fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Χάστε λίπος

WELL

Χάστε λίπος

Οι γυναίκες προσπαθούν να χάσουν βάρος -κυρίως θέλουν να το χάσουν  τοπικά (κοιλίτσα-περιφέρεια)-, αλλά καταλήγουν να χάνουν πρώτα από άλλες περιοχές. Μετά από αιτήσεις και mails σας, προτείνω τα εξής για να αποκτήσετε  επίπεδη κοιλιά. Αν το συνδυάσετε με αεροβική άσκηση και κάνετε  υπομονή θα δείτε αποτελέσματα. Μην περιμένετε θαύματα σε μια μέρα!

Γιατί συσσωρεύεται το λίπος τοπικά; Κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου, η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά έκρινε και την επιβίωσή του. Τώρα που η τροφή αφθονεί, το κοιλιακό λίπος πλέον είναι επιβλαβές. Η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια λίπους.

Τρώτε υγιεινά λιπαρά: Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε υγιεινά λιπαρά στα περισσότερα φαγητά σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σας βοηθά να ελέγξετε την όρεξή σας και τα επίπεδα ορμονών στο σώμα σας, που ελέγχουν το κάψιμο λίπους και το «χτίσιμο» των μυών. Καλά λιπαρά βρίσκονται στους κρόκους αβγών, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το αβοκάντο, μεταξύ άλλων. Μια χούφτα ωμών ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, κάθε μέρα περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, θα περιορίσει την όρεξή σας, ενώ θα σας προσφέρουν κάποιες απαραίτητες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη. Αυτό έχει διπλό όφελος -θα τρώτε λιγότερο και θα έχετε καλύτερη διατροφή. Δύο σε ένα!

Λαμβάνετε πρωτεΐνες: Σε κάθε γεύμα λαμβάνετε μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να προέλθουν από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, καθώς και από τα καρύδια και τα φασόλια. Εάν είστε καλά εφοδιασμένοι σε πρωτεΐνες, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σας, ειδικά αν αθλείστε τακτικά με βάρη, ενώ θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Έτσι, θα κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες ταχύτερα και θα χάσετε λίπος από το στομάχι.

Προτιμήστε τα φυσικά σάκχαρα: Δώστε προσοχή στην πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως τα επεξεργασμένα σιτηρά με βάση το άμυλο και τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να σας προκαλεί εμπόδια στην απώλεια λίπους στο στομάχι. Τρώτε φυσικά σάκχαρα που θα βρείτε σε ολόκληρα φρούτα. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τη δημιουργία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγετε τους έτοιμους χυμούς φρούτων, αφού οι ίνες έχουν αφαιρεθεί και είναι κυρίως ζάχαρη.

Ποια λαχανικά μπορούν να σας βοηθήσουν: Πιθανώς να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες που αποτελούν μέρος του περιβάλλοντος και των τροφίμων πλέον, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του λίπους στο στομάχι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτά τα χημικά ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και όταν εκτίθεστε σε αυτά, μέσα από τα τρόφιμα, το νερό ή το περιβάλλον, εμποδίζουν τον οργανισμό σας να συνεχίσει να καίει λίπος από την κοιλιά. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφύγετε την έκθεση στα χημικά αυτά, αφού βρίσκονται παντού, από το άρωμά σας μέχρι στο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις επιπτώσεις τους; Κάποια λαχανικά, ποικιλίες τσαγιού και μπαχαρικά έχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενοοιστρογόνων. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο κ.λπ. Αυτά έχουν συγκεκριμένα συστατικά που καταπολεμούν τις επιπτώσεις των ξενοοιστρογόνων και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους από την κοιλιά ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Το μυστικό: Για να καεί το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με καλή διατροφή. Αποφύγετε να μειώνετε τα γεύματά σας. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχετε είναι να μειώσετε το μεταβολισμό σας. Τρώτε 5 μικρότερα ημερησίως.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


GLOW LOVES

Το Rocksplit project στην Κέα είναι η επιτομή του bohemian στιλ διακόσμησης
DESIGN

Το Rocksplit project στην Κέα είναι η επιτομή του bohemian στιλ διακόσμησης