fbpixel

Search icon
Search
«Where you hide»: Η νέα έκθεση της Αγγέλικας Πράπα στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ που αξίζει να γνωρίσετε
CITY VIBES

«Where you hide»: Η νέα έκθεση της Αγγέλικας Πράπα στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ που αξίζει να γνωρίσετε

Θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μέχρι τις 7 Μαρτίου


Πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την τέχνη και μας κάνουν να ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτήν -ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο- αξίζουν την προσοχή μας! Στις δύσκολες καθημερινές μας διαδρομές, αυτές της καραντίνας, δεν μπορούμε παρά να σταματήσουμε μπροστά στις γνώριμες Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να πάρουμε μια «ανάσα ζωής» από την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της εικαστικού Αγγέλικας Πράπα με θέμα «Where you hide».

Who is Who

prapa3.jpg
Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής Βιτρινών Τέχνης ΟΤΕ), Αιμιλία Κούφα, Αγγέλικα Πράπα, Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου (αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης)

Η Αγγέλικα Πράπα γεννήθηκε στο Γκρατς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και ψυχολογία. Ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησε τις σπουδές της επάνω στη ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αbout the exhibition

prapa5.jpg
Έργα τέχνης της έκθεσης

Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, Δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου, «Στους πίνακές της, η Αγγέλικα Πράπα, δημιουργεί μια σειρά από μεταμοντέρνες μικρές, περιστασιακές, παροδικές ιστορίες και οργανώνει αμφίσημες πλοκές. Τοποθετεί συνθέσεις ανθρώπων στην ηλιόλουστη φύση και σε εσωτερικούς χώρους, με τρυφερότητα, μελαγχολία αλλά και με παιγνιώδη διάθεση, χωρίς σοβαροφάνεια. Οι μορφές της εικαστικού είναι φαινομενικά άνθρωποι καθημερινοί που απεικονίζονται σε ένα χώρο ονείρων, φαντασίας, συνειρμών και αισθημάτων. Μέσα από την ευαίσθητη ματιά της ζωγράφου μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές μιας εικαστικής αφήγησης η οποία δεν στηρίζεται σ' ένα προκαθορισμένο κώδικα συμβόλων αλλά στη συγκινησιακή αρμονία των αντιθέσεων, στη μαγευτική αμφίθυμη ασάφεια της έκφρασης, μεταξύ απεικόνισης και συμβολικότητας, μεταξύ συμβολικότητας και αφαίρεσης, μεταξύ μορφής και αμορφίας, μεταξύ περιγραφικής ή ελεύθερης πινελιάς.»

prapa4.jpg
Έργα τέχνης της έκθεσης
«Πρόκειται για μια αποκάλυψη «κρυμμένων» αντιστοιχιών, η οποία προσδίδει σε κάθε μορφή την πληρότητά της». 

The art feeling  

prapa2.jpg
Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου (αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης), Αιμιλία Κούφα, Αγγέλικα Πράπα, Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής Βιτρινών Τέχνης ΟΤΕ)

Είναι πράγματι, πολύ αισιόδοξο το συναίσθημα να συναντά κανείς εικόνες με φωτεινά χρώματα και προσεγμένη αισθητική στο κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται ακόμα ουσιαστικά περιορισμένο υπό της απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά, στις βιτρίνες του ΟΤΕ, αναδεικνύονται έργα αξιόλογων καλλιτεχνών, που ενώνουν με αυτόν τον τρόπο την τέχνη με το κοινό, και μετέπειτα με ολόκληρη την πόλη.

Αξίζει σε μια διαδρομή σας να ρίξετε μια ματιά στους ενδιαφέροντες πίνακες της Αγγέλικας Πράπα, οι οποίοι πρόκειται να σας συνδέσουν και πάλι με έναν artistic κόσμο, που μας έχει λείψει. 

Info: Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 7 Μαρτίου 2021

Επιμέλεια: Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής βιτρίνων τέχνης ΟΤΕ), Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου (αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης), Εικαστικές κατασκευές: Αιμιλία Κούφα

Φωτογραφίες: Βασίλης Βαρσακέλης

Κεντρική Φωτογραφία: Αγγέλικα Πράπα, Αιμιλία Κούφα