fbpixel

Search icon
Search
Υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα μόλις σε μια εβδομάδα
FACE & BODY

Υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα μόλις σε μια εβδομάδα

Αποκτήστε υπέροχο δέρμα με μια τεχνική


Οι celebrities και τα μοντέλα στα εξώφυλλα των περιοδικών διαθέτουν το απόλυτα flawless δέρμα. Παρόλα αυτά αν και εσείς παλεύετε με την ακμή και με άλλα προβλήματα του δέρματος όπως η θαμπάδα, οι λεπτές γραμμές και η υπερμελάγχρωση τότε γνωρίζετε πως είναι δύσκολο να βρείτε μια άμεση και μόνιμη λύση στα περισσότερα από αυτά. Κάνοντας αρκετή έρευνα και έχοντας δοκιμάσει πολλά προϊόντα όπως ενυδατικές κρέμες, ορούς, αντηλιακά αλλά και πολλές τεχνικές αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις θεραπείες στο γραφείο των ειδικών. Έτσι, μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις φάνηκε να είναι το χημικό peeling που μοιάζει να δίνει απάντηση σε πολλά ζητήματα της επιδερμίδας. 

beauty-trends-90s.jpg

Τι είναι το χημικό peeling;

Το χημικό peeling είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα χημικό διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα (συνήθως στο πρόσωπο) για να αφαιρεθούν τα ανώτερα στρώματα του. Προσφέρει απολέπιση για την τόνωση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, για πιο φωτεινή, λεία και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Ουσιαστικά, αυτοί οι τύποι θεραπειών στοχεύουν και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες, τον αποχρωματισμό, τις ουλές και την ανομοιόμορφη υφή. Φυσικά το ξεφλούδισμα μπορεί να ποικίλει ως προς το βάθος του και εξαρτάται από το συστατικό που εφαρμόζεται καθώς και από την περιεκτικότητα. 

Το είδος του peeling που είναι ιδανικό για εσάς εξαρτάται από το δέρμα σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τη ρουτίνα περιποίηση που έχετε και από τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε. Παρόλα αυτά όποια και αν είναι ίδια η δική σας επιλογή τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Τα σημάδια από την ακμή, όπως και η συνολική υπερμελάγχρωση στο πρόσωπο γίνονται πολύ λιγότερο ορατά, η γραμμή από το χαμόγελο μαλακώνει και φυσικά οι κηλίδες μειώνονται. 

beauty-routine.jpg

Τα είδη των χημικών peeling

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι χημικών peeling που προσφέρονται στα ιατρεία δερματολόγων. Υπάρχουν AHA peeling, BHA peeling, TCA peels και Phenol peeling. Το αποτέλεσμα των AHA και BHA είναι τα πιο ελαφρά και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το ξεφλούδισμα. Από την άλλη πλευρά, τα peeling TCA κάνουν απολέπιση μεσαίου βάθους, στα οποία μπορείτε να περιμένετε να αποβάλλετε πλήρως το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Αυτού του είδους τα peeling είναι ιδανικά αν αντιμετωπίζετε υπερμελάγχρωση και αποχρωματισμό. Τέλος, τα peeling με φαινόλη έχουν βαθύ αποτέλεσμα και από αυτά θα χρειαστείτε περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να επαναφερθείτε στη φυσιολογική σας επιδερμίδα.

Ανεξάρτητα από το peeling που κάνετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας προστατευμένο τόσο κατά τη διάρκεια του όσο και μετά τη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο, καθώς και ότι πρέπει να περιορίζετε το χρόνου που βρίσκεστε στον ήλιο. Επιπλέον, η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική αφού ο φραγμός του δέρματος θα είναι αδύναμος μετά από ένα peeling.

beauty.jpg

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από ένα χημικό peeling;

Αν έχετε μαύρα στίγματα, σημάδια ακμής, αποχρωματισμό, υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφη υφή μπορεί να επωφεληθείτε από το χημικό peeling. Το peeling αφαιρεί γρήγορα και αποτελεσματικά το ανώτερο στρώμα του δέρματος για να αποκαλύψει πιο απαλό, λείο και φωτεινότερο δέρμα.

Είναι καλό το χημικό peeling για το δέρμα;

Συνολικά, το χημικό peeling κάνει καλό στο δέρμα. Είναι ωφέλιμο για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέλουν να στοχεύσουν την ακμή, τις κηλίδες από τον ήλιο, την υπερμελάγχρωση, τη γήρανση του δέρματος και τις ουλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χημικό peeling μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, επομένως τα άτομα με εξαιρετικά ξηρό δέρμα θα πρέπει να συμβουλευτούν τους ειδικούς. Ωστόσο, η εφαρμογή μιας παχύρρευστης ενυδατικής κρέμας μπορεί να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο.