fbpixel

Search icon
Search
5 συνηθισμένα fashion faux-pas που κάνουμε το καλοκαίρι
STYLING TIPS

5 συνηθισμένα fashion faux-pas που κάνουμε το καλοκαίρι

Αποφύγετέ τα για τις πιο stylish και προτίστως άνετες εμφανίσεις σας


Ενώ η καλοκαιρινή λάμψη μπορεί να είναι ιδανική για τα επίπεδα της βιταμίνης D, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εποχή δεν είναι τόσο καλή για τις ντουλάπες μας. Ανάμεσα στα δροσερά βράδια, τα παγωμένα γραφεία και τις εξαιρετικά ζεστές μετακινήσεις, το summer dressing πρέπει να είναι πρακτικό. Τα σύνολα είναι καλό να συναρμολογούνται με ακρίβεια, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Έχοντας αυτό κατά νου, συντάξαμε μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη της καλοκαιρινής μόδας και προσθέσαμε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς να τα αποφύγετε.

1. Μη αναπνεύσιμα υφάσματα

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε υφάσματα που θα συγκρατούν τη θερμότητα. Υλικά όπως ο πολυεστέρας και το τζιν δεν είναι πολύ διαπνέοντα και επομένως θα παγιδεύουν τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε. Ενώ το μετάξι είναι ελαφρύ και μπορεί να φαίνεται σαν μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή, το ύφασμα είναι ένας μεγάλος ένοχος για την προβολή λεκέδων από ιδρώτα. Ακόμη και η παραμικρή σταγόνα είναι πιθανό να φανεί, οπότε φροντίστε να ντύνεστε με προσοχή όταν επιλέγετε μεταξωτά, καλοκαιρινά slip dresses.

Τι να φορέσετε αντ' αυτού: λινό. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα του καλοκαιριού, δεδομένου ότι είναι ευάερο και αναπνέει. Από λινά φορέματα, μέχρι πουκάμισα και παντελόνια, το ύφασμα είναι μια ασφαλής λύση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χάρη στο γεγονός ότι ρυθμίζει τη θερμοκρασία, απορροφά την υγρασία και δεν συγκρατεί τη θερμότητα.

hoskelsa-9XwEw.jpg
Image source: @hoskelsa

2. Μη ποιοτικά γυαλιά ηλίου

Οι ηλιόλουστες ημέρες απαιτούν πάντα γυαλιά ηλίου, αλλά δυστυχώς, η επένδυση σε ένα ζευγάρι δεν είναι πάντα τόσο απλή όσο φαίνεται. Φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα ζευγάρι με 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, προκειμένου να βοηθήσετε τα μάτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

3. Χρώματα που «διαγράφουν»

Δυστυχώς, όταν πρόκειται για το καλοκαίρι, δεν είναι όλες οι αποχρώσεις "sweat-proof". Ορισμένα χρώματα μπορεί να είναι λιγότερο κολακευτικά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, καθώς είναι πιο πιθανό να φαίνονται τα σημάδια ιδρώτα. Αν και δεν λέμε ότι πρέπει να αποφύγετε εντελώς οποιοδήποτε χρώμα, ορισμένες αποχρώσεις είναι πιο επιεικείς από άλλες.

Για παράδειγμα, οι αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου θα είναι πιο ασφαλείς από τις έντονες αποχρώσεις όπως το ροζ ή το πράσινο. Επιπλέον, τα μοτίβα μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

4. Στενά, περιοριστικά fits

Από τα skinny-leg τζιν μέχρι τα bodycon φορέματα, τα στενά ρούχα θα είναι πάντα ιδιαίτερα ζεστά όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος. Γι' αυτή την εποχή, θα πρέπει να αποφεύγετε τα περιοριστικά προϊόντα το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών που σφίγγουν τη μέση και ακόμη και των στενών κολάν.

Τι να φορέσετε αντ' αυτού: Τα εύκολα, αέρινα ρούχα είναι go-to την καλοκαιρινή περίοδο. Είτε πρόκειται για παντελόνια palazzo με φαρδιά πόδια είτε για φουσκωτές μπλούζες, οι χαλαρές εμφανίσεις θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε δροσερές τις ζεστές μέρες. Τα μακριά ρευστά φορέματα και τα μίνι σε γραμμή Α είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα.

580af96e5ee9fb726c6501c125348f13.jpg
Image source: Djerf Avenue

5. Ξεχνάτε το layering

Είτε έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ μπουφάν, μια ζακέτα ή ένα πουλόβερ, το να έχετε ένα επιπλέον στρώμα στο χέρι θα σας βοηθήσει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση.

Για να μην αναφέρουμε ότι τα γραφεία είναι διαβόητα για την υπερβολική χρήση του κλιματισμού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με τα καλοκαιρινά ρούχα να περνούν τις ώρες 9-5 παγωμένοι. Έτσι, αν βρίσκεστε στο γραφείο, είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα layering piece και στην work bag σας.