fbpixel

Search icon
Search
5+1 iconic Χριστουγεννιάτικα street markets της Ευρώπης
ESCAPE

5+1 iconic Χριστουγεννιάτικα street markets της Ευρώπης

Εκεί όπου η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει, απογειώνοντας τις αισθήσεις


Η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου καταφθάνει και ήδη οι πόλεις στον κόσμο έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, σε μια χρονιά που τα ταξίδια στο εξωτερικό γίνονται πιο ποθητά από ποτέ άλλοτε. Εάν λατρεύετε κι εσείς τα ταξίδια, τότε δεν έχετε παρά να οργανώσετε αυτό που θα πραγματοποιήσετε μέσα στις γιορτές. Οι γιορτινές αγορές της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει και σας προσκαλούν να γίνετε πρωταγωνιστές στο δικό σας Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, απολαμβάνοντας στιγμές που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ώρα να αποδράσετε σε ονειρικά τοπία βγαλμένα από παραμύθι!

Tuomaan Markkinat, Ελσίνκι

thumb-1024x663-helsinki.jpg

Αυτή η μοναδική σκανδιναβική Χριστουγεννιάτικη αγορά πραγματοποιείται στην πλατεία Γερουσίας του Ελσίνκι, κοντά στο άγαλμα του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β'. Το βασικό αξιοθέατο του Tuomaan Markkinat είναι ένα vintage καρουζέλ, αλλά οι σχεδόν 150 πωλητές που πουλούν παραδοσιακές λιχουδιές της Φινλανδίας και ζεστό κρασί. Μάλιστα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος έχει τη δική του ξύλινη κατοικία εκεί, και να συμμετάσχουν σε εορταστικές δραστηριότητες, όπως η διακόσμηση των Χριστουγεννιάτικων μπισκότων.

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Basel Christmas Market, Ελβετία

sechselautenplatz-weihnachtsdorf-zurichjpg1200x800-q85-crop.jpg

Είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς κάποιον προορισμό που να γιορτάζει τα Χριστούγεννα καλύτερα από την Ελβετία! Οι περισσότερες ελβετικές πόλεις «πλημμυρίζονται» αυτήν την περίοδο από τις γεμάτες κόσμο Χριστουγεννιάτικες αγορές, στις οποίες μπορεί κανείς να βρει μοναδικές local λιχουδιές και ροφήματα, παιχνίδια και μοναδικά στολίδια, αλλά και να απολαύσει μια μοναδική βόλτα. Το marker του Basel είναι το μεγαλύτερο της χώρας και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Κάθε χρόνο, 200 πάγκοι γεμίζουν από καλούδια, θεματικά πάρκα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ οι μουσικές από τα ηχεία ολοκληρώνουν την όλη ατμόσφαιρα.

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Strasbourg Christmas Market, Γαλλία

shutterstock-354241376.jpg

Ίσως η παλαιότερη αγορά αυτής εδώ της λίστας, που γράφει ιστορία σε ολόκληρη την Ευρώπη από το μακρινό 1570. Εκτείνεται σε περισσότερες από δέκα γειτονιές του Strasbourg της Γαλλίας και απαρτίζεται από 300 ξύλινους πάγκους, όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει οτιδήποτε συνδέεται με τα Χριστούγεννα: από παραδοσιακά γλυκά, έως στολίδια και δώρα. Πριν την covid εποχή, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονταν το συγκεκριμένο market, το οποίο λειτουργεί ξανά φέτος μετά από δύο χρόνια.

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Christkindlesmarkt and Gendarmenmarkt, Γερμανία

berlin-gendarmenmarkt-gettyimages-499342034.jpg

Τα open-air markets είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα στη Γερμανία. Το Βερολίνο έχει περίπου 80 για να διαλέξετε, αλλά το Gendarmenmark είναι ίσως το πιο διάσημο. Τοποθετημένο ανάμεσα στο Franzosischer Dom και το Deutscher Dom, είναι ένας «λαβύρινθος» από ξύλινες καλύβες με Bratwurst, ζεστό κρασί gingerbread, μαζί με μοναδικά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Στη Νυρεμβέργη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας, η περίφημη Christkindlesmarkt υπάρχει από τον 16ο αιώνα. Την περίοδο των Χριστουγέννων στήνονται γύρω στα 180 περίπτερα στην κεντρική πλατεία της πόλης και όλη η περιοχή σφύζει από ζωή!

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Brussels Winter Wonders, Βέλγιο

plaisirs-dhiver-9.jpg

Το Βέλγιο ζωντανεύει και πάλι χάρη στο φαντασμαγορικό Winter Wonders στις Βρυξέλλες. Ένα ιστορικό market που δίνει την αίσθηση ενός φεστιβάλ που τα έχει όλα: παγοδρόμιο, παιχνίδια, X-mas concept parks, σαλέ, συναυλία και χορευτικά events και φυσικά υπέροχες γεύσεις που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο. Bonus, ο στολισμός έχει τον τρόπο να είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα highlights της αγοράς, με αμέτρητα λαμπιόνια να έχουν πάρει τη θέση τους, σπιτάκια να περιμένουν τους μικρούς φίλους να τα εξερευνήσουν και πανύψηλα χιονισμένα έλατα να συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 2 Ιανουαρίου.

Tallinn Christmas Market, Εσθονία

tallinn-christmas-market-tour.jpg

Άλλη μια δημοφιλής Χριστουγεννιάτικη αγορά που είναι στημένη στο κέντρο του Tallinn, ακριβώς μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο. Μάλιστα, εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει το φανταστικό δέντρο, το οποίο βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο από το 1441! Συναυλίες, καρουζέλ και άλλες εορταστικές δράσεις μεταμορφώνουν την αγορά στον απόλυτη προορισμό των Χριστουγέννων για όποιον βρεθεί στην Εσθονία. Plus, τα περισσότερα Χριστούγεννα εκεί είναι χιονισμένα, γεγονός που μας δίνει έναν ακόμα λόγο για κλείσουμε εισιτήρια!

Info: Η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 2 Ιανουαρίου.

Feel the Christmas spirit!

Κεντρική φωτογραφία: Tallinn Christmas Market