fbpixel

Search icon
Search
5 ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης που «τρέχουν» αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα
ARTS & CULTURE

5 ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης που «τρέχουν» αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα

Και αξίζουν μια θέση στην ατζέντα σας


Μια νέα εποχή γεμάτη τέχνη έχει ξεκινήσει και η πρωτεύουσα την υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, λοιπόν, ξεχωρίσαμε και καταγράψαμε αυτές που αξίζουν την προσοχή σας και τρέχουν αυτήν την περίοδο στην Αθήνα.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Κωνσταντίνος Παπαργύρης - έκθεση "Armonia Generosa"

armonia-generosa-6.jpg

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαργύρη με τίτλο "Armonia Generosa" παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε επιμέλεια Νιόβης Κρητικού. Η παρούσα έκθεση αναδεικνύει έργα από το έτος 2021 και έπειτα του Κωνσταντίνου Παπαργύρη. Πρόκειται για μια νέα στροφή προς το φως στη δουλειά του, η οποία μας καλεί να δούμε την ολόκληρη πορεία μέσα από τρεις διαδοχικές, πρόσφατες και αλληλένδετες φάσεις της.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), 15 Απριλίου 2024 - 21 Απριλίου 2024, Δευτέρα 19:00 - 22:00, Τρίτη - Κυριακή 12:00 - 21:00.


Ομαδική εικαστική έκθεση «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής»

10000528073349794690031224333-704x1024.jpg

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με την έκτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής» που είπε ο Άγγλος ποιητής, ζωγράφος και μυστικιστής William Blake. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση: Σε αυτό το δέντρο, στον κορμό του, τα φύλλα του και τις ρίζες του κρύβεται ίσως η ύπαρξή μας, ενώ τα κλαδιά του απλώνονται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε ιδέες, έννοιες, εξελίσσοντας την προσωπική μας ιστορία και μοίρα που αφήνει πίσω της το μοναδικό μας αποτύπωμα. Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται, δημιουργεί και δημιουργείται, αναπτύσσει και αναπτύσσεται μέσα από τους δημιουργικούς διαλόγους που προϋποθέτουν ελευθερία.

Info: Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2), έως τις 20 Απριλίου 2024, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21:00, Σάββατο 12:00 - 16:00.


Γιώργος Χαδούλης - έκθεση «Νέα τοπία»

864824.jpg

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη, με τίτλο «Νέα τοπία». Στην ενδέκατη ατομική του έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά ο Γιώργος Χαδούλης παρουσιάζει μια σειρά είκοσι νέων έργων, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει τα τελευταία τρία χρόνια και συνίστανται από λάδια σε καμβά μεγάλων διαστάσεων και έργα με μελάνια σε χαρτί. Η θεματική τους αντλείται από τοπία βαθιά ριζωμένα στη μνήμη του καλλιτέχνη, τοπία που έχει ζήσει και εξερευνήσει. Με τη δική του χαρακτηριστική γραφή μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που μπορεί κανείς να περιπλανηθεί και να αναζητήσει τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις.

Info: Skoufa Gallery (Σκουφά 4), έως τις 11 Μαΐου 2024, Τρίτη, Πέμπτη 10:00 - 20:00, Τετάρτη, Παρασκευή 10:00 - 16:00, Σάββατο 10:00 - 15:00.


Athens Collectible Festival

athens-collectible-festival-logo-facebook-profile-pic-709x576.jpg

Στις 20-21 Απριλίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών διοργανώνεται η πρώτη μεγάλη έκθεση συλλεκτικών ειδών υπό τον τίτλο "Athens Collectible Festival" – Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών. Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Επίσημος Συνεργάτης η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία. Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι επαγγελματίες και μη, που ασχολούνται με την συλλογή σε ένα χώρο όπου εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να αγοράσουν, να πουλήσουν, να εκτιμήσουν ή να ανταλλάξουν συλλεκτικά αντικείμενα. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κοινότητα που ανταλλάσσει ιδέες, εμπειρίες και αντικείμενα.

Info: Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β' 17-19), 20 Απριλίου 2024 - 21 Απριλίου 2024.


Mateo Andrea έκθεση - "La Leona"

866502.jpg

Στην Alma Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Mateo Andrea με τίτλο "La Leona". Ο Mateo Andrea είναι ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν τη φόρμα, ενώ παράλληλα εξερευνά την ένταση μεταξύ της μορφής, της μνήμης και της οπτικής αντίληψης. Εξερευνά την ιδέα του να βλέπει κανείς τον κόσμο ως μια διάταξη παρουσιών στο χώρο. Οι πίνακες που δημιουργεί θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη φύση του κόσμου και την ικανότητα να βλέπουμε. Μέσα από τίτλους που συχνά είναι απλοί και μονοσύλλαβοι, ο Mateo Andrea παρουσιάζει τις μορφές των έργων του, ενώ παράλληλα αναλογίζεται και τη δική του ύπαρξη. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα ισπανικών και αγγλικών αναφορών για να δημιουργήσει μια μυστηριώδη ζωγραφική αλληγορία που προσθέτει στην αινιγματική ποιότητα του έργου του. Οι πίνακές απεικονίζουν φανταστικά ταξίδια που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αποπνέει εσωστρέφεια και μια μυστηριώδη ενέργεια.

Info: Alma Contemporary Art Gallery (Υψηλάντου 24), 18 Απριλίου 2024 - 18 Μαΐου 2024, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 20:00, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 15:00.

Κεντρική φωτογραφία: «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής»