fbpixel

Search icon
Search
3 ανατρεπτικά χρώματα που θα φέρουν το καλοκαιρινό mood στο σπίτι σας
INTERIORS

3 ανατρεπτικά χρώματα που θα φέρουν το καλοκαιρινό mood στο σπίτι σας

Τα απόλυτα color trends που πρέπει να εντάξετε σε κάθε γωνία για μία καλοκαιρινή πινελιά.


Ο σχεδιασμός του εσωτερικού μας χώρου πρόκειται για μία περίπλοκη υπόθεση, αφού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την διάθεσή μας. Η αισθητική του χώρου μας μπορεί να επηρεάσει την διάθεσή μας, να ενισχύσει την αίσθηση της γαλήνης και να προσθέσει ένα τόνο ζωντάνιας και ευεξίας. Όλα αυτά διαμορφώνονται από τα κυρίαρχα χρώματα και τις αποχρώσεις που επικρατούν στο interior design. 

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν τα χρώματα της καλοκαιρινής season για να αναβαθμίσουμε τη διακόσμησή μας, τα οποία θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το απόλυτο καλοκαιρινό mood, που με τόση λαχτάρα αναμένουμε να φτάσει.

Icy Blue

7d75d7432f67984472d63b3e54bc7b50.jpg

Το παγωμένο μπλε επανήλθε στα hot χρώματα που αφορούν το interior design και τη διακόσμηση, έτοιμο να αποκαταστήσει την κομψότητα και την αίσθηση της ελεγχόμενης γαλήνης όπως κανένα άλλο χρώμα. Η αίσθηση "cool as ice" που προσδίδει στον χώρο είναι ιδανική για τους μήνες του καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία είναι αυξημένη. Η συγχώνευση των αποχρώσεών του μάλιστα με το καθαρό λευκό χρώμα δημιουργούν έναν αισθητικό συνδυασμό με έντονη δόση φρεσκάδας και διαχρονικότητας. Τα μπλε χρώματα θα έχουν ξανά το δικό τους moment, μετά την απόλυτη κυριαρχία των neutural tones. Αποτελεί ξεχωριστό μέρος από εκείνο των γήινων αποχρώσεων αλλά συνεχίζει να εκφράζει σημαντικό κομμάτι της φύσης.

Με ήρεμη αίσθηση και ισχυρή παρουσία, το μπλε παραμένει chic και εντυπωσιακό. Σχεδιαστές και εταιρίες διακόσμησης και χρωμάτων αναμένουν μία δροσερή βουτιά στα γαλάζια χρώματα, που σημειώνουν ανοδική πορεία στα color trends. Διακοσμητικά, πίνακες, λευκά είδη ή έστω και μικρές icy blue πινελιές, η παρουσία αυτού του χρώματος στον χώρο σας προσφέρει μία αναζωογονητική και uplifting διάθεση.

Sage

img-4605.jpg

Image source: @lisaspollock

Sage entered the chat! Το sage green ή αλλιώς το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα του φασκόμηλου είναι και επίσημα από τα χρώματα που επανήλθαν για να εδραιώσουν τη θέση τους στην καλοκαιρινή color pallete. Η εντυπωσιακή απόχρωση του sage πράσινου πρωταγωνιστεί παντού και πετάει εκτός το έντονο πράσινο του σμαραγδιού. Οι ειδικοί του interior design αναφέρουν πως επικρατεί μία έντονη επιθυμία να διαμορφώνουμε τον χώρο μας με τρόπο που θα προσφέρει περισσότερη αρμονία και γαλήνη στην καθημερινότητά μας και το sage green μας δίνει απλόχερα ακριβώς αυτό.

Το διακριτικό αλλά γεμάτο character χρώμα είναι μία απρόσμενη επιλογή, που μπορεί να σας ξαφνιάζει και να διστάζετε να τη δοκιμάσετε. Ωστόσο, η ένταξη του sage στον χώρο σας λειτουργεί χαλαρωτικά. Με την ευχάριστη ενέργειά του προσδίδει στον χώρο μας τόσο την παρουσία του δροσερού μοντερνισμού, όσο και μία vintage αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα εντυπωσιακό blend μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού μας χώρου.

Bonus Tip: Tο sage green λειτουργεί φανταστικά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, πέρα από το σαλόνι. Δοκιμάστε να το εντάξετε στο υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και γιατί όχι και στο μπάνιο σας!

Caramel 

img-4604.jpg

Image source: @kimberleyharrisoninteriors

Η καραμελέ απόχρωση του καφέ έρχεται να αντικαταστήσει το το ψυχρό γκρι ως το νέο go-to staple χρώμα της season. Σε αντίθεση με το χειμερινό και μουντό γκρι, το caramel brown αποτελεί ένα γήινο χρώμα που διατηρεί την ζεστασιά και την αρμονική διάθεση όταν υπάρχει στον χώρο. Μεγαλύτερό του προτέρημα είναι η ικανότητά του να μεταμορφώνει το χώρο για  να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φωτεινός και ευρύχωρος, κάτι που όλοι αναζητάμε τρόπους να επιτύχουμε. Για να φτάσετε το trend του caramel brown στο έπακρο, οι ειδικοί προτείνουν  να δοκιμάστε την διαστρωμάτωση πολλαπλών αμμώδη και καραμελέ αποχρώσεων σε ένα δωμάτιο. Τα καφέ χρώματα συνδυάζονται άψογα τόσο μεταξύ τους, όσο και με όλα τα υπόλοιπα πιο έντονα και δροσερά χρώματα της καλοκαιρινής season.