fbpixel

Search icon
Search
Χαλκιδική: 5+1 επιπλέον λόγοι για να την επισκεφθείτε
TRAVEL

Χαλκιδική: 5+1 επιπλέον λόγοι για να την επισκεφθείτε

Ανακαλύψτε παραμυθένια τοπία λιγότερα γνωστά στον χάρτη


Οι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα είναι αμέτρητοι αλλά η Χαλκιδική εξακολουθεί να αποτελείται στις πρώτες επιλογές. Τα παραθαλάσσια χωριά της μαγνητίζουν πλήθος κόσμου με την απερίγραπτη ομορφιά τους και τα γαλαζοπράσινα νερά, όπως και η φιλοξενία του τόπου είναι κάποιοι από τους λόγους που διατηρούν την Χαλκιδική μια από τους κορυφαίους προορισμούς. Ειδικότερα, οι Θεσσαλονικείς που βρίσκονται μια ανάσα από τον νομό, την επισκέπτονται με τη πρώτη ευκαιρία. Γι αυτό το λόγο, σας συγκεντρώσαμε νέα κρυφά διαμάντια που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε για να εντάξετε άμεσα στη λίστα της επιλογής σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε 5+1 μέρη της Χαλκιδικής!

Όρμος Παναγιάς

shutterstock-1472504210.jpg

Ένα μικρό, ήσυχο και ονειρεμένο χωριό το οποίο θα το βρείτε στη Σιθωνία Χαλκιδικής, συγκεκριμένα λίγο πιο έξω μετά την Νικήτη και περίπου 1,5 ώρα απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα συναντήσετε γραφικά στενά, έναν φιλόξενο τόπο, το λιμανάκι της περιοχής με δρομολόγια από σκαφάκια που ταξιδεύουν έως και την Αμμουλιανή και φυσικά ο οικισμός διαθέτει πληθώρα επιλογών από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία καθώς και πολλά εστιατόρια. Η παραλία Τρανή Αμμούδα θεωρείται από τις πιο καθαρές, ιδανική για να απολαύσετε τα μπάνια σας αμέριμνοι. Ένας τόπος που θα νιώσετε σαν το σπίτι σας!

Ακτή ελιάς

1-aWHiS.jpg

Μια αγαπημένη παραλία κοντά στη περιοχή της Νικήτης, η οποία διακρίνεται για τα καταγάλανα νερά της. Η μεγάλη έκταση της παραλίας σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά της εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να την ξανά προτιμήσει. Θα βρείτε οργανωμένα αλλά και μη beach bar για όλα τα γούστα, όπως και ξενοδοχεία σε αρκετά κοντινή απόσταση για να μην αντιμετωπίσετε θέμα με τις μεγάλες αποστάσεις.

Παλιούρι

shutterstock-1453728740.jpg

Ιδιαίτερα γνωστό για τα beach bars που διαθέτει στην αρχή της περιοχής, αλλά αξίζει να αναφερθεί και η ομορφιά του χωριού. Το Παλιούρι βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, λίγα λεπτά πιο έξω από το Πευκοχώρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι περάσετε αξέχαστες διακοπές με ηρεμία και ένα μοναδικό τοπίο, που βρίσκεται σε ύψωμα και θα σας χαρίσει θέα στον Τορωναίο κόλπο. Ξεχωρίζει για την διατήρηση της παράδοσης, ενώ θα συναντήσετε και πανέμορφες παραλίες.

Ακτή Κοβιού

shutterstock-1471575707.jpg

Περίπου 6 χλμ νότια της Νικήτης, ανάμεσα στις πασίγνωστες παραλίες της Ακτής Καλόγριας και Aϊ Γιάννη, βρίσκεται η Ακτή Κοβιού ένας μικρός κόλπος, με φανταστικό πρασινωπό χρώμα και ψιλή, λευκή άμμο. Η παραλία περιστοιχίζεται από βραχώδεις λόφους με χαμηλή βλάστηση και σποραδικά νεαρά πεύκα, που θα σας κάνει να την αγαπήσετε. Για να φτάσετε στην ακτή θα πρέπει να παρκάρετε σε κεντρικό δρόμο και έπειτα να διασχίσετε ένα μικρό μονοπάτι. Να είστε καλά προετοιμασμένοι με τα απαραίτητα, διότι η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Κέλυφος

shutterstock-1740316187.jpg

Μετά τον Διάπορο, προτείνουμε για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας την ιδανική λύση. Ο λόγος φυσικά για το εξωτικό νησάκι της Χαλκιδικής, το κέλυφος, που έχει σχήμα χελώνας και είναι ακατοίκητο, διαθέτοντας μόνο πλήθος δέντρων και ορισμένα αγριοκάτσικα. Το μέρος είναι ιδανικό για να απολαύσετε το κολύμπι σας αλλά και σαφώς για να κάνετε scuba diving, καθώς το βάθος φτάνει μέχρι τα 45 μέτρα και διαθέτει πολλών ειδών ψάρια , κοχύλια, αστερίες. Μια απίστευτη ευκαιρία να εξερευνήσεις τον υποθαλάσσιο κόσμο. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω θαλάσσης, με πλοιάρια ή βάρκες από το Νέο Μαρμαρά ή τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Νέα Σκιώνη

shutterstock-1318002806.jpg

Το χωριό ανήκει στον δήμο Παλλήνης της Χαλκιδικής, δηλαδή στο πρώτο πόδι. Ένα μικρό, ήσυχο, μέρος ιδανικό για οικογένειες, στο οποίο θα βρείτε προσεγμένες παραλίες εύκολες στην πρόσβαση τους. Διαθέτει όλων των ειδών μαγαζιά και εστιατόρια προσφέροντας θέα το λιμάνι του χωριού, όπου θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε και τις νυχτερινές σας βόλτες. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και άλλα χωριά όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Άφυτο.

Παραλία Κακκούδια

shutterstock-1077896900.jpg

Πλησιάζοντας προς το τρίτο πόδι, στην περιοχή της Ιερισσού και συγκεκριμένα μέσα στον κόλπο της Ιερισσού, θα βρείτε σε απόσταση περίπου 3 χλμ την παραλία τα Κακκούδια. Μια απερίγραπτη παραλία με έκταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, η οποία προσφέρει μια απίστευτη ατμόσφαιρα λόγω των ανάγλυφων βράχων που την περιβάλλουν, την ψηλή άμμο, τα γαλανά νερά της. Δεν θα δυσκολευτείτε με την μετακίνηση, καθώς ο δρόμος της διαδρομής είναι εύκολος και προσβάσιμος και για αμάξια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη γι αυτό προμηθευτείτε με ομπρέλες, καρέκλες, ένα σάκο με φαγητά και ποτά και ζήστε με τους δικούς σας την απόλυτη καλοκαιρινή μέρα.