fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Χρυσές αλυσίδες: 5 quiet luxury τρόποι να τις φορέσετε το καλοκαίρι

Η κλασική χρυσή αλυσίδα είναι ένα βασικό κομμάτι της συλλογής σας, αλλά πώς μπορείτε να τη φορέσετε αυτή τη σεζόν;


Χρυσές αλυσίδες: 5 quiet luxury τρόποι να τις φορέσετε το καλοκαίρι

Αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων σεζόν. Έχουν την ικανότητα να αναβαθμίσουν την εικόνα και να προσφέρουν δυναμική ακόμα και στο πιο basic look. Οι χρυσές αλυσίδες, σε όλες τους τις μορφές - κολιέ, βραχιόλια, anklets- ήρθαν για να μείνουν και να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Για την φετινή περίοδο έχουν εμφανιστεί σε αρκετά minimal μορφές που μπορούν να συνοδεύουν τα look σας αβίαστα και καθημερινά, αλλά και σε πιο εκκεντρικές, σε oversized σχήματα και με το απόλυτο maximal style. Μπορείτε να τις επιλέξετε ακόμα και για τις εμφανίσεις σας στην παραλία, αναδεικνύοντας το beach look σας. Η χρυσή απόχρωση θα προσθέσει τη λάμψη που αναζητάτε. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους πιο επίκαιρους τρόπους να εντάξετε μια χρυσή αλυσίδα στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις...

Με bardot λαιμόκοψη

off-the-shoulder-top-choker-blogger-style-243965-1530790687805-image-1280-80jpg.webp
Image source: @lucywilliams02

Είτε επιλέξετε ένα bardot, είτε ένα στραπλες top μια αλυσίδα από μόνη της ή σε layering effect θα δώσει μια άμεση αναβάθμιση. Σας συστήνουμε να παραμείνετε σε λεπτές ή μεσαίου πάχους αλυσίδες για να αποφύγετε το υπερβολικό αποτέλεσμα. Ένα ωραίο hair updo θα εξασφαλίσει, επίσης, ότι οι αλυσίδες σας θα είναι το σημείο εστίασης. 

Με V top

0675a3aef6c6d382194122a71058b86e.jpg
Image source: youngfrankk.com

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να "γεμίσετε" το κενό ενός top με V από μια χρυσή αλυσίδα - ειδικότερα το καλοκαίρι, καθώς θα αναδείξει τη μαυρισμένη επιδερμίδα και το ντεκολτέ σας.

Με charms

screenshot-2024-06-18-at-25439-pm.png
Image source: alexaleigh.com

Είτε διοχετεύουν δύναμη, αγάπη ή ενέργεια, αυτά τα ισχυρά charms προσθέτουν τόσο πολύ ενδιαφέρον και νόημα σε μια απλή αλυσίδα. Αν είστε ρομαντική στο ντύσιμό σας, συνδυάστε το με ένα slip dress  - καθώς μια χοντρή αλυσίδα με λεπτομέρειες θα είναι η τέλεια αναβάθμιση. Αυτή τη σεζόν βλέπουμε πολλά υπερμεγέθη στιλ - οι καρδιές, τα νομίσματα και τα γούρια είναι ιδανικά.

Mε λευκό tank top

1159861cd834a9b1293a72f382156bc9.jpg
Image source: hausofdeck.com

Το λευκό tank top δεν έχει εκτιμηθεί ποτέ περισσότερο από ό,τι τώρα, με τις influencers να κεντράρουν τακτικά τα σύνολά τους γύρω από αυτό. Λειτουργούν σαν λευκός καμβάς που μας επιτρέπει να ζωγραφίσουμε ότι επιθυμούμε επάνω τους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε. Προσθέστε, λοιπόν, χρυσές αλυσίδες σε ένα μείγμα από μήκη και πλάτη για ένα εκλεκτικό update στο όλο look. 

Oversized set

fd9a73e9709037eac82c913641f7cc0f.jpg
Image source: Tiffany & Co.

Για ένα πιο εντυπωσιακό look, χωρίς υπερβολές μπορείτε να επιλέξετε ένα σετ από golden chains, φορώντας το as a whole ή και κάθε κομμάτι από μόνο του. Εννοείται πως μπορείτε να κάνετε mix & match στους τόνους, ή να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο σετ. 

Bonus tip: Σε anklet

73dd304147d54d6cc6e8f03de7a1d97c.jpg
Image source: Generous Ape

Όπως κάθε άλλο κόσμημα, έτσι και τα βραχιόλια αστραγάλου κυκλοφορούν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη για να ταιριάζουν στο δικό σας στιλ και τις δικές σας ανάγκες. Εμείς θα σας προτείναμε να επιλέξετε ένα διακριτικό golden chain που θα συντροφεύει άψογα κάθε καλοκαιρινό σας outfit. Αν αναζητάτε, όμως, κάτι πιο statement ίσως προσθέστε κάποιο πρόσθετο bling με charm, πέρλες ή μικρές χάντρες.

1

True Love Gold-plated Silver Necklace

Antonia Karra BUY HERE

2

Flouria Collection Gold Necklace

Katerina Ioannidis BUY HERE

3

Lito Vintage Chain

Link Jewellery BUY HERE

4

Yellow gold chain

Kalfidis BUY HERE

5

Necklace in 18K gold and diamonds

Lalaounis BUY HERE

6

Double Face Pearl and Diamond Necklace

Mag Jewellery BUY HERE

7

Bead and charm necklace pack

ZARA BUY HERE

8

Marianna Lemos pink charm necklace

Mosty.com BUY HERE

Feature image source: @fakerstrom, @oliviaculpo