fbpixel

Search icon
Search
5 έξυπνα beauty hacks για να αποκτήσετε υπέροχα πόδια
FACE & BODY

5 έξυπνα beauty hacks για να αποκτήσετε υπέροχα πόδια

Με τη θερμοκρασία να αυξάνεται, έφτασε η πιο σημαντική στιγμή να φροντίσετε το δέρμα σας


Η φροντίδα του σώματός μας, είτε πρόκειται για γυμναστική, διατροφή και χρήση καλών προϊόντων, είτε για ένα υγιεινό lifestyle γενικότερα, είναι εξαιρετικά σημαντική. Κάτι που σίγουρα μας απασχολεί τους θερμότερους μήνες είναι η εμφάνιση των άκρων μας, ειδικά των ποδιών μας, καθώς είναι η στιγμή να τα αποκαλύψουμε. Οι τακτικές προπονήσεις μετράνε πολύ, αλλά τα σωστά προϊόντα και πέντε επιπλέον λεπτά περιποίησης του σώματος κάθε μέρα μπορούν να βοηθήσουν τα άκρα σας να δείχνουν υπέροχα.

Ανακαλύψτε 5 genius hacks που θα σας χαρίσουν τα τέλεια πόδια!

1. Prep & Prime

Αν θέλετε να δείτε πραγματική διαφορά, σκεφτείτε να προετοιμάζετε τα πόδια σας με τον τρόπο που προετοιμάζετε τακτικά το πρόσωπό σας. Η ρουτίνα αυτή (δοκιμάστε την δύο φορές την εβδομάδα) ξεκινά με ένα καλό scrub για το δέρμα. Τα scrubs με αλάτι και λάδι είναι υπέροχα, ειδικά εκείνα με αλάτι Ιμαλαΐων, καθώς βοηθούν στη μετατόπιση των παγιδευμένων υγρών. Η προσθήκη αλάτων στο μπάνιο σας θα βοηθήσει επίσης τη διαδικασία αποσυμφόρησης. Στη συνέχεια, δώστε στα "βαριά" πόδια τη σκανδιναβική περιποίηση spa, χρησιμοποιώντας την κεφαλή του ντους για να εναλλάσσετε ζεστό (όχι καυτό) και κρύο νερό στα πόδια, τους αστραγάλους, τα πόδια και τους γλουτούς. Δοκιμάστε 20 δευτερόλεπτα σε κάθε τμήμα, επαναλαμβάνοντας τρεις φορές.

snapinstaapp-384142390-668183475281956-3278706457777065172-n-1080.jpg

2. Στραφείτε στους λεμφαδένες σας

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οτιδήποτε στα πόδια σας -είτε πρόκειται για σαπούνι, scrub, λοσιόν σώματος, gua sha ή μασάζ- δουλέψτε με σκοπό. Αφού διεγείρετε απαλά τους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα και στα οπίσθια των γονάτων (πιέζοντας απαλά περίπου 10 φορές), κάντε μασάζ προς τα πάνω από το γόνατο προς το ισχίο και στη συνέχεια δουλέψτε από τον αστράγαλο προς τα γόνατα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν επίσης την κατανάλωση περισσότερου νερού: Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο νερό συγκρατεί το σώμα σας. Στοχεύστε σε 35ml για κάθε κιλό που ζυγίζετε, και αν ξέρετε ότι έχετε ένα πάρτι ή ένα δείπνο με σούσι, προγραμματίστε εκ των προτέρων και πιείτε περισσότερο νερό. Αυτό θα αποτρέψει το πρήξιμο το επόμενο πρωί.

3. Εφαρμόστε προϊόντα λάμψης

Ως η γυναίκα που φημίζεται για την προετοιμασία των σωμάτων της Α-list για φωτογραφήσεις, κινηματογραφικά πλατό και κόκκινα χαλιά, η Nichola Joss προτείνει να συνδυάσετε τα προϊόντα σας για να πετύχετε λαμπερή επιδερμίδα: "Ένα αυτομαυριστικό είναι μια εξαιρετική βάση, αλλά μπορεί να φαίνεται "επίπεδο", οπότε πρέπει να ολοκληρώσετε προσθέτοντας λάμψη και δροσιά στο δέρμα - ειδικά στο μπροστινό μέρος της κνήμης και στην καμάρα του ποδιού. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε έναν ορό με βάση το υαλουρονικό οξύ στις κνήμες, όπου το δέρμα γίνεται ξηρό, καθώς δίνει αμέσως πραγματική σφριγηλότητα και λάμψη".

snapinstaapp-375438919-1362538311354995-3230918372547697126-n-1080-1.jpg

4. Αφιερώστε χρόνο σε ένα at-home treatment

Για να κάνετε τα βαριά πόδια στο τέλος της ημέρας να φαίνονται και να αισθάνονται ελαφρύτερα και πιο βελτιωμένα, oι ειδικοί προτείνουν την εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού στο κάτω μέρος των ποδιών (ιδανικό για την εκκίνηση της κυκλοφορίας και του λεμφικού συστήματος) και στη συνέχεια την εφαρμογή του θεραπευτικού λαδιού ή τζελ - ιδανικά, παγωμένου στο ψυγείο προηγουμένως. Κυκλώστε τα χέρια σας αρκετά σταθερά γύρω από τον αστράγαλο και είτε γλιστρήστε τα αργά προς τα πάνω μέχρι πάνω από τα γόνατα είτε πιέστε και αφήστε τα καθώς εργάζεστε προς τα πάνω. Κάντε αυτό πέντε φορές σε κάθε πόδι και θα δείτε τη διαφορά. Τέλος, ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια σας υψωμένα σε ορθή γωνία μέχρι τον τοίχο για 10 λεπτά. Αυτό αφαιρεί την πίεση από τις βαλβίδες και δίνει πραγματική ελαφρότητα στα πόδια.

snapinstaapp-406009404-18423152899037292-239978557930605699-n-1080.jpg

5. Δοκιμάστε το μυστικό της A-list

Με κοντά φορέματα και γυμνά πόδια στο φετινό after-party του Vanity Fair για τα Όσκαρ (σκεφτείτε celebrities όπως η Margot Robbie, Jodie Turner-Smith, Emma Stone και Ashley Graham), οι ειδικές θεραπείες για τα πόδια ήταν εξίσου απαραίτητες με τις τακτικές περιποιήσεις προσώπου. Οι ιατρικού επιπέδου θεραπείες που χρησιμοποιούνται στο πρόσωπό σας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον καλύτερο τόνο και υφή του δέρματος στο σώμα σας - τα λέιζερ, οι ραδιοσυχνότητες και οι ενέσιμες ενυδατικές θεραπείες (όπως το Profhilo) χτίζουν κολλαγόνο και γεμίζουν το δέρμα από τη μέση και κάτω (και πάνω). Σύμφωνα με τους experts, οι ορατές φλέβες μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα χάρη σε μια νέα μη επεμβατική θεραπεία με υπερήχους που ονομάζεται Sonovein HD. "Είναι σημαντικό να κάνετε πρώτα μια σωστή σάρωση για να λάβετε το σωστό σχέδιο θεραπείας, το οποίο είναι το κλειδί για την πρόληψη της επανεμφάνισης των κιρσών", αποκαλύπτει ο καθηγητής Mark Whiteley, κορυφαίος ειδικός για τις φλέβες στο Λονδίνο. Ο καθηγητής Whiteley υποστηρίζει επίσης μια ισορροπημένη διατροφή (μπορεί να επηρεάσει την ελαστικότητα του δέρματος) και τακτική άσκηση: "Οι ασκήσεις χαμηλού αντίκτυπου, όπως η γιόγκα, είναι ιδιαίτερα καλές για τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Οι σχετικές κινήσεις κάμψης και τεντώματος βοηθούν στη συμπίεση και αποσυμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να συμβάλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας".

Αξίζει να τα δοκιμάσετε!