θα χαρίσει αέρα πολυτέλειας στην κατοικίας σας.


7. Κεριά

Last but not least, τα κεριά ολοκληρώνουν τη διακόσμησή τους. Μια πινελιά που χαρίζει χρώμα και υπέροχο άρωμα σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους. Προτιμούν τις διακριτικές μυρωδιές, που δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας, φτιάχνοντας έτσι την τέλεια ατμόσφαιρα στους χώρους τους.

Με πληροφορίες από Bed Threads.