fbpixel

Search icon
Search
5 must-visit φάρμες στην Ελλάδα για ένα εναλλακτικό break στην φύση
TRAVEL

5 must-visit φάρμες στην Ελλάδα για ένα εναλλακτικό break στην φύση

Μία μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό σας


Έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι και με τις summer-holidays. Φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της, για τα γαλαζοπράσινα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της. Η Ελλάδα -ωστόσο- δεν έχει να προσφέρει μόνο αυτά σε όσους καταφθάνουν σε αυτήν. Αξίζει πραγματικά να γνωρίσει κανείς και την άλλη της πλευρά. Την πιο ιδιαίτερη, την πιο αυθεντική, την εναλλακτική. Να γευτεί τις γεύσεις, να μυρίσει τα αρώματά της. Για τους nature-lovers -κι όχι μόνο- ιδανική επιλογή αποτελούν οι φάρμες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας και προσφέρουν στους guests μία μοναδική farm-to-fork εμπειρία, που θα μείνει για πάντα στην καρδιά και το μυαλό τους.

Μεθυστικά αρώματα, απέραντο πράσινο, culinary classes, wine-tasting breaks... Αν η σκέψη αυτή σας προκαλεί θετικά συναισθήματα, συνεχίστε να διαβάζετε για να γνωρίσετε τους must-visit προορισμούς.

Μία διαφορετική πλευρά της Ελλάδας!

Eumelia

snapinstaapp-327991709-707773707626658-3167809445135455169-n-1080.jpg

Ένας πανέμορφος, αρχαίος ελαιώνας, που διατηρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την σπάνια ομορφιά του και δεσπόζει στο κέντρο μίας μεγάλης βιολογικής φάρμας. Οι guests που επιλέγουν για τη διαμονή τους την φάρμα Eumelia, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία και να αποτελέσουν μέρος της αναγεννητικής φιλοσοφίας των δημιουργών της. Πρόκειται για ένα family-run farm-hotel, που βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Λακωνίας κοντά στο χωριό Γούβες και υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο όλο το χρόνο, στοχεύοντας στο να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με τη φύση, αλλά και στη σύνδεση του μυαλού, της καρδιάς, του σώματος και της ψυχής. Σε αυτή τη φάρμα, η διαμονή μπορεί να συνδυαστεί με γαστρονομικά classes, όπου οι guests δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα και πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, μαθήματα yoga στη μέση των πολυετών ελαιόδεντρων ή και ποδηλασία στο βουνό, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα στο αγρόκτημα που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να επισκεφθούν τους κοντινούς ελαιώνες και το χωριό Γούβες. Plus: Πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε ένα χαλαρωτικό μασάζ, με τα βιολογικά έλαια που παρασκευάζονται από τα άγρια ​​βότανα και το ελαιόλαδο της φάρμας, προκειμένου να χαλαρώσετε τους μύες σας και να βελτιώσετε την ευεξία σας.

The Margi

wedtime-stories-the-margi-farm-71.jpg

Ένα boutique ξενοδοχείο, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ένας αυθεντικός, επίγειος παράδεισος, που αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων καταφθάνουν σε αυτόν. Το ξενοδοχείο The Margi βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην Βουλιαγμένη και φημίζεται για την υψηλή γαστρονομία και το προσεγμένο design του. Το 2015, οι owners του hotel, έκαναν ένα step μπροστά και δημιούργησαν το The Margi Farm, έναν πραγματικό παράδεισο χαλάρωσης για τους λάτρεις της φύσης στα Καλύβια Αττικής. Πρόκειται για μία έκταση 20 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιόδεντρα, που παράγει μία σειρά από βιολογικά λαχανικά και φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο, αυγά και τυρί. Σε αυτό το μέρος, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα αυθεντικό και παραδοσιακό ελληνικό δείπνο, με το menu να φέρει την υπογραφή του executive chef, Παναγιώτη Γιακάλη και να βασίζεται σε λαχανικά της εποχής και εκλεκτά products που παράγονται με μεράκι. Αφεθείτε στη μαγεία αυτού του σκηνικού κι ετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία.

The Rooster

the-rooster-antiparos-the-farm-general.jpg

Η Αντίπαρος είναι ένα νησί, που ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς κι αρνείται πεισματικά να αλλάξει τις συνήθειές του. Είναι ένα νησί, που ξεχωρίζει για το go-slow vibe του και θεωρείται must-visit προορισμός για όσους αγαπούν αυτόν τον τρόπο ζωής, τον πιο χαλαρό, τον πιο ήρεμο και θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Στο νησί αυτό, βρίσκεται και το The Rooster, που αγκαλιάζει το concept «farm-to-table». Δεν πρόκειται απλά για ένα ξενοδοχείο, αλλά για κάτι περισσότερο. Είναι ένα project ζωής, που έρχεται να υπενθυμίσει σε όσους καταφθάνουν σε αυτό, πως οι απλές, καθημερινές απολαύσεις, είναι και οι πιο σημαντικές. Αποτελείται από 17 μενονωμένα σπίτια που περιτρυγυρίζονται από ένα υπέροχο κήπο κι ένα farmhouse, ενώ οι private pools, τα outdoor showers και το spa έρχονται να συμπληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο το εντυπωσιακό σκηνικό.

Opora Country Living

new7-1024x627.jpg

Βρίσκεται περίπου 1.5 ώρα μακριά από την Αθήνα και σε απόσταση αναπνοής από το μαγευτικό, Ναύπλιο, στα Πυργιώτικα. Το Opora Country Living θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αναπτύξουν τα culinary skills τους και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία μακριά από όλους κι από όλα. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, ο κορυφαίος Έλληνας chef, Κώστας Παπασταμάτης προσκαλεί τους guests, που θέλουν να βελτιώσουν τις γαστρονομικές τους δεξιότητες και να μάθουν τις βασικές αρχές της τοπικής γεωργίας, στην οικολογική φάρμα κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε το συγκεκριμένο μέρος για ένα σύντομο break, που θα σας γεμίσει με αισιοδοξία και θετικά συναισθήματα, μέσα από τη βαθύτερη σύνδεσή σας με τη φύση. Πείτε «ναι» σε ένα γευστικό breakfast -σερβίρεται κατά παραγγελία- στο μπαλκόνι σας και συνεχίστε με μία super-αναζωογονητική βουτιά στην infinity πισίνα μέσα στα δέντρα και στο απέραντο πράσινο.

Metohi Kindelis

metohi-kindelis-danae-suite-1200x1200.jpg

Ένα ακόμη νησί που φημίζεται για την σπάνια ομορφιά του. Ένα ακόμη μέρος, που κάθε χρόνο υποδέχεται ανθρώπους από κάθε γωνιά αυτού του κόσμου. Το Metohi Kindelis, βρίσκεται στις παρυφές των Χανίων κι αποτελεί την κατοικία της οικογένειας Κινδελή για πάνω από ένα αιώνα. Πρόκειται για ένα βιολογικό αγρόκτημα, με πλούσια ιστορία, που στεγάζει τρεις πανέμορφους ξενώνες που δημιουργήθηκαν μετά από την αναστήλωση της κατοικίας του 16ου αιώνα, ενώ το κτήμα περιβάλλεται από οπωρώνες που παράγουν ποικιλία φρούτων καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Σήμερα, το αγρόκτημα παράγει περισσότερες από 25 διαφορετικές ποικιλίες φρούτων, ενώ ο βοτανικός κήπος φιλοξενεί φυτά από πολλά σημεία του κόσμου, που χαρίζουν ένα μοναδικό άρωμα σε όλη την περιοχή.