fbpixel

Search icon
Search
Tα πραγματικά benefits του μασάζ για τη σωματική και την πνευματική υγεία
WELLNESS

Tα πραγματικά benefits του μασάζ για τη σωματική και την πνευματική υγεία

Βάλτε το στη ζωή σας και δείτε την καθημερινότητά σας να αλλάζει


Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα massage, ύστερα από μία κουραστική ημέρα γεμάτη τηλέφωνα, e-mails και εξωτερικές δουλειές. Εκτός από την απόλυτη χαλάρωση κι αποφόρτιση -ωστόσο- ένα καλό μασάζ, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους για το σώμα και το μυαλό. Γνωρίζετε πως υπάρχουν πολλά ήδη massage, που κάνουν focus σε συγκεκριμένους τομείς; Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλέξετε, μπορείτε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, να κινητοποιήσετε το λεμφικό σύστημα, να ενεργοποιήσετε τη σεροτονίνη την ορμόνη της χαράς, να μειώσετε το άγχος και να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης, καθώς η ευεξία του σώματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χαλάρωση.

Χαλάρωση και άμεση ανακούφιση!

The Benefits

shutterstock-1156840165.jpg

Η αλήθεια είναι, πως η σύγχρονη πραγματικότητα και η «κανονικότητα» μας περιλαμβάνουν αρκετό άγχος, πίεση και stress. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι πολύ-πολύ γρήγοροι ρυθμοί και σε πολλές περιπτώσεις έλλειψη αρκετού, αλλά και ποιοτικού ύπνου, συνθέτουν ένα σκηνικό που μας επιβαρύνει αρκετά, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας συμβαίνει. Προφανώς, όλο αυτό επιβαρύνει τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό μας σε βάθος χρόνου, ωστόσο, είναι δεδομένο πως υπάρχει λύση. Το massage αποτελεί μια από τις πιο παλιές μορφές θεραπείας, τόσο για τη βελτίωση της φυσικής, όσο και της ψυχικής και ψυχολογικής κατάστασης του ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πρόκειται για μία super-effective θεραπεία, που κρατάει από τα αρχαία χρόνια κι είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ο συνδυασμός των μαλάξεων στο σώμα από τον κορυφή του κεφαλιού έως τα πέλματα, με τη χρήση διαφόρων ελαίων ανάλογα με τις ανάγκες και τα "θέλω" του καθενός, λειτουργούν ευεργετικά τόσο άμεσα, όσο και σε βάθος χρόνου, για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική υγεία και πραγματικά, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι πολύ σημαντικό να βάλετε το massage στη ζωή σας και να απολαύσετε τα πολλαπλά benefits του. Το massage συμβάλλει στη μείωση του stress και των πονοκεφάλων, αλλά και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, όπως και στην καλύτερη διαχείριση αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων. Παράλληλα, χαρίζει ανακούφιση από τους μυοσκελετικούς πόνους και τη δυσκαμψία, ενώ ανάλογα με την πίεση που ασκείται από τον θεραπευτή, απελευθερώνονται ενδορφίνες που κατευνάζουν τα συμπτώματα του πόνου. Αφεθείτε στα χέρια των experts και κάντε ένα πολύ απλό, αλλά ουσιαστικό δώρο στον εαυτό σας!

Different Types

shutterstock-2013352715.jpg

Λεμφικό

Το λεμφικό massage, πέρα από μια υπέροχη και super-χαλαρωτική εμπειρία, μπορεί να έχει πολύ συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά. Ιατρικές έρευνες σημειώνουν πως βοηθά το σώμα να διατηρήσει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού, ενώ το massage σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια και τις τονωτικές λοσιόν που εφαρμόζονται, τονώνουν την επιδερμίδα σε βάθος κι ενεργοποιείται η διαδικασία της ανανέωσής της. Ένα ακόμα όφελος του λεμφικού massage είναι η καταπολέμηση της ανεπιθύμητης κατακράτησης υγρών, ενώ συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε μηρούς, γλουτούς και κοιλιά, καθώς προωθεί τη φυσική μετακίνηση της λέμφου ανοδικά, μέσω συγκεκριμένης φοράς της μάλαξης.

Σουηδικό

Πρόκειται για έναν πιο ήπιο τύπο massage, ολόκληρου του σώματος που είναι ιδανικό για άτομα που εμφανίζουν μεγάλη ένταση, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των μυϊκών κόμπων και χαρίζει απόλυτη χαλάρωση. Στη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από μαλάξεις και ζυμώματα, μακρά χτυπήματα προς την κατεύθυνση της καρδιάς, βαθιές κυκλικές κινήσεις και δονήσεις και τεχνικές παθητικής κίνησης των αρθρώσεων, ενώ η ανακούφιση και τα benefits είναι άμεσα ορατά.

Aρωματοθεραπεία

Εξίσου δημοφιλή, είναι και τα massage αρωματοθεραπείας, τα οποία τονώνουν τη διάθεση, μειώνουν το stress, το άγχος και τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ενώ ανακουφίζουν την ένταση των μυών και τον πόνο. Στη διάρκεια της συνεδρίας, οι experts συνδυάζουν την απαλή, ήπια πίεση με τη χρήση αιθέριων ελαίων, τα οποία αραιώνονται πριν να εφαρμοστούν στο δέρμα. Συνήθως, το massage αρωματοθεραπείας κάνει focus μόνο στην πλάτη, τους ώμους και το κεφάλι.

mediamodifier-w7ayas7azhc-unsplash.jpg

Αθλητικό

Το αθλητικό massage είναι μια πολύ καλή επιλογή, για όσους ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, κυρίως από την ενασχόληση με κάποιο άθλημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βοηθήσει στην πρόληψη των αθλητικών τραυματισμών, όπως και για να αυξήσει την ευελιξία και την απόδοση. Μεταξύ άλλων, χαρίζει ανακούφιση από τον πόνο και μειώνει το άγχος και τη μυϊκή ένταση, με τον θεραπευτή να επικεντρώνεται στα σημεία του σώματος που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, ενώ η βαθιά πίεση μπορεί να εναλλάσσεται με καταπραϋντικές κινήσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία αποτελεί την καλύτερη λύση για άτομα που θέλουν να χαλαρώσουν ή να αποκαταστήσουν τα φυσικά επίπεδα ενέργειάς τους. Ο θεραπευτής, χρησιμοποιεί απαλή έως σταθερή πίεση σε διάφορα σημεία πίεσης των ποδιών, των χεριών και των αυτιών και "δουλεύει" με συγκεκριμένη ένταση και συχνότητα, κάνοντας focus στα key-parts του σώματος.

Enjoy!