fbpixel

Search icon
Search
Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο μάς βάζει στον κόσμο του οίκου Tiffany & Co. ξετυλίγοντας την ιστορία του
FASHION NEWS

Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο μάς βάζει στον κόσμο του οίκου Tiffany & Co. ξετυλίγοντας την ιστορία του

Γιορτάζοντας παράλληλα τα 150 χρόνια από τη χρονιά που το luxury brand έκανε την εμφάνισή του στη βρετανική πρωτεύουσα


Μια νέα έκθεση που εξερευνά την ιστορία του οίκου Tiffany & Co. έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο, γιορτάζοντας τα 150 χρόνια από την πρώτη φορά που το luxurious brand έκανε την εμφάνισή του στη βρετανική πρωτεύουσα. Λαμβάνοντας χώρα στην γκαλερί Saatchi, η έκθεση με τίτλο "Vision & Virtuosity" θα φιλοξενήσει περισσότερα από 400 αντικείμενα από τα τεράστια αρχεία του οίκου, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες από την ίδρυσή του το 1837 στη Νέα Υόρκη.

Μια έκθεση που βάζει τους περιηγητές της στα σχεδιαστικά μονοπάτια του οίκου, ανακαλύπτοντας το background story των πιο εμβληματικών κομματιών στην ιστορία του!

Step into Tiffany's

Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά κυριολεκτικά τα πάντα! Από αρχειακά high designs κοσμημάτων μέχρι και τις πιο διάσημες βιτρίνες του οίκου ανά τον κόσμο, μέσω αναπαραστάσεων και videos. Φυσικά, θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στο αυθεντικό σενάριο του θρυλικού Breakfast at Tiffany's και την κινηματογραφική μεταφορά του 1961 που βασίζεται στην κλασική νουβέλα του Truman Capote, με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn.

«Η Vision & Virtuosity αφηγείται την ασυνήθιστη ιστορία ενός από τα παλαιότερα κοσμηματοπωλεία πολυτελείας, μέσα από την σχεδόν 200χρονη ιστορία της πρωτοποριακής δημιουργικότητας, της θρυλικής δεξιοτεχνίας και της προμήθειας των πιο εξαιρετικών διαμαντιών και πολύτιμων λίθων στον κόσμο», εξηγεί ο Anthony Ledru, πρόεδρος και CE. & Co.

gal-gadot-death-on-the-nile-1649234938.jpeg
Η Gal Gadot με το θρυλικό Tiffany diamond στο "Death on the Nile"

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Αυτή η έκθεση αποτυπώνει τέλεια τη μακρόχρονη κληρονομιά του οίκου και τη γεφύρωση της παράδοσης και του νεοτερισμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τον κόσμο της Tiffany & Co. και το μοναδικό μας high jewellery στιλ με το Λονδίνο και τους επισκέπτες του».

Η «βαριά» κληρονομιά & η διαχρονική επιρροή

tiffanys-10.jpg
Η Beyoncé και ο Jay-Z ως ambassadors του οίκου

Η έκθεση θα χωριστεί σε επτά μέρη, καθένα από τα οποία θα διερευνά ξεχωριστά θέματα για το εμπορικό σήμα, την κληρονομιά και την επιρροή της Tiffany. Όπως είναι προφανές, ο ιδρυτής του οίκου, Charles Lewis Tiffany, θα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» κάθε θεματικής της έκθεσης, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει τα έργα ορισμένων δημιουργικών συνεργατών του brand, όπως η Paloma Picasso, ο Jean Schlumberger και η Elsa Peretti.

Θα περιλαμβάνει επίσης, μια αίθουσα αφιερωμένη στην κληρονομιά του κοσμηματοπώλη για τον εορτασμό της αγάπης και της δέσμευσης, έχοντας παρουσιάσει το εμβληματικό δαχτυλίδι αρραβώνων "Tiffany Setting" το 1886. Στο τελευταίο επίπεδο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν από κοντά το θρυλικό διαμάντι Tiffany 128,54 καρατίων, το οποίο φορέθηκε στο παρελθόν από την Audrey Hepburn και, πιο πρόσφατα, από τη Lady Gaga, την Beyoncé, ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία "Death on the Nile".

lady-gaga-attends-the-91st-annual-academy-awards-at-news-photo-1649170874.jpg
Η Lady Gaga επέλεξε το διαμάντι για την εμφάνισή της στα Oscars του 2019

Πέρα από τους εκθεσιακούς χώρους, στον χώρο θα υπάρχει κι ένα pop-up store με διάφορες δημιουργίες του οίκου, όπως T-shirts, hoodies, skateboards, βάζα, ακόμα και σετ τσαγιού. Plus, σε αυτό το κατάστημα τη θέση που τους αρμόζει θα πάρουν και limited edition items από συνεργασίες του οίκου με διάσημους καλλιτέχνες.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.