fbpixel

Search icon
Search
Pastel χρώματα: Πώς να εντάξετε στη διακόσμησή σας την απόλυτη τάση της σεζόν
INTERIORS

Pastel χρώματα: Πώς να εντάξετε στη διακόσμησή σας την απόλυτη τάση της σεζόν

Δημιουργώντας ένα funky σκηνικό με εύκολα βήματα


Η άνοιξη είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πως αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσουμε τους χώρους και να απογειώσουμε έτσι διάθεσή μας. Αυτήν την εποχή, το σπίτι μας είναι σημαντικό να εκπέμπει αισιοδοξία και να είναι φωτεινό, γι' αυτό και η προσοχή μας στρέφεται στα χρώματα, που είναι ικανά να πετύχουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Διαχρονική τάση κάθε spring season αποτελεί η παλέτα των pastel αποχρώσεων, κι έτσι εμείς σας δείχνουμε πώς μπορείτε με απλά βήματα να εντάξετε στη διακόσμησή σας.

Let's get started!

Βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει

advantages-of-pastel-colors.webp

Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε το στιλ στη διακόσμηση που σας αρέσει. Minimal ή maximal, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να εισάγετε τέτοιου είδους χρώματα, καθώς μπορεί να είναι ιδιαίτερα, αλλά διατηρούν μια ουδετερότητα που προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε στιλ. Να θυμάστε πως το βασικό είναι να εκφράζεστε μέσα από τους προσωπικούς σας χώρους, δίχως να επηρεάζεστε από τα trends που επικρατούν.


Ένα μόνο στοιχείο μπορεί να κάνει τη διαφορά

cw-52551.png

Κι όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε αυτήν τη χρωματική τάση με ένα μόλις item! Ειδικά εσείς που δε συνηθίζετε να τολμάτε και να προβαίνετε σε μεγάλες αλλαγές, αυτή είναι η πιο ιδανική κι εύκολη λύση. Μεταμορφώστε τον χώρο σας με έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα στην αγαπημένη σας pastel απόχρωση και δημιουργήστε ένα touch of color που θα κάνει τη διαφορά στο σαλόνι σας. Εναλλακτικά, ένας πίνακας μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.


All the way

pastel-color-furniture-modern-living-room-design.webp

Αντιθέτως, εσείς που επιθυμείτε ένα ολοκληρωμένο makeover, τι καλύτερο από το να προτιμήσετε ένα total pastel σκηνικό! Όλοι αυτοί οι τόνοι ταιριάζουν με αρμονία μεταξύ του, οπότε μη σας ανησυχεί η σκέψη ενός υπερβολικού τελικού αποτελέσματος. Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τα διακοσμητικά, είναι πολλά αυτά που μπορείτε να επιλέξετε ώστε να το πετύχετε και η εικόνα θα είναι απίστευτα ανοιξιάτικη και playful.


Pastel μπορεί να είναι και οι πιο γήινοι τόνοι

hidden-hiues-note-design-studio-interiors-residential-stockholm-sweden-dezeen-2364-col-sq.webp

Δε χρειάζεται να επικεντρωθείτε μόνο στο ροζ, το μπλε και το πράσινο χρώμα στην pastel εκδοχή του. Κι αυτό γιατί pastel μπορεί να είναι και οι πιο γήινες αποχρώσεις, όπως αυτές που είναι κοντά στο μπεζ ή το olive green. Εάν θεωρείτε πως ταιριάζουν καλύτερα στη διακόσμησή σας, τότε αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο για εσάς.


Οι ταπετσαρίες είναι πάντα μια καλή ιδέα

1dc1fda2457d1843cad0d13aee2b86316c88e359.webp

Γίνονται ολοένα και πιο must για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, χαρίζοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα ακόμα και στους πιο αδιάφορους τοίχους. Η παρουσία μιας ταπετσαρίας σε έναν χώρο μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το σκηνικό, χωρίς καν να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Στην προκειμένη περίπτωση, πείτε «ναι» στο pastel color blocking μέσα από floral επιλογές, που είναι πιο hot από ποτέ.


Παίξτε με τις αντιθέσεις

interior-design-claude-cartier-studio-france-idx221201-cc10.jpg

Kάτι που θα εξασφαλίσει ενδιαφέρουσα διάσταση στον χώρο σας είναι ο συνδυασμός των pastel αποχρώσεων με άλλους πιο bold τόνους. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντάξετε μαζί στον ίδιο χώρο το dusty pink ή το πράσινο της μέντας και το καφέ στην σκούρα ή ανοιχτή εκδοχή του, ανάλογα με το πόσο έντονη αντίθεση θέλετε να δημιουργήσετε. Είναι απίστευτα cool και super σύγχρονο!


Τα metallics θα ολοκληρώσουν το τελικό αποτέλεσμα

edc110115deniot02-1580924296.jpg

Επειδή οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, επικεντρωθείτε στα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι μεταλλικές πινελιές, και ιδίως το χρυσό, είναι κάτι που ταιριάζει φανταστικά με τα pastels, χαρίζοντας την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας. Ένα εντυπωσιακό coffee table, κηροπήγια και φωτιστικά είναι αυτά τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.