fbpixel

Search icon
Search
3 γρήγορα massage tricks για πιο νεανική και φωτεινή επιδερμίδα
FACE & BODY

3 γρήγορα massage tricks για πιο νεανική και φωτεινή επιδερμίδα

Μπορείτε να το δοκιμάστε στο σπίτι


Για χιλιάδες χρόνια, οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο βασίζονται σε τεχνικές μασάζ για την προώθηση του wellness ολόκληρου του σώματος. Φέρτε στο μυαλό σας τεχνικές για τη λεμφική αποσυμφόρηση, την αύξηση της κυκλοφορίας, την αποτοξίνωση και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έτσι, δεδομένων των πλεονεκτημάτων τους, δεν είναι περίεργο που αυτές οι μέθοδοι έχουν αντέξει στην πάροδο του χρόνου και πετυχαίνουν να σας δώσουν το δέρμα αλλά και την ευεξία των ονείρων σας. 

Μπορεί, λοιπόν, ο κάθε πολιτισμός να ακολουθούσε τα δικά του βήματα αλλά η τέχνη μασάζ της Αγιουρβέδα, που ονομάζεται Abhyanga, είναι η κατάλληλη για να κάνετε μια τέλεια ρουτίνα lifting, de-puffing και detoxing για το πρόσωπό σας.

the-skincare-edit-skin-face.jpg
The Skincare Edit

1. Πάρτε τα σωστά εργαλεία

Όπως σε κάθε μασάζ προσώπου, έτσι και εδώ, πρέπει να πάρετε ένα λάδι για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετή ολίσθηση. Επιλέξτε ένα έλαιο tri-doshic που λειτουργεί υπέροχα σε κάθε τύπου δέρματος και φυσικά φροντίστε να έχει συστατικά που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα, όπως κουρκουμά, άμλα, σησαμέλαιο ή σαφράν. Το σαφράν είναι ένα αγιουρβεδικό ελιξίριο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Ακολούθως μπορείτε να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χέρια ή αν θα επιλέξετε ένα tool, όπως το kansa, που βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ραβδί kansa αποτελεί το πιο ιερό και διαδεδομένο εργαλείο προσώπου στην Αγιουρβέδα.

Η λέξη kansa, που προέρχεται από τα σανσκριτικά - τη γλώσσα της αρχαίας Ινδίας - είναι ένα μείγμα χαλκού και κασσίτερου και αναφέρεται συχνά ως "μέταλλο καμπάνας", ένα μέταλλο που επιλέγεται για τα καθαριστικά και εξισορροπητικά του οφέλη. Είναι αντιφλεγμονώδες και προσδίδει μια ηρεμιστική δύναμη στο δέρμα.

shutterstock-1799310610.webp
Shutterstock

2. Μασάζ

Τα εργαλεία είναι έτοιμα; Παρακάτω, θα βρείτε τις οδηγίες βήμα βήμα για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα:

  • Aπλώστε μερικές σταγόνες έλαιο στο δέρμα σας
  • Κρατήστε το ραβδί (ή τα δύο δάχτυλά σας, αν δεν χρησιμοποιείτε εργαλεία) στο κέντρο του πηγουνιού σας. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, θερμαίνοντας το έλαιο καθώς ακολουθείτε τη γραμμή του σαγονιού και καταλήγετε στο κάτω μέρος του αυτιού. Επαναλάβετε 4 έως 5 φορές και αλλάξτε πλευρά.
  • Κρατήστε το ραβδί στη γωνία του στόματος σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι τις φυσικές γραμμές των ζυγωματικών σας. Σταματήστε στο κέντρο του αυτιού σας, επαναλαμβάνοντας 4 έως 5 φορές πριν αλλάξετε πλευρά. 
  • Τερματίστε τη θεραπεία σας κάνοντας απαλές κινήσεις σε σχήμα "οκτώ" γύρω από τους κροτάφους των ματιών σας, στο μέτωπο και πάνω από τα φρύδια.

Δεν χρειάζεται να ασκείτε αρκετή πίεση, ακόμη και με ελάχιστη, η θεραπεία θα είναι αποτελεσματική για βέλτιστα αποτελέσματα και για ένα πιο σφριγηλό, σμιλεμένο και αποτοξινωμένο δέρμα.

shutterstock-2189135563.jpg
Shutterstock

3. Ξεπλύνετε τα υπολείμματα

Καθώς κάνετε μασάζ με ένα kansa, μπορεί να παρατηρήσετε ένα ελαφρώς γκρίζο υπόλειμμα στο δέρμα σας, το οποίο είναι καλό σημάδι σύμφωνα με τους ειδικούς. Όσο το tool απομακρύνει τη φλεγμονή και αλληλεπιδρά με τα έλαια στο δέρμα σας, δημιουργεί μια αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε μια ανοιχτή γκρι ουσία. Είναι κάτι παρόμοιο με το να δείτε ένα κομμάτι ερυθρότητας ενώ χρησιμοποιείτε το gua sha σας. Πρακτικά το ραβδί kansa οξειδώνει τα έλαια στο δέρμα και αυτό το υπόλειμμα ξεπλένεται εύκολα και μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης για το πόσο ισορροπημένο είναι το δέρμα σας. Απλώς ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό και συνεχίστε με μια θρεπτική κρέμα προσώπου για να κλειδώσετε την ενυδάτωση.

Κεντρική εικόνα: @fredrika_ekerot