fbpixel

Search icon
Search
5 ειδυλλιακές παραλίες με βότσαλα στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την «άγρια» ομορφιά
TRAVEL

5 ειδυλλιακές παραλίες με βότσαλα στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την «άγρια» ομορφιά

Απολαύστε περισσότερο από ποτέ τις διακοπές σας


Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, λαμπερά βότσαλα, πελώρια βράχια. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η χώρα μας φημίζεται για τα ειδυλλιακά τοπία και τα μαγευτικά μέρη της και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανήκετε στην κατηγορία αυτών που λένε ένα μεγάλο “ναι” στις παραλίες με τα βότσαλα; Τότε ήρθε η ώρα να εμπλουτίσετε την wish-list σας, καθώς ξεχωρίσαμε τα πιο hot μέρη της Ελλάδας, που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε και να θαυμάσετε από κοντά την μοναδική τους ομορφιά.

Επιλέξτε τον προορισμό σας!

Αντίσαμος, Κεφαλονιά

antisamos-beach-kefalonia.jpg

Αποτελεί αναμφίβολα το νησί των αντιθέσεων. Η Κεφαλονιά είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Από τη μία διατηρεί ζωντανό τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της κι από την άλλη, προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία. Διαθέτει αμέτρητες παραλίες και μαγευτικά τοπία και προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων για όλους τους επισκέπτες. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους κι όσοι την επισκέπτονται, αποκτούν έναν ιδιαίτερο δεσμό με το μέρος. Όσο κι αν είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς την πιο όμορφη παραλία της Κεφαλονιάς, το σίγουρο είναι πως η Αντίσαμος, με την απαράμιλλη ομορφιά της, διεκδικεί με αξιώσεις τον συγκεκριμένο τίτλο. Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Σάμης και 22 χιλιόμετρα μακριά από το Αργοστόλι. Η παραλία είναι γεμάτη ψηλά βότσαλα και περιβάλλεται από πράσινους λόφους, όπου τα κυπαρίσσια φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, ενώ τα τιρκουάζ νερά της γυαλίζουν, υπό το φως του ήλιου. Έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία “το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” και τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, που σπεύδει να θαυμάσει τη μοναδική της ομορφιά. Extra tip: Αν βρεθείτε σε αυτήν, μη διστάσετε να βουτήξετε και να εξερευνήσετε τον βυθό της. Η εικόνα που θα αντικρίσετε θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

shutterstock-1776843137.jpg

Η Λευκάδα αποτελεί must-visit προορισμό για αρκετό κόσμο, καθώς πρόκειται για ένα νησί με εντυπωσιακά φυσικά τοπία και μερικές από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου. Βρίσκεται στα Eπτάνησα κι η πρόσβαση σε αυτήν είναι αρκετά εύκολη, γι’ αυτό και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, από το ξεκίνημα, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο ακρωτήριο Λευκάτας, βρίσκεται μία από τις πιο φημισμένες παραλίες της Ελλάδας, το Πόρτο Κατσίκι, όπου το εξωπραγματικό γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας και τα μεγάλα ολόλευκα βότσαλα κάνουν την τέλεια αντίθεση με τους επιβλητικούς βράχους που την περιβάλλουν. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τα βράχια αποκτούν ένα μοναδικό, πορτοκαλί χρώμα και δεν είναι τυχαίο, ότι έχει ψηφιστεί ως μια από τις 6 καλύτερες παραλίες συνολικά της Μεσογείου. Extra tip: Για να φτάσετε στο Πόρτο Κατσίκι, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε έναν δρόμο γεμάτο στροφές και πυκνά δέντρα, ενώ αφήνοντας το αμάξι σας στο τέλος της διαδρομής, θα πρέπει να κατεβείτε 100 σκαλιά, σκαλισμένα πάνω σε βράχο, ωστόσο η εικόνα που θα αντικρίσετε φτάνοντας στην παραλία θα σας αποζημιώσει!

Φονέας, Μεσσηνία 

foneas.jpg

Δεν αποτελεί έναν από τους κλασικούς, πολυδιαφημισμένους προορισμούς, ωστόσο πραγματικά αξίζει να της δώσετε μία ευκαιρία και να απολαύσετε τα πανέμορφα μέρη της. Η Μεσσηνία διαθέτει αμέτρητα πανέμορφα χωριά και γραφικούς οικισμούς, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και προσφέρεται για ξεκούραση και στιγμές χαλάρωσης. Εκεί θα βρει κανείς κι ένα μέρος, που το όνομά του δεν είναι ακριβώς ελκυστικό, αλλά η ομορφιά του είναι εξωπραγματική! Η παραλία του Φονέα, είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό ακόμη και σήμερα, καθώς για να φτάσει κανείς σε αυτήν, χρειάζεται να ακολουθήσει ένα μονοπάτι και να την αναζητήσει πίσω από τα πυκνά δέντρα, όμως, πρόκειται πραγματικά για ένα μοναδικό μέρος. Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά κι ο θεόρατος βράχος που δεσπόζει στη μέση του κόλπου, χωρίζοντας την παραλία σε δύο ακρογιαλιές, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ τα λευκά βότσαλα κλέβουν την παράσταση. Extra tip: Προμηθευτείτε από πριν όλα τα απαραίτητα για την παραμονή σας στην παραλία κι απολαύστε μία ημέρα γεμάτη βουτιές κι ατελλείωτες ώρες χαλάρωσης, σε μία ερημική τοποθεσία, μακριά από την πολυκοσμία.

Μαύρα Βόλια, Χίος

mayta-bolia.jpg

Η Χίος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά του Βορείου Αιγαίου που διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά του και φημίζεται μεταξύ άλλων για τη μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά και τις πανέμορφες παραλίες. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και παντρεύει ιδανικά τα παραδοσιακά, με τα σύγχρονα στοιχεία. Στο νησί βρίσκεται κι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσει κανείς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα Μαύρα Βόλια, αποτελούν την πιο γνωστή κι όμορφη παραλία του νησιού, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Τα περίεργα χρώματά της, τα βαθιά, σκουρόχρωμα νερά, οι κατακόρυφοι ψηλοί βράχοι και τα κατάμαυρα, ψιλά βότσαλα, αποτέλεσμα έκρηξης κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, που θα σας κλέψει την καρδιά από το πρώτο λεπτό. Extra tip: Η παραλία κοντά στο -ανενεργό πλέον- ηφαίστειο Ψάρωνας, στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλά της.

Σαλιάρα, Θάσος

saliara.jpg

Η Θάσος βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του Αιγαίου κι αποτελεί λατρεμένο προορισμό, για όσους θέλουν να ξεκουράσουν όλες τις αισθήσεις τους και να κάνουν ένα break από την απαιτητική καθημερινότητα, κολυμπώντας σε καταγάλανα νερά κι απολαμβάνοντας την ηρεμία που προσφέρει απλόχερα η φύση. Η Σαλιάρα ή αλλιώς Μarble Βeach όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι τουρίστες, αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το νησί και μαγνητίζει τα βλέμματα με την μοναδική ομορφιά της. Πρόκειται για μία μικρή, εξωτική παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της Θάσου, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων περίπου από το Λιμένα. Το λευκό της χρώμα, σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερό, το πράσινο τοπίο και πάνω από όλα τα ολόλευκα, μαργαριταρένια βότσαλα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που κόβει την ανάσα και παραπέμπει σε κάποια εξωτική παραλία του εξωτερικού. Extra tip: Αρχικά τα νερά είναι αρκετά ρηχά, ωστόσο βαθαίνουν απότομα σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή κι ο βυθός προσφέρεται για εξερεύνηση.