fbpixel

Search icon
Search
Χαλκιδική Updated: Αυτά είναι τα new entries που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι
TASTE

Χαλκιδική Updated: Αυτά είναι τα new entries που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ό,τι πιο hot κεντρίζει το ενδιαφέρον στην πολυαγαπημένη Χαλκιδική


Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και κάθε καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους θέλουν να κάνουν ένα mini-break από την άκρως απαιτητική καθημερινότητα και τους "τρελούς" ρυθμούς της πόλης. Η Χαλκιδική μοιάζει φέτος πιο κοσμοπολίτικη και λαμπερή από ποτέ κι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Θεσσαλονικείς κι όχι μόνο, για να κλέψει -ξανά- την καρδιά τους. Εκτός από τα μαγευτικά τοπία της, τα καταγάλανα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, διαθέτει και πολλά, διαφορετικά spots για φαγητό και cocktails, με θέα τη θάλασσα και το μόνο σίγουρο είναι ότι κι αυτή τη summer season, θα σας χαρίσει μία σειρά από αναμνήσεις και στιγμές που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο hot new-entries που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην bucket-list σας φέτος το καλοκαίρι και σας τα παρουσιάζουμε.

Η Χαλκιδική στα καλύτερά της!

Εlia

alexis-3.webp

Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, σε ένα μοναδικό μέρος στο Porto Sani, βρίσκεται ένα νέο, σαγηνευτικό restaurant που υπόσχεται μια μοναδική, γαστρονομική εμπειρία, μακριά από όλους κι από όλα. Σε ένα ήρεμο περιβάλλον, σε ένα σημείο όπου η σύγχρονη πολυτέλεια συναντά την παράδοση και τα μοναδικά αρώματα της Ελλάδας. Το Elia, ανοίγει τις πόρτες του κι ετοιμάζεται να διεγείρει όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από πεντανόστιμα dishes κι αρώματα που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Σε αυτό το εστιατόριο, ολόκληρη η οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και πιάτα με ολόφρεσκα υλικά και τοπικά προϊόντα. Το à la carte menu συνδυάζεται άψογα με μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιών που θα συναντήσετε στην πλούσια wine list του restaurant και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να δοκιμάσετε τους μικρούς θησαυρούς που κρύβονται στον κατάλογό του. Θα το λατρέψετε!

Ergon

titlo-nhJHW.jpg

Το Ergon το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε στη Θεσσαλονίκη, με τους δημιουργούς του, Θωμά και Γιώργο Δούζη, να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο brand που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Από φέτος -ωστόσο- θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε μοναδικές στιγμές και στη Χαλκιδική! Το νέο μέλος της οικογένειας, θα βρίσκεται -πολύ σύντομα- στη Νικήτη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία με απέραντο πράσινο και θέα που κόβει την ανάσα! Οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και πολύ σύντομα το νέο meeting place του 2ου ποδιού θα είναι έτοιμο, για να υποδεχτεί τους visitors, που σίγουρα θα το αγαπήσουν. Θέλετε να απολαύσετε πεντανόστιμες γεύσεις της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κουζίνας και να πιείτε το ποτό σας, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερο, με μοναδικά vibes; Το Ergon έρχεται να δώσει ένα διαφορετικό άρωμα στο φετινό καλοκαίρι, stay tuned!

Jellyfish

238606558-219923270076957-2795531025063191599-n.jpg

Μπήκε για πρώτη φορά πέρυσι στη ζωή μας, ωστόσο, φέτος το πολυαγαπημένο Jellyfish Bar-Restaurant είναι πλήρως ανανεωμένο, είναι πιο λαμπερό, είναι πιο φωτεινό κι είναι έτοιμο να γεμίσει το καλοκαίρι μας με όμορφες αναμνήσεις, μοναδικές γεύσεις και τα πιο λαχταριστά signature cocktails, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στον Νέο Μαρμαρά και το σίγουρο είναι, ότι αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε σε αυτό, θα σας κλέψει την καρδιά. Απολαύστε ένα μοναδικό, γαστρονομικό ταξίδι και τολμήστε να πείτε το «ναι» σε νέες γεύσεις που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις σας, δοκιμάζοντας ολόφρεσκα θαλασσινά και dishes με μεθυστικά αρώματα. Η θέα που κόβει την ανάσα κι η άρτια εξυπηρέτηση του προσωπικού, το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα brunch στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε πρόσφατα ή ολοκληρώστε την ημέρα σας με ένα dinner, παρέα με τα signature cocktails του ανανεωμένου καταλόγου κι αφεθείτε στα χέρια των ειδικών, που θα σας καθοδηγήσουν πλήρως. Φέτος, ο χώρος είναι πολύ πιο μεγάλος, δίνοντας τη δυνατότητα στους guests να απολαύσουν την παραμονή τους σε αυτό και πραγματικά, αξίζει να το επισκεφθείτε!

Lima

artemis-10.webp

Latin vibes στην "καρδιά" της Χαλκιδικής! Ένα ακόμη λαμπερό διαμάντι προστίθεται στο -ήδη- μαγευτικό Porto Sani κι έρχεται να δώσει στο φετινό καλοκαίρι μία εντελώς διαφορετική γεύση. Το Lima, αποτελεί μία ακόμη νέα προσθήκη, που αναμφίβολα θα προκαλέσει αίσθηση και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ήδη έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω του. Το Latin American πνεύμα του και το μοναδικό περιβάλλον, ταξιδεύουν τους guests πολύ-πολύ μακριά, σε τοπία μαγικά, σε άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες σαγηνευτικές. Τι να περιμένετε αν βρεθείτε σε αυτό; Ετοιμαστείτε να βιώσετε μία ξεχωριστή εμπειρία, δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά Peruvian dishes, που φυσικά συνοδεύονται με δροσερά drinks και τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Απολαύστε το dinner σας στη μεγάλη βεράντα, με τη θέα που κόβει την ανάσα και το απέραντο μπλε και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να βιώσει μία αξέχαστη εμπειρία.

Fiki Fiki

titlo-ibcYb.jpg

Γεύσεις από χώρες μακρινές, αρώματα μεθυστικά που ταξιδεύουν το μυαλό, πιάτα γεμάτα συναισθήματα. Στο Fiki Fiki, που φιλοξενείται πλέον σε έναν ιδιαίτερο χώρο μπροστά στο κύμα, η ασιατική κουζίνα συναντάει την περουβιανή σ' ένα μοναδικό γευστικό «θαύμα», που πρέπει να δοκιμάσετε φέτος το καλοκαίρι! Το must-visit, αυτό, εστιατόριο αποτελεί πόλο έλξης και θεωρείται ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της Χαλκιδικής, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω του. Τα βράδια στο Kassandra Palace Seaside Resort, γίνονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά με cocktails στους υπέροχους ατμοσφαιρικούς κήπους του και live μουσική τέσσερις φορές την εβδομάδα σε διαφορετικά σημεία του ξενοδοχείου. Must-try αποτελούν το bao ban γαρίδας, το yellowtail sashimi και ceviche sushi rolls και συνδυάζονται άψογα με τα signature cocktails του bar, που θα χαρίσουν στο καλοκαίρι σας μία μοναδική γεύση.

Over Water

2-info-block.webp
Stéphanie Le Quellec

Όταν η γαλλική φινέτσα, συναντά την ελληνική κουλτούρα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Το Over Water του στο Sani Asterias, φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι του 2022 την σπουδαία, Stéphanie Le Quellec, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στα πιο εμβληματικά εστιατόριο του Παρισιού και τώρα, έρχεται να κατακτήσει και την Ελλάδα. Η Γαλλίδα chef, με τα δύο αστέρια Michelin, έχει δημιουργήσει το απόλυτο sophisticated menu, που περιλαμβάνει elegant γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, με τη δική της, μοντέρνα πινελιά. Η Le Quellec είναι γνωστή για το μεσογειακό ταμπεραμέντο και τη ζεστή προσωπικότητά της κι αντλεί έμπνευση από την κουζίνα της νότιας Γαλλίας, ενώ είναι αυτή που καθιέρωσε την open-kitchen σε πεντάστερο ξενοδοχείο! Το Over Water φιλοξενεί αποκλειστικά guests άνω των 12 ετών, ενώ απαιτείται να κάνετε κράτηση.

Coming Soon

Εκεί που το βουνό συναντά τη θάλασσα, εκεί όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια, στην Ορεινή Χαλκιδική, ο Κωνσταντίνος Τζουλάκης ετοιμάζει μία μικρή όαση για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των cocktails και μας προετοιμάζει για ένα καλοκαίρι γεμάτο με πλούσιες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα. Το Gaston ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του κι είναι σίγουρο, πως πολύ σύντομα θα προκαλέσει αίσθηση. Βρίσκεται στον Πολύγυρο κι ήδη, αποτελεί θέμα συζήτησης! Αντίστοιχα, στο πρώτο πόδι και στο κοσμοπολίτικο, Πευκοχώρι, θα κάνει opening το Aknos, που υπόσχεται μοναδικές βραδιές για όλους! Το απόλυτο bar-restaurant με τα μοναδικά vibes, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για τις "καυτές" summer nights στη Χαλκιδική!

Kεντρική φωτογραφία: Over Water