fbpixel

Search icon
Search
5+1 blazer trends που θα συναντάμε παντού τη σεζόν που διανύουμε
STYLING TIPS

5+1 blazer trends που θα συναντάμε παντού τη σεζόν που διανύουμε

Και δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σας


Αν υπάρχει ένα κομμάτι, το οποίο θα αναβαθμίσει οποιοδήποτε σύνολο, τότε αυτό δεν είναι άλλο από το σακάκι. Παραδοσιακά, είναι ένα από τα βασικά σχέδια της office γκαρνταρόμπας, ωστόσο εδώ και δεκαετίες έχει μεταμορφωθεί σε «μπαλαντέρ» των day to night looks. Μπορεί να φορεθεί μαζί με το τζιν παντελόνι μας κι ένα πουλόβερ για cool & casual εμφανίσεις αλλά και μαζί με φορέματα και ψηλοτάκουνα για πιο formal outfits γι' αυτό και η συλλογή μας θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ποικιλία. 

Τη φετινή σεζόν όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία των blazers υπάρχουν 6 βασικά designs που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη ντουλάπα της. Ποια είναι αυτά; 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

1. Relaxed fit 

blazer-trends-winter-310876-1701274203616-main-768-80jpg.webp
Image source: @modedamour

«Όσο πιο χαλαρό, τόσο το καλύτερο», είναι το moto που κυριαρχεί στον κόσμο των blazer τη σεζόν που διανύουμε. Εμπνευσμένες από την ανεπιτήδευτα cool σκανδιναβική αισθητική, αυτές οι άνετες, χαλαρές σιλουέτες μπορούν να συνδυαστούν με φαρδιά παντελόνια για μια παιχνιδιάρικη εκδοχή του modern tailoring. Αν επιθυμείτε να πειραματιστείτε με την εικόνα σας και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, μπορείτε να το φορέστε σαν φόρεμα μαζί με ψηλές μπότες και μια ζώνη στη μέση για τις βραδινές σας εμφανίσεις.

2. Bold colour 

blazer-trends-winter-310876-1701275331354-main-768-80jpg.webp
Image souce: @emilisindlev

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βασιζόμαστε στο ίδιο κλασικό μαύρο σακάκι ξανά και ξανά, αλλά για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2024, γιατί να μην δοκιμάσουμε να φωτίσουμε τις μουντές ημέρες με bold blazers; Από έντονες αποχρώσεις μέχρι παστέλ τόνους, σχεδιαστές και street style stars υποστηρίζουν ότι αξίζει να «αγκαλιάσουμε» χρώματα που σίγουρα θα έχουν θετικό πρόσημο και στην ψυχολογία μας; Συνδυάστε το σακάκι σας με το αντίστοιχο παντελόνι ή φούστα, ή αφήστε το να μεταμορφωθεί στον πρωταγωνιστή ενός κατά τ' άλλα neutral look. 

3. Leather look 

blazer-trends-winter-310876-1701278858504-main-768-80jpg.webp
Image source: @dawn.tan

Ένα δερμάτινο σακάκι είναι μια κομψή εναλλακτική του δερμάτινου biker jacket. Πιο μαλακό και εκλεπτυσμένο, μπορεί να προσθέσει μια polished πινελιά σε διάφορα σύνολα, χαρίζοντας έξτρα πόντους ακόμα και στο πιο κλασικό σύνολο. Μπορείτε να κινηθείτε στη βασική μαύρη επιλογή, αλλά και σε hot χρώματα της σεζόν, όπως το καφέ και το μπορντό. 

4. Hourglass 

blazer-trends-winter-310876-1701280658140-main-768-80jpg.webp
Image source: @sylviemus_

Σε πλήρη αντίθεση με τα relaxed fit designs έρχεται το hourglass, ένα σχήμα της δεκαετίας του 1950 που έχει αναβιώσει χάρη σε σχεδιαστές όπως η Chloé και η Gabriella Hearst. Εξαιρετικά κομψό, αυτό το στιλ μπορεί να επιλεγεί για επίσημες βραδινές εμφανίσεις ή για να δώσει μια εκλεπτυσμένη πινελιά σε ένα απλό σύνολο με τζιν.

5. Double breasted 

blazer-trends-winter-310876-1701283059845-main-768-80jpg.webp
Image source: @cassklatzkow

Υπάρχει λόγος που κάθε fashion lover επιλέγει να υπάρχει στη συλλογή του τουλάχιστον ένα double breasted blazer. Αν και ορισμένα διασταυρώνονται με τη σιλουέτα hourglass, αρκετοί σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει επίσης πιο χαλαρές εκδοχές, οι οποίες είναι ιδανικές για να φορεθούν πάνω από mini φόρεμα ή διαφανή ρούχα αλλά και ως cover up τις ημέρες που τα πανωφόρια μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά. 

6. Cropped

gcfxs6p4xauw5fzhr6qcdk-768-80jpg.webp
Image source: @coco_floflo

Είναι γεγονός ότι οι συνδυασμοί με cropped blazers είναι πραγματικά πάρα πολλοί. Μπορείτε να αναδείξετε τον cool τους χαρακτήρα συνδυάζοντας τα μαζί με τζιν παντελόνι και πουκάμισο. Από την άλλη πλευρά, για πιο κομψές εμφανίσεις έχετε τη δυνατότητα να τα συνδυάσετε με slip dresses και ψηλοτάκουνα. 

Πηγή: Who What Wear