fbpixel

Search icon
Search
5+1 πρωινές συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή σας, σύμφωνα με τους wellness experts
WELLNESS

5+1 πρωινές συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή σας, σύμφωνα με τους wellness experts

Οι ευεργετικές πρωινές ρουτίνες στις οποίες ορκίζονται οι wellness A-listers, όπως φανέρωσαν στο Net-A-Porter...


Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε το πρωινό σας μπορεί να καθορίσει τον τόνο της ημέρας που ακολουθεί. Το editorial team του Net-A-Porter ρώτησε κάποιους A-listers που είναι γνωστοί για τα wellness practices τους, πως αρχίζουν τη μέρα τους. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μαθουμε και εμείς τα μυστικά ευεξίας τους. Από το headstand της Dr. Barbara Sturm και το oil pulling της Pati Dubroff μέχρι το breath work της Elle Macpherson, αυτές είναι οι εμπνευσμένες πρωινές ρουτίνες και οι φόρμουλες που μας εμπνέουν και στις οποίες ορκίζονται οι A-listers της υγείας και της ομορφιάς...

1. Oil Pulling

Pati Dubroff, Α-list makeup artist

w950-q65.jpeg

"Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι η αρχαία αγιουρβεδική πρακτική του oil pulling. Είναι εξαιρετική για τη στοματική υγιεινή, καθώς και για τη θανάτωση των βακτηρίων και τη μείωση της φλεγμονής. Κάνω αυτή την πρακτική κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι είναι ένα από τα κλειδιά για τη συνολική υγεία και ευεξία μου. Χρησιμοποιώ ένα μείγμα που αναπτύχθηκε από έναν οδοντιατρικό υγιεινολόγο που επικεντρώνεται στη φυσική στοματική υγεία. Αναμειγνύει μεταξύ άλλων έλαια σησαμιού, νέιμ, ρίγανης και μύρου. Το ανακατεύω στο στόμα μου για τουλάχιστον 20 λεπτά όταν ξυπνάω για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Είναι μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι η φροντίδα της υγείας μου είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε μέρα".

2. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας

Elle Macpherson, μοντέλο και ιδρύτρια της WelleCo

snapinstaapp-432256246-962874681350620-5031637299187592367-n-1080.jpg

"Ξυπνάω νωρίς και αφιερώνω 45 λεπτά στην εξάσκηση της αναπνοής - ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά άλλαξε εντελώς το παιχνίδι. Βάζω τα χέρια μου στο ηλιακό μου πλέγμα [ακριβώς κάτω από το στέρνο], αισθάνομαι την αναπνοή και εστιάζω στον ρυθμό της. Μετά από 20 βαθιές εισπνοές και εκπνοές, αισθάνομαι πραγματική διαφορά. Δεν πρόκειται για μια επίσημη πρακτική διαλογισμού, αλλά περισσότερο για να αφιερώνω χρόνο για να καθαρίσω το μυαλό μου, να σκεφτώ και να επιβραδύνω τον εγκέφαλο. Το βρίσκω πολύ γαλήνιο και με προετοιμάζει πραγματικά για την ημέρα".

3. Ξανασκεφτείτε την πηγή ενέργειας σας

Hannah Bronfman, influencer και ιδρύτρια του HBFIT

snapinstaapp-422140675-18409719931009624-346669302476976532-n-1080.jpg
Image source: @hannahbronfman

"Κάθε πρωί, πίνω ένα φλιτζάνι νερό με λεμόνι, διατηρώντας το σε θερμοκρασία δωματίου για να διατηρηθούν τα ένζυμα και να είναι πιο εύκολο να το πιεις γρήγορα. Στη συνέχεια, προσθέτω μια προβιοτική σκόνη σε ένα σφηνάκι χυμού (συνήθως γκρέιπφρουτ: τα προβιοτικά κάνουν τη βιταμίνη C στο γκρέιπφρουτ πιο εύπεπτη). Αντικαθιστώ τον καφέ με matcha, ή ένα μείγμα από ρίζες πικραλίδας και ραδίκια, και το αναβαθμίζω με κάποια προσαρμογόνα βότανα που ανακουφίζουν από το στρες, όπως φύλλα moringa. Μου δίνει το "χτύπημα" που χρειάζομαι χωρίς να με καταβάλλει η καφεΐνη. Αλλά όταν χρειάζομαι επιπλέον ενέργεια πριν από μια προπόνηση, πίνω έναν κλασικό καφέ".

4. Μην ανοίγετε κατευθείαν το κινητό σας

Miranda Kerr, μοντέλο και ιδρύτρια της Kora Organics

snapinstaapp-432754666-18434187547025072-7139484786758918989-n-1080.jpg
Image source: @mirandakerr

"Ο σύζυγός μου ξυπνάει νωρίς, γύρω στις 5:30 π.μ., πράγμα που σημαίνει ότι ξυπνάω κι εγώ τότε. Συνήθιζα να πιάνω το τηλέφωνο μου και να τσεκάρω τα emails μου πρωί-πρωί, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είναι ένας χαοτικός τρόπος για να ξεκινήσω τη μέρα, οπότε τώρα το κρατάω σε λειτουργία αεροπλάνου και χρησιμοποιώ τον χρόνο για τον εαυτό μου για να διαλογιστώ, να γυμναστώ ή απλά να έχω λίγο ήσυχο "εγώ" μέχρι να ξυπνήσουν τα παιδιά. Το να έχω αυτή την ώρα για τον εαυτό μου έχει κάνει μεγάλη διαφορά στο να είμαι πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ζωή είναι πολυάσχολη, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου".

5. Γυρίστε ανάποδα, στην κυριολεξία

Dr. Barbara Sturm, αισθητικός γιατρός

screenshot-2024-04-03-at-10934-pm.png
Image source: Dr. Barbara Sturm

"Σε μια "κακή" μέρα προσώπου, κάνω κατακόρυφο ή ένα headstand για να ενεργοποιήσω τη ροή του αίματος. Μετά χρησιμοποιώ τη μάσκα προσώπου μου για μια συνολική ανανέωση του δέρματος, του μυαλού και του σώματος. Χρησιμοποιώ επίσης φακελάκια μαύρου τσαγιού ή κουταλάκια που έχουν παγώσει στο ψυγείο και τα εφαρμόζω κάτω από τα μάτια μου. Αν είστε επιρρεπείς στο πρωινό πρήξιμο, τότε πιείτε λιγότερο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιμηθείτε στηριγμένοι σε μεγαλύτερο μαξιλάρι. Τις περισσότερες ημέρες, πριν καν πιω τον πρώτο μου καφέ, βάζω μια μάσκα προσώπου. Στη συνέχεια, με τη μάσκα, φτιάχνω έναν καφέ latte με γάλα σόγιας και ελέγχω τα emails και τα μηνύματά μου".

6. Δοκιμάστε έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό

Kate Moss, μοντέλο και ιδρύτρια του Cosmoss

shutterstock-2397716723.jpg

"Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί, είναι να φτιάχνω μια κανάτα από το τσάι μου Cosmoss Dawn Tea και να διαλογίζομαι. Βρίσκω ότι αυτές οι λίγες στιγμές για τον εαυτό μου κάθε πρωί με βοηθούν πραγματικά να προετοιμαστώ για τη μέρα μου. Ο διαλογισμός είναι πραγματικά ισχυρός για μένα. Είχα τις δυσκολίες μου, όπως όλοι μας, αλλά οτιδήποτε μπορεί να σε υποστηρίξει είναι καλό. Έχω κάνει εξάσκηση - και δοκίμασα όλους τους διαφορετικούς τύπους για πέντε χρόνια - και τώρα κάνω έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό, 10 λεπτά την ημέρα."


Feature image source: WWD