fbpixel

Search icon
Search
3+1 συνταγές για τα πιο δροσιστικά και καλοκαιρινά sorbet παγωτά
TASTE

3+1 συνταγές για τα πιο δροσιστικά και καλοκαιρινά sorbet παγωτά

Μερικά αγαπημένα φρούτα που μπορείτε να μετατρέψετε σε παγωμένα επιδόρπια για τις ημέρες του καύσωνα


Τα καλοκαιρινά φρούτα μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική βάση για το πιο δροσιστικό επιδόρπιο που θα μας ανανεώσει μετά από μία ημέρα στις υψηλές θερμοκρασίες αυτής της season. Αν είστε και εσείς λάτρης του παγωτού, αυτές οι προτάσεις είναι η τέλεια λύση για κάθε ώρα της ημέρα, καθώς κι ένα ιδανικό κέρασμα για τους fit φίλους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα εποχής και να τα μετατρέψετε στην απόλυτη παγωμένη απόλαυση, με ελάχιστη προετοιμασία και χαμηλό θερμιδικό αντίκτυπο.

Ακολουθούν μερικές super fresh συνταγές για παγωτό sorbet που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάστε!

Sorbet Mango

shutterstock-1988613083.jpg

Υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 ώριμα γλυκά μάνγκο
  • 150 γρ. (3/4 κούπας) γάλα καρύδας

Εκτέλεση: 

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τα μάνγκο σε κύβους. Τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς. Τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος και ανακατεύουμε αρκετά καλά. Καλύπτουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα, αφού ξανασκεπάσουμε το sorbet, το αφήνουμε τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το sorbet μάνγκο, το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά εκτός, ώστε να μαλακώσει.

Sorbet Καρπούζι

shutterstock-2065930052.jpg

Υλικά:

  • 1 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια. Ζυγίζουμε 200 γρ. καρπούζι και το στύβουμε με το χέρι κρατώντας τον χυμό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αυτό τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 – 2 λεπτά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στον  μπλέντερ και προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε, Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά. Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 – 25 λεπτά το ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

Sorbet Πεπόνι

shutterstock-2097606880.jpg

Υλικά:

  • 1 πεπόνι, γλυκό και ώριμο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο. Έπειτα το αδειάζουμε στον μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Πολτοποιούμε μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει). Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε το sorbet με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το sorbet πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.

Sorbet ροδάκινο με γλυκό ροζέ κρασί

shutterstock-2000908691.jpg

Υλικά:

  • 8 ροδάκινα γλυκά
  • 170 γρ. (3/4 κούπας) γλυκό ροζέ κρασί
  • 60 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 3 ώρες. Αδειάζουμε τα παγωμένα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το κρασί και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε καλά με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος και ανακατεύουμε αρκετά καλά. Ξανακαλύπτουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα. Σκεπάζουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και αφήνουμε το sorbet για τουλάχιστον δύο ώρες στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.