fbpixel

Search icon
Search
Wood Lovers: 5 τρόποι για να προσθέσετε το ξύλο στη διακόσμησή σας φέτος τον χειμώνα
INTERIORS

Wood Lovers: 5 τρόποι για να προσθέσετε το ξύλο στη διακόσμησή σας φέτος τον χειμώνα

Διαμορφώστε τους χώρους σας και κάντε τους να εναρμονίζονται με τις εξωτερικές συνθήκες


Οδεύοντας προς τα μέσα του Γενάρη, διανύουμε τις πρώτες πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Δεδομένου ότι οι καταστάσεις κρίνουν απαραίτητη την παραμονή μας μέσα, μια ωραία ιδέα είναι να ανανεώσουμε τους προσωπικούς μας χώρους και να τους κάνουμε πιο «ζεστούς» και οικείους, προκείμενου να απολαύσουμε περισσότερο τις ημέρες της καραντίνας αλλά και για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας. Βασιστείτε στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, λοιπόν, και ξεκινήστε ένα mini makeover στην κατοικία σας, χρησιμοποιώντας σαν βασικό υλικό το ξύλο.

Διαβάστε παρακάτω όλους τους τρόπους για να εισάγετε με κομψό τρόπο το wooden style στους χώρους της κατοικίας σας!

Κάντε μια επιφάνεια να δεσπόζει

7237aee1a67676bf5b44b8afc01b408d.jpg

Ακόμα κι αν το σπίτι σας δεν έχει rustic στοιχεία και δε θέλετε να προχωρήσετε σε μεγάλες αλλαγές, μια καλή λύση είναι να «ντύσετε» με ξύλο μία μικρή επιφάνεια, χαρίζοντας statement χαρακτήρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Για παράδειγμα, αλλάξτε μορφή στο τζάκι σας και κάντε πιο ακόμα πιο cozy κι ενδιαφέρον ή κατασκευάστε μια μεγάλη ξύλινη βιβλιοθήκη που θα δώσει σε κάποιον τοίχο και θα σας εξυπηρετήσει και στην καθημερινότητά σας.

Τολμήστε ένα total wooden σκηνικό

1280.jpg

Αυτό το tip δίνει πραγματικά την αίσθηση ενός απόλυτα χειμερινού σκηνικού, που παραπέμπει σε winter προορισμούς δίπλα στο χιόνι κι εσείς μπορείτε να το δημιουργήσετε ακόμα και με υλικά ήδη έχετε. Πέρα από το πάτωμα, το το ταβάνι και τα έπιπλα που ήδη έχετε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα ξύλα για το τζάκι και να τα στήσετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ή και να προσθέσετε μια παλιά σκάλα που θα προσδώσει rustic διάθεση. Ακόμα, διακοσμήσετε το coffee table με κουκουνάρες, τις οποίες μπορεί να ενσωματώσετε σε μια πιατέλα με κεριά ή κάποιο άλλο διάφανο δοχείο.

Πείτε «ναι» στο mix 'n' match με βιομηχανικά στοιχεία

industrial-style-lighting.jpg

Τα τελευταία χρόνια, τα industrial στοιχεία στη διακόσμηση αποτελούν must επιλογή για κάθε σύγχρονη κατοικία. Έχουν τον τρόπο να συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο και να δημιουργούν ένα ανεπιτήδευτο στιλ διακόσμησης, που μπορεί να εναρμονιστεί τέλεια με το ξύλο. Προσθέστε τις επιφάνειες με ξύλο που επιθυμείτε κι ενισχύστε με βιομηχανικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως φωτιστικά με μεταλλική βάση, σιδερένιες ραφιέρες και αντίστοιχα τραπέζια σε minimal γραμμή.

Προσθέστε μαύρο χρώμα για πιο μοντέρνο χαρακτήρα

black.jpg

Μιας και το ξύλο τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά αποτελεί μια κλασική επιλογή για το σπίτι σας, μπορείτε να δώσετε μοντέρνο χαρακτήρα πραγματοποιώντας τις κατάλληλες χρωματικές προσθήκες. Το μαύρο, για παράδειγμα, φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή, εφόσον ισορροπεί εκπληκτικά με τις αποχρώσεις του ξύλου και χαρίζει σύγχρονη διάθεση στον χώρο. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» στο ανθρακί ή στο γκρι.

Δημιουργήστε ακόμα πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα με επιφάνειες από πέτρα

petra.jpg

Για εσάς που είστε λάτρεις της rustic διακόσμησης και κινήστε σε τέτοιου είδους επιλογές για την κατοικία σας, αυτή φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση για να μεταμορφώσετε τους χώρους σας σε ονειρικό περιβάλλον για τώρα τον χειμώνα. Πέρα από τις ξύλινες επιφάνειες, λοιπόν, απογειώστε το countryside στιλ με προσθήκες από πέτρα που θα δώσουν ακόμα πιο ατμοσφαιρική αύρα στο όλο theme. Φροντίστε, ωστόσο, τα χρώματα της πέτρας και του ξύλου να συνάδουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να είναι αρμονικό το τελικό αποτέλεσμα.