fbpixel

Search icon
Search
Ένα καταφύγιο σε pastel και γήινες αποχρώσεις στη Florida μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι
INTERIORS

Ένα καταφύγιο σε pastel και γήινες αποχρώσεις στη Florida μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι

Η Ashley Gilbreath έδωσε τη σχεδιαστική υπογραφή της στην υπέροχη εξοχική κατοικία της


Ενώ η Ashley Gilbreath κατέληξε στο ότι ήθελε να βάλει στην καθημερινότητά της περισσότερες ειδυλλιακές αποδράσεις, η πρώτη της προτεραιότητα στην ανακαίνιση του παραθαλάσσιου σπιτιού της οικογένειάς της -στο Rosemary Beach της Florida- ήταν να ελέγξει ποιες εργασίες έπρεπε να πραγματοποιηθούν για την άμεση αποκατάστασή του. 

Ενώ άφησε άθικτη την πρόσοψη αυτού του σπιτιού της δεκαετίας του '90, ανακαίνισε το διώροφο εσωτερικό του, αλλάζοντας το δάπεδο που πριν είχε έντονα τα σημάδια του χρόνου, καθώς και αφαιρώντας ορισμένες προσθήκες που στερούσαν τον κενό χώρο και τη λειτουργικότητα, όπως ήταν η σκάλα. Στη θέση της δημιούργησε μια άλλη μικρότερη και πιο κομψή, ώστε να ενώνει αρμονικά τους δύο ορόφους. 

Peek inside...
hbx010124ashleygilbreath-001-659da0670bdc1.jpg


Στον επάνω όροφο, η Gilbreath έβαψε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του καθιστικού και του μπαλκονιού με χρώμα Halcyon Green της Sherwin-Williams - το αγαπημένο της «ουδέτερο» χρώμα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, πως η θέα από τα παράθυρα είναι πραγματικά εντυπωσιακή και γαλήνια. Στη συνέχεια, τοποθέτησε ένα τραπεζάκι σαλονιού, καρέκλες από μπαμπού, χειροποίητα χαλιά για να εξασφαλίσει ζεστασιά. Σε ό,τι αφορά στα extra διακοσμητικά, επέλεξε να κινηθεί σε γήινους και pastel τόνους του καφέ και του πράσινου της μέντας, που ταίριαξαν καταπληκτικά με το όλο vibe, καθώς και με το location όπου είναι χτισμένο το σπίτι.

Περίτεχνα βάζα και κηροπήγια, λευκώματα μόδας και design, φωτιστικά, printed υφάσματα για τους καναπέδες και τα κρεβάτια, πίνακες και φυτά εσωτερικού χώρου έχουν συμπληρώσει με τρόπο ιδανικό το στιλ που ήθελε να πετύχει. Σημαντική προσθήκη είναι οι μεταλλικές λεπτομέρειες και ιδίως το χρυσό, το οποίο έχει χαρίσει την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας σε ορισμένα σημεία, όπως είναι η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Μάλιστα, οι λεπτές εκρού κουρτίνες βοηθούν το φυσικό φως να εισχωρήσει σε κάθε γωνία της κατοικίας, κι έτσι τα χρώματα δείχνουν πιο ζωντανά, χωρίς κανένα σημείο να είναι σκοτεινό και βαρετό.

Το σπίτι δε θυμίζει σε τίποτα τη μορφή που είχε πριν από μερικούς μήνες, εφόσον πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αλλαγές που άλλαξαν εντελώς το εσωτερικό του, διατηρώντας ωστόσο την «επικοινωνία» που έχει με το ειδυλλιακό τοπίο τριγύρω του. Έχει μετατραπεί στο απόλυτο spot χαλάρωσης, κάτι το οποίο έχει να κάνει με τη συνοχή που επικρατεί στη διακόσμηση. Η Gilbreath, όπως στα περισσότερα projects της, έτσι κι εδώ, πόνταρε στην στη λειτουργικότητα, στις λιτές και καθαρές γραμμές τόσο στα έπιπλα και στα χρώματα όσο και στα διακοσμητικά αξεσουάρ που επέλεξε για την καθεμία από τις γωνίες του σπιτιού.

hbx010124ashleygilbreath-007-659da06686be7.jpg


Σε ό,τι αφορά στο exterior design, με άμεση πρόσβαση στον Κόλπο του Μεξικού, αυτό το υπέροχο εξοχικό σπίτι στην παραλία χρειαζόταν μόνο μια στρώση χρώματος ώστε να αναδειχθεί η γοητεία του. Το εσωτερικό χρειάστηκε περισσότερη προσπάθεια για να ανανεωθεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε όλες τις αρχικές προσδοκίες της Gilbreath και, πλέον, έχει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Emily Followill, House Beautiful