fbpixel

Search icon
Search
5 συμβουλές που υπόσχονται ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού
PSYCHOLOGY

5 συμβουλές που υπόσχονται ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού

Βελτιώστε το dating game σας με αυτούς τους απλούς τρόπους!


Το dating και ιδιαιτέρως τα πρώτα ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολα μερικές φορές. Μπορεί να αποτελούν μια πηγή αμηχανίας και άγχους για μερικούς ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ένα από τα πολλά στοιχεία ενός καλού ραντεβού είναι η πραγματική συζήτηση. 

Μια καλή συζήτηση έχει συνήθως εκείνη τη στιγμή, το "κλικ", όπου και τα δύο μέρη εμπλέκονται και ενδιαφέρονται εξίσου να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις ή απόψεις, καθώς και να ακούσουν τι έχει να πει ο άλλος γι' αυτό. Η ενέργεια κλιμακώνεται, υπάρχουν διακοπές, πισωγυρίσματα και στιγμές bonding. Το κύριο θεμέλιο για ένα άκρως πετυχημένο πρώτο ραντεβού είναι να σταματάτε να φιλτράρετε συνέχεια το τι θέλετε να πείτε και απλά να αφήσετε τη συζήτηση να ρέει.

Τούτου λεχθέντος, τι κάνει ένα πρώτο ραντεβού επιτυχημένο;

1. Η τοποθεσία έχει σημασία

Η τοποθεσία του πρώτου ραντεβού δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο της βραδιάς. Προσπαθήστε να ταιριάξτε την τοποθεσία σας με ένα κοινό ενδιαφέρον ή με ένα μέρος που θα είναι ένα καλό conversation starter. Θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο και για τους δύο. Ενώ σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, σε συναυλίες ή σε φεστιβάλ, αυτές οι δραστηριότητες είναι καλύτερα για το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού, όταν υπάρχει ήδη το connection.

shutterstock-364873787.jpg

2. Τοποθετήστε το τηλέφωνο σας στην άκρη

Αυτό θα έπρεπε να είναι προφανές γιατί είναι εντελώς αγενές. Επικεντρωθείτε στο ραντεβού σας και στο πώς θα κρατήσετε τη συζήτηση σε flow. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μαθαίνετε περισσότερα για το άτομο απέναντι σας και, αν ακούτε, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε ερωτήσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερη συζήτηση.

3.  Μην κάνετε overshare

Προσέξτε να μη φανερώνετε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες για το παρελθόν σας κατά τη διάρκεια των ραντεβού σας. Ναι, κάποια στιγμή ίσως τα συζητήσετε, αλλά αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνει στο πρώτο ραντεβού. Γιατί να βιαστείτε να μιλήσετε για τον πρώην σας; Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα αυτά αργότερα.

4. Κάντε κοπλιμέντα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομπλιμέντο για να σπάσει ο πάγος και να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Οι πιθανότητες είναι ότι ο συνοδός σας έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την εμφανισή του για το ραντεβού σας. Δεν πρόκειται να γίνει εκτενές θέμα συζήτησης, αλλά είναι ευγενικό να τους κάνετε κομπλιμέντο για την εμφάνισή τους.

shutterstock-420845449.jpg

5. Αποφύγετε την ανάκριση

Αντισταθείτε στην παρόρμηση να τσεκάρετε όλα αυτά τα κουτάκια. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι του παίρνουν συνέντευξη. Σίγουρα, υπάρχουν πληροφορίες που μπορεί να θεωρήσετε κρίσιμες για την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ενός ατόμου, αλλά πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση, όχι για τεστ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι προφανώς θα υπάρχει ένα αναπόφευκτο στοιχείο αμηχανίας όταν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον για πρώτη φορά. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει επειδή τις περισσότερες φορές, τις παίρνουμε τόσο σοβαρά. Ναι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι σπουδαίο, αλλά δεν θα το ξέρετε αυτό μετά από μία μόνο αλληλεπίδραση!

Feature image source: Frame Denim