fbpixel

Search icon
Search
Workout Time: 4+1 ασκήσεις για στενή μέση που πρέπει να δοκιμάσετε τώρα
WELLNESS

Workout Time: 4+1 ασκήσεις για στενή μέση που πρέπει να δοκιμάσετε τώρα

Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας


Είτε θέλετε να αποκτήσετε λεπτότερη μέση επιτυγχάνοντας το hourglass shape των ονείρων σας, είτε απλά θέλετε να χάσετε λίγους πόντους από την περιοχή της κοιλιάς, η λύση δεν είναι τα πολυδιαφημισμένα waist-trainers. Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά όση γυμναστική και αν κάνετε είναι πιθανό η μέση σας να εξακολουθεί να παραμένει ίσια, χωρίς να κάνει το στένεμα που όλοι αγαπάμε. Πέρα από την υγιεινή διατροφή, το πολύ νερό και την ηρεμία που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά, μπορείτε να πετύχετε τη μέση των ονείρων σας με στοχευμένες ασκήσεις για την περιοχή.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη μέση που επιθυμείτε!

Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα εντάξτε το ασκησιολόγιο σ' ένα full body workout.

Bicycle crunches

shutterstock-1026889825.jpg

Αυτή η άσκηση απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα και να αποφύγετε μικροτραυματισμούς. Τα bicycle crunches γυμνάζουν τους πλάγιους, αλλά και κεντρικούς κοιλιακούς, οπότε είναι η τέλεια άσκηση για να κάψετε το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς. Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα και λυγίστε τα γόνατα σας. Τοποθετήστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι σας και ανασηκώστε τα γόνατα σας στον αέρα. Φέρτε το δεξί αγκώνα σε τέτοια θέση, ώστε να ακουμπήσει το αριστερό γόνατο. Παράλληλα με αυτή την κίνηση το δεξί σας πόδι πρέπει να τεντώσει στον αέρα. Επαναλάβετε για 45 δευτερόλεπτα σε εναλλάξ κινήσεις.

Heel touchers

askisis-plagioi-koiliakoi-1.jpg

Άλλη μία εξαιρετική άσκηση για την περιοχή των πλάγιων κοιλιακών είναι το heel touchers. Στην ουσία κάνετε αυτό ακριβώς που περιγράφει και το όνομα της άσκησης, αγγίζετε τις φτέρνες σας. Ξαπλώστε στο έδαφος με την πλάτη και ανασηκώστε το κεφάλι σας σε σημείο που να μπορείτε να βλέπετε τον αφαλό σας. Λυγίστε τα γόνατα σας και ανασηκώσετε τα χέρια σας τεντωμένα, ελάχιστα πάνω από το έδαφος. Με το δεξί σας χέρι ακουμπήστε τη δεξιά σας φτέρνα παίρνοντας ώθηση μονάχα από τους κοιλιακούς σας. Επαναλάβετε και από την αντίθετη πλευρά και συνεχίστε την άσκηση για 45 δευτερόλεπτα.

Russian twist

russian-twist-sharpened-1548270008.jpg

Πριν περάσετε στα λίγο πιο δύσκολα, εκτελέστε την παρακάτω άσκηση για 10 με 12 επαναλήψεις. Το Russian Twist γυμνάζει τους κοιλιακούς, τον κορμό και ένα πολύ σημαντικό σημείο, τη σπονδυλική στήλη. Καθίστε στο έδαφος και σηκώστε τα πόδια σας τεντωμένα και έπειτα σταυρώστε τα. Προσπαθήστε το σώμα σας να δημιουργεί ένα σχήμα V, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η άσκηση. Ισορροπώντας πάνω στους γοφούς σας, γυρίστε τον κορμό σας μαζί με τα χέρια σας προς τα δεξιά και έπειτα προς τα αριστερά. Μην ξεχνάτε να έχετε αργό ρυθμό και να αναπνέετε.

Plank hip dips

maxresdefault.jpg

Τα plank hip dips είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές ασκήσεις για λεπτότερη μέση, καθώς γυμνάζει κοιλιακούς, πλάγιους και το κάτω μέρος της μέσης. Ξαπλώστε στο έδαφος, ακουμπήστε στους αγκώνες σας και φέρτε τα πόδια σας πίσω τεντωμένα να ακουμπούν στις μύτες. Ρίξτε το βάρος με το γοφό σας προς τα αριστερά και στη συνέχεια προς τα δεξιά. Επαναλάβετε για 45 δευτερόλεπτα. Για αυτή την άσκηση είναι σημαντικό να βρείτε πρώτα την ισορροπία σας, ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Oblique V crunch

oblique-v-up-header.jpg

Έχοντας εξασφαλίσει μία σχετική ισορροπία από τα προηγούμενα exercises,ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι πιο δύσκολο. Αυτή η άσκηση είναι τέλεια για τους κοιλιακούς, τον κορμό, την πλάτη και προσφέρει ισορροπία και ενδυνάμωση. Ξαπλώστε στο πλάι στη δεξιά σας πλευρά και βάλτε το αριστερό σας χέρι πίσω από το κεφάλι. Πιέστε το δεξί σας χέρι στο πάτωμα και φέρτε τα πόδια σας τεντωμένα και ενωμένα προς τον κορμό σας. Χαλαρώστε και επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Μπορείτε να κάνετε 10 με 12 επαναλήψεις για την κάθε πλευρά.