fbpixel

Search icon
Search
5 easy βήματα για να φέρετε την άνοιξη στην κατοικία σας
INTERIORS

5 easy βήματα για να φέρετε την άνοιξη στην κατοικία σας

Κι όμως, είναι πιο απλό απ' όσο νομίζετε


Η άνοιξη έχει μπει κι επίσημα, δίνοντάς μας έναν καλό λόγο για να μετατρέψουμε το σπίτι μας στο δικό μας happy place. Στο μυαλό μας αυτήν την περίοδο έρχονται τα λουλούδια και τα φωτεινά χρώματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά ικανά να μεταμορφώσουν τους προσωπικούς μας χώρους. Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να αλλάξετε κάθε γωνιά της κατοικίας σας με μικρές πινελιές κι έτσι να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην πιο αισιόδοξη περίοδο του χρόνου.

Let's get started!

1. Προσθέστε φρέσκα άνθη

living-room-spring-decorating-ideas-final-2.jpg

H τοποθέτηση φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι σας είναι ένας ωραίος, απλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και ένα φυσικό touch σε κάθε χώρο. Είτε πάρετε ένα μπουκέτο απλές τουλίπες την άνοιξη είτε παραγγείλετε μια πολύχρωμη σύνθεση, τα φρέσκα λουλούδια μπορούν να «ζωντανέψουν» ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, μια τραπεζαρία ή ακόμη κι ένα μπάνιο σε χρόνο dt!


2. «Παίξτε» με pastel αποχρώσεις

bold.jpg

Τα pastel χρώματα είναι συνώνυμα της ανοιξιάτικης διακόσμησης και αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, αισιόδοξο σκηνικό στην κατοικία σας. Σε πρώτο στάδιο, θα πρέπει να διαλέξετε ποια pastel χρώματα θα πάρουν τη θέση τους στους χώρους σας. Με βάση το στιλ που θέλετε να ακολουθήσετε, μπορείτε να διαλέξετε και την απόχρωση που αρμόζει. Οι επιλογές είναι πολλές, όπως για παράδειγμα το dusty pink και το μπλε, το ανοιχτό κίτρινο και το πράσινο, ακόμα και το λιλά.


3. Επιλέξτε το λευκό χρώμα

5-simple-and-stylish-modern-living-room-ideas-furniture-choice-833x1024.jpg

Μπορεί να θεωρείται ως το χρώμα της αγνότητας, αλλά είναι σίγουρα και εκείνο που εκπροσωπεί την ανεμελιά και την ευτυχίας. Συνήθως, όσοι το επιλέγουν τείνουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με αισιοδοξία, έχουν θετική στάση στη ζωή και βρίσκονται μόνιμα σε αναζήτηση μια νέας αρχής, όπως άλλωστε είναι η άνοιξη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς, λοιπόν, για να το υιοθετήσετε στη διακόσμησή σας, είναι να προσθέσετε λευκά αντικείμενα, όπως υπερμεγέθη βάζα -τα οποία θα γεμίσετε με μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρίνους ή άλλα λουλούδια της ίδιας απόχρωσης- ή λευκές κορνίζες, στις οποίες θα τοποθετήσετε φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μέρη. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλα λευκά μαξιλάρια για τους καναπέδες, αφού ταιριάζουν με οποιοδήποτε χρώμα και μοτίβο.


4. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά

delightfull-botti-01-593x800.jpg

Κι επειδή ήδη οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, θα σας προτείναμε να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στο χρυσό ακόμα και την άνοιξη. Μια δόση πολυτέλειας κι elegant αισθητικής που θα απογειώσει τον χώρο σας και θα ταιριάξει φανταστικά με την υπόλοιπη, πιο απαλή χρωματική παλέτα. Πασχαλινά ή all season διακοσμητικά που μπορούν να ενταχθούν ακόμα και στις πιο αδιάφορες γωνίες της κατοικίας σας, θα χαρίσουν αυτό το πολυπόθητο touch of glam που χρειάζεται ο χώρος σας.


5. Πινελιές με έμπνευση από τη φύση

design-biofilico.jpg

H φύση μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας καταπραΰνει, και με το να τη φέρνετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Επωφεληθείτε από ένα μεγάλο παράθυρο και οργανώστε τα καθίσματα έτσι ώστε να απολαμβάνετε τη θέα. Εναλλακτικά, εμπνευστείτε από το περιβάλλον και εισάγετε στοιχεία, όπως κλαδιά δέντρων και πρασινάδες που θα χαρίσουν ζωντάνια σε όποια γωνία κι αν επιλέξετε.