fbpixel

Search icon
Search
5 είδη γυμναστικής που θα αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή σας
WELLNESS

5 είδη γυμναστικής που θα αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή σας

Βελτιώστε την καθημερινότητά σας με πολύ απλά steps


Είναι γεγονός ότι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους το ανθρώπινο σώμα και φυσικά, είναι γεγονός ότι η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη και για την ψυχική μας υγεία. Όσοι αθλούνται συστηματικά, παραδέχονται πως ακόμη και μετά από ένα σύντομο workout, η διάθεσή τους αλλάζει σε σημαντικό βαθμό, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν πως πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους, από όπου κι αν αυτό προέρχεται αυτό. 

Με την άσκηση θα μπορέσετε να αποβάλλετε άμεσα την ένταση και την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύονται μετά από μία απαιτητική μέρα, θα δείτε τον ύπνο σας να αλλάζει και κυρίως, θα παρατηρήσετε σημαντική διαφοροποίηση και στην ενέργειά σας. Το πιο βασικό, είναι να βρείτε το στιλ που σας χαροποιεί και σας ταιριάζει. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα είδη άσκησης που θα αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή σας προς το καλύτερο!

Απολαύστε την κάθε στιγμή

Τρέξιμο

shutterstock-1962067168.jpg

Είναι ένα από τα βασικότερα είδη άσκησης κι αποτελεί το απόλυτο workout, το οποίο μοιάζει ιδανικό ακόμη και για αρχάριους. Το τρέξιμο θα σας τονώσει αμέσως ψυχολογικά και θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, να επιλέξετε την αγαπημένη σας μουσική και να ακολουθήσετε τη διαδρομή που σας αρέσει. Σε περίπτωση που αισθάνεστε πως σας πιέζει αυτή η διαδικασία, δοκιμάστε -για αρχή- ένα έντονο περπάτημα και κατόπιν, ανεβάστε ρυθμούς. Έρευνα έχει δείξει πως ακόμη και 30 λεπτά τρέξιμο ή περπάτημα στο διάδρομο μπορούν να αλλάξουν θεαματικά τη διάθεση ενός ανθρώπου. Το γεγονός ότι θα έρθετε σε επαφή με τη φύση, αλλά και με τον ίδιο σας τον εαυτό είναι από μόνο του σημαντικό και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντικά benefits.

Yoga

shutterstock-1654448218.jpg

Η αλήθεια είναι πως για αρκετούς, η yoga αποτελεί απλά ένα από τα μεγαλύτερα trend των τελευταίων ετών, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Είναι μία μορφή γυμναστικής που μειώνει το άγχος και το έντονο stress και προάγει την ηρεμία, την ισορροπία και τη συναισθηματική και ψυχολογική σταθερότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά κέρδη της yoga, είναι το γεγονός ότι θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις σωστές τεχνικές αναπνοής που βοηθούν στη συγκέντρωση και την ηρεμία και θα μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα το stress που σας επιβαρύνει. 

Kick-boxing

shutterstock-1156965325.jpg

Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι όλα τα είδη γυμναστικής κατάλληλα για όλους. Υπάρχουν αυτοί που επιλέγουν τα πιο έντονα workouts, αλλά κι αυτοί που δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, ιδανική επιλογή αποτελεί το kick-boxing και σε περίπτωση που ψάχνετε έναν τρόπο, προκειμένου να αποβάλλετε την extra ένταση, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε! Πρόκειται για ένα πολύ καλό είδος άσκησης για να κάψετε θερμίδες, να βελτιώσετε την αντοχή σας και γενικότερα, να αλλάξετε το σώμα σας με τον πιο απολαυστικό κι ανατρεπτικό τρόπο.

Χορός

shutterstock-322278500.jpg

Εξίσου αποτελεσματικός και... απολαυστικός, είναι -ωστόσο- και ο χορός. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα super effective workout, που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις, γυμνάζοντας παράλληλα κάθε σημείο του σώματός σας. Δεν είναι απαραίτητο να γραφτείτε σε κάποια σχολή χωρού, καθώς πλέον υπάρχουν πολλά online μαθήματα, που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε μία συνεδρία στον δικό σας προσωπικό χώρο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να φορέσετε τα αγαπημένα σας αθλητικά sets, να επιλέξετε το είδους μουσικής και χωρού που σας ταιριάζει και να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας!

Περπάτημα 

shutterstock-2253876349.jpg

Last but not least, είναι ευρέως γνωστό ότι το περπάτημα βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και την ψυχολογία, ενώ αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ξεκουράζει το μυαλό και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η απογοήτευση ή η μελαγχολία. Το περπάτημα απελευθερώνει ενδορφίνες -aka τη χημική ουσία που προάγει μια κατάσταση ευχαρίστησης όπως το γέλιο και η αγάπη- κι ειδικά όταν συνδυάζεται με καταπράσινα τοπία και μαγευτικές εικόνες, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο. Είναι αποδεδειγμένα η πιο εύκολη και προσιτή δραστηριότητα με σημαντικά οφέλη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους κι από από μόνο του, λέει πολλά.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και κάντε μία νέα αρχή!