fbpixel

Search icon
Search
Χαλκιδική lovers: Τα new entries που αποτελούν ήδη πόλο έλξης
TRAVEL

Χαλκιδική lovers: Τα new entries που αποτελούν ήδη πόλο έλξης

Τα πιο hot spots της Χαλκιδικής - Part 2


Πεντακάθαρα γαλάζια νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, καταπράσινα δάση, ειδυλλιακά τοπία. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Η Χαλκιδική είναι άμεσα συνδεδεμένη με το παραδοσιακό greek summer, κυρίως για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αποτελεί πόλο έλξης γι' αυτούς. Δεδομένου πως διαθέτει πολλά διαφορετικά spots, θεωρείται ιδανική επιλογή τόσο γι' αυτούς που αγαπούν τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής, όσο και για εκείνους που προτιμούν της low-profile διακοπές και προσφέρεται για τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές! To make the long story short, η Χαλκιδική είναι το must-visit μέρος για μία ακόμη σεζόν. Μετά το part 1, δείτε παρακάτω το part 2 με τα πιο εντυπωσιακά new entries που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην bucket-list σας.

Η Χαλκιδική θα κλέψει -ξανά- την καρδιά σας!

Aknos 

1-kIMxe.jpg

Ειδυλλιακή τοποθεσία, μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Το Aknos Restaurant, άνοιξε -επιτέλους- τις πόρτες του κι υποδέχεται όλους όσους βρίσκονται στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, για να τους ταξιδέψει στα πιο όμορφα, στα πιο μαγευτικά μέρη της Μεσογείου, μέσα από τις μοναδικές του γεύσεις. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του 1ου ποδιού και δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ήδη συγκεντρώνει αμέτρητες διθυραμβικές κριτικές, συνδυάζοντας όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα εστιατόριο. Μπορείτε να βρεθείτε σε αυτό είτε για ένα πεντανόστιμο lunch, είτε για ένα dinner, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ημέρα σας, σε ένα μαγικό περιβάλλον. Οι πλούσιες γεύσεις του menu, ταιριάζουν άψογα με τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιών, που θα σας προτείνουν οι ειδικοί κι εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να αφεθείτε στα χέρια τους και να χαλαρώσετε, δοκιμάζοντας μοναδικά πιάτα, που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις σας.

InfoAknos Restaurant, Πευκοχώρι 

Catania Beach

1-2.jpg

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει το 1ο πόδι της Χαλκιδικής; Τα ιδιαίτερα vibes του, τα beach bars με την ιδιαίτερη αισθητική που παραπέμπουν σε κάποιο κοσμοπολίτικο, ελληνικό νησί και τα πανέμορφα τοπία, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, γι' αυτό και κάθε χρόνο, συγκεντρώνει κόσμο από κάθε σημείο της Ελλάδας κι όχι μόνο. Στο πανέμορφο, Πευκοχώρι, υπάρχει ένα beach bar που διαφέρει από όλα τα άλλα και σίγουρα, θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε ένα από τα πιο hot σημεία της περιοχής. Τo Catania Beach ετοιμάζεται πολύ σύντομα να κάνει grand-opening κι υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο βουτιές, μοναδικές γεύσεις, λαχταριστά cocktails και ατελείωτα parties, μπροστά στη θάλασσα. Αν είστε λάτρεις της lounge μουσικής και θέλετε να βρεθείτε σε ένα περιβάλλον γεμάτο με καταπράσινα φυτά και χρυσαφένια αμμουδιά, θα κερδίσει πολύ σύντομα μία θέση στην καρδιά σας. Stay tuned!

Info: Catania Beach, Πευκοχώρι

Mnēmes

1-njsjj.jpg

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο project των εστιατορίων Mamalouka σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, έρχεται να μας συστήσει κάτι εντελώς διαφορετικό αυτή τη summer season. Το Mnēmes αποτελεί φόρο τιμής στην ελληνική παράδοση και στα βιώματα μας και θεωρείται σίγουρο πως θα αποτελέσει το απόλυτο meeting place αυτού του καλοκαιριού, χάρη στην μοναδική ενέργεια και τον χαρακτήρα του αφού τη διακόσμηση υπογράφει ο γνωστός αρχιτέκτονας-διακοσμητής Ζήσης Παπαμίχος. Το αγρόκτημα φιλοξενεί το δικό του εστιατόριο εντός των εγκαταστάσεών του, που βρίσκονται λίγο έξω από τον οικισμό του Πευκοχωρίου κι ουσιαστικά, σε αυτό καλλιεργούνται τα εκλεκτά προϊόντα, με τα οποία προκύπτουν αυθεντικά ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στα πιο όμορφα σημεία αυτής της χώρας. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον κήπο, όπου καλλιεργούνται τα προϊόντα και να θαυμάσουν τη διαδικασία της παραγωγής τους, μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι τους. Οι μοναδικές γεύσεις, οι αλησμόνητες μυρωδιές που έρχονται από τον ξυλόφουρνο, η ζεστασιά του Κυριακάτικου τραπεζιού κι η αγάπη για τη ζωή, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο project, που χαρίζει ένα τελείως διαφορετικό χρώμα στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής.

Info: Mnēmes, Πευκοχώρι

Paparouna Bar-Restaurant

1-1-ORKXE.jpg

Το 2ο πόδι της Χαλκιδικής προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης μακριά από την πολυκοσμία και θεωρείται ιδανική επιλογή, γι' αυτούς που αναζητούν ένα ήρεμο περιβάλλον, γεμάτο με πλούσιες γεύσεις και μαγευτικά, καταπράσινα τοπία. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλίας της Νικήτης, συναντά κανείς φέτος το Paparouna Bar-Restaurant, που υπόσχεται μοναδικές summer days μπροστά στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Αποτελεί το ιδανικό spot για ένα πεντανόστιμο brunch, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο restaurant, με το menu του να περιλαμβάνει αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα. Μην παραλείψετε να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα signature cocktails του bar κι απολαύστε την κάθε στιγμή, με φόντο τη θάλασσα και τη χρυσαφένια αμμουδιά μακριά από όλους κι από όλα.

Info: Paparouna Bar-Restaurant, Νικήτη