fbpixel

Search icon
Search
The big deal: H Goldman Sachs λέει «ναι» στην Χαλκιδική κι ετοιμάζει μία τεράστια επένδυση
TRAVEL

The big deal: H Goldman Sachs λέει «ναι» στην Χαλκιδική κι ετοιμάζει μία τεράστια επένδυση

Ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό βήμα για τον κολοσσό της Wall Street και την Ελλάδα


Βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στο επίκεντρο για πολλούς, διαφορετικούς λόγους. Είναι λαμπερή και μαγευτική, οι παραλίες της φημίζονται για την απαράμιλλη ομορφιά τους και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την προτιμούν τόσο οι λάτρεις της έντονου lifestyle, όσο κι αυτοί που αγαπούν τις low-profile διακοπές. Τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής, σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο και τον καυτό ήλιο, δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό και κάπως έτσι, έχει εξελιχθεί στον απόλυτο summer προορισμό. 

Η Χαλκιδική βρίσκεται ξανά τώρα στο επίκεντρο, για έναν σπουδαίο λόγο, καθώς η Goldman Sachs, προχωρά σε μία τεράστια επένδυση που θα φτάσει τα 150 έως 200 εκατ. ευρώ, σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα, με τον παγκόσμιο κολοσσό της Wall Street να «ψηφίζει» Ελλάδα και να προχωράει στο big step.

Σπουδαία επένδυση!

The big move

golden.jpg

Η Ελλάδα, είναι μία χώρα που προσφέρεται για επενδύσεις και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η προσοχή στρέφεται σε αυτήν, με φόντο το καλοκαίρι, αλλά και το μέλλον. Το νέο ρεπορτάζ της Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο όλα τα παραπάνω, καθώς όπως φαίνεται, η Goldman Sachs Group Inc. κάνει focus στη χώρα μας και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Χαλκιδικής και προχωράει σε μία τεράστια επένδυση περίπου 200 εκατ. ευρώ σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα. Το πλάνο του πασίγνωστου κολοσσού, προβλέπει την ανακαίνιση των ξενοδοχείων, τα οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή δε λειτουργούν, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμα να υποδεχθούν guests από όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Goldman Sachs αγόρασε τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία τον περασμένο Οκτώβρη και χρηματοδοτεί την ανακαίνισή τους, ενώ το ενδιαφέρον της, όσον αφορά στην Ελλάδα, δεν σταματά εδώ, καθώς από διάφορες πηγές προκύπτει πως αναζητά κι άλλες εκτάσεις και νέα projects στη χώρα μας. Το εν λόγω έργο, χρηματοδοτείται από το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, με τη συμφωνία να αποτελεί κομμάτι της γενικότερης, νέας φιλοσοφίας της, με φόντο το μέλλον και την επόμενη μέρα. 

Η Ελλάδα στο επίκεντρο

shutterstock-1425438695.jpg

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Ελλάδα αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες επενδύσεις και big moves κολοσσών, καθώς οι εταιρίες της έχουν χαμηλότερη αξία από αυτές των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Η Goldman Sachs έχει επενδύσει στη διάρκεια των τελευταίων ετών και σε ελληνικά ακίνητα και τώρα, έφτασε και η στιγμή της Χαλκιδικής, καθώς πρόσθεσε στο δυναμικό της τρία εντυπωσιακά ξενοδοχεία με μία μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, που βρίσκονται μία... ανάσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, συμπληρώνει πως στο προσεχές μέλλον, η ευρύτερη περιοχή θα εξελιχθεί σε Νο1 προορισμό για τους Ευρωπαίους που προτιμούν να επισκέπτονται την Ελλάδα οδικώς, παρά αεροπορικώς, με την Χαλκιδική να αποκτά -επιτέλους- ακόμη περισσότερη λάμψη και προβολή.

Μία χώρα με απίστευτη ομορφιά, μία χώρα με μοναδική μέρη, με μαγευτικά τοπία, με μεθυστικά αρώματα, με σπουδαία ιστορία. Μπορεί μερικές φορές να αδικεί η ίδια τον εαυτό της, ωστόσο, η Ελλάδα αποτελεί σταθερά αγαπημένο προορισμό για ανθρώπους από κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, που καταφθάνουν κάθε χρόνο σε αυτήν και δε θέλουν να την αποχωριστούν. Έχει περάσει πολλά, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, όμως τώρα φαίνεται πως έφτασε η δική της στιγμή. Η στιγμή της λάμψης και της αναγνώρισης, με την Goldman Sachs Group Inc. να κάνει ένα τεράστιο άνοιγμα, που μπορεί να έχει πολλαπλές προεκτάσεις. Μία μεγάλη επένδυση είναι γεγονός και η Χαλκιδική ετοιμάζεται για κάτι νέο, για κάτι super-fresh, που σίγουρα το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη κι όχι μόνο... Stay tuned!