fbpixel

Search icon
Search
3 δροσιστικές λεμονάδες σε 3 διαφορετικές γεύσεις
TASTE

3 δροσιστικές λεμονάδες σε 3 διαφορετικές γεύσεις

Υπέροχες προτάσεις για όλες τις στιγμές της ημέρας


Οι ζεστές μέρες είναι εδώ και μαζί τους φέρνουν την όρεξη για δροσιστικά ροφήματα, τα οποία όμως δεν μας προσφέρουν και τις έξτρα θερμίδες τους. Μια απολαυστική και easy-to-drink επιλογή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας λεμονάδα. Το κλασικό αυτό ποτό, που συνοδεύει εδώ και χρόνια τα καλοκαίρια μας, μπορεί να προετοιμαστεί εύκολα στο σπίτι αλλά και να δημιουργηθεί και σε διαφορετικές εκδοχές και γεύσεις - πέρα της συνηθισμένης. Δείτε τις συνταγές παρακάτω. 

Άλλωστε, "When life gives you lemons, make lemonade"! 

1. Με Χυμό Ρόδι

shutterstock-1709315101.jpg

Υλικά

  • 1 κούπα (240 ml) χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • ½ κούπα (120 ml) μέλι
  • ½ κούπα (120 ml) νερό
  • ½ κούπα (120 ml) φυσικός χυμός ροδιού

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ή δοχείο (αν μείνει λίγο πηχτό μέλι δεν μας πειράζει αφού όσο κάθεται θα λιώνει). Αφήνουμε την συμπυκνωμένη λεμονάδα στο ψυγείο να παγώσει. Για να σερβίρουμε διαλύουμε ½ κούπα λεμονάδα με ½ κούπα παγωμένο νερό (ή ¼ κούπας νερό και πολύ πάγο).

2. Με Θυμάρι

shutterstock-1486113263.jpg

Υλικά

  • 1 μάτσο θυμάρι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • λίγα κλωναράκια θυμαριού
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε το θυμάρι, τη ζάχαρη και το 1 ½ φλιτζάνι νερό σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει και στραγγίξτε το σιρόπι μέσα σε μια κανάτα γεμάτη παγάκια. Στην κανάτα προσθέστε τα 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού και το κρύο νερό και σερβίρετε με γαρνιτούρα τα κλωναράκια θυμαριού και τις φέτες λεμονιού.

3. Με Αγγούρι και Δυόσμο

shutterstock-1925253077.jpg

Υλικά

  • 160 γρ αγγούρι (με τη φλούδα), χοντροκομμένο
  • 4 φύλλα δυόσμου μέτρια
  • ½ κούπα (120 ml) νερό
  • 1 κούπα (240 ml) χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • ½ κούπα (120 ml) μέλι
  • 1 κλωναράκι δυόσμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα multi χτυπάμε καλά το αγγούρι, τα φύλλα δυόσμου και το νερό. Βάζουμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ, μεταφέρουμε στο σουρωτήρι το μείγμα και πατάμε να πέσει το ζουμί στο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη την πούλπα (δείτε σημειώσεις για αξιοποίησή της) και μεταφέρουμε τον χυμό αγγουριού σε ένα δοχείο. Προσθέτουμε το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε βάζουμε ένα κλωναράκι δυόσμο στο δοχείο για περισσότερο άρωμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει (το μέλι θα συνεχίσει να λιώνει όσο κάθεται το μείγμα). Για να σερβίρουμε ανακατεύουμε ½ κούπα συμπυκνωμένη λεμονάδα με ¾ κούπας παγωμένο νερό (ή ½ κούπα νερό και πολύ πάγο).

...And

The Classic One

shutterstock-1902755620.jpg

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε τη ζάχαρη και τα 4 φλιτζάνια νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να είναι ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε περίπου 6 λίτρα κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, όπως και τις φέτες λεμονιού και ανακατέψτε. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει απόλυτα δροσερό και σερβίρετε με πάγο.