fbpixel

Search icon
Search
Wellness lovers: Tι να κάνετε για να περάσετε μία χαλαρωτική day off στο σπίτι
WELLNESS

Wellness lovers: Tι να κάνετε για να περάσετε μία χαλαρωτική day off στο σπίτι

28η στη Θεσσαλονίκη; Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας


Η αλήθεια είναι πως αρκετοί συνδυάζουν τις αργίες με σύντομες -ή και όχι- εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που επιλέγουν τη χαλάρωση και την ξεκούραση στο σπίτι. Είναι τόσο χαοτικό το πρόγραμμα, είναι τόσο γεμάτη η καθημερινότητα με υποχρεώσεις και "πρέπει" και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές αυτό που χρειαζόμαστε, είναι απλά μερικές ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από όλους κι από όλα. Ένα μικρό break, μία αποφόρτιση, για να επιστρέψουμε στην... κανονικότητα με περισσότερη ενέργεια κι ανεβασμένη διάθεση.

Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που σκοπεύουν να περάσουν την αργία της 28ης -ή κι οποιαδήποτε άλλη day-off- στην κατοικία σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε όλα όσα μπορείτε να κάνετε, για να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Enjoy!

Διαβάστε ένα βιβλίο

Ίσως να το γνωρίζουν λίγοι, ωστόσο, είναι δεδομένο πως το διάβασμα βοηθά τον άνθρωπο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κι οι ευεργετικές επιδράσεις του, δεν έχουν ηλικιακούς περιορισμούς. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, οι άνθρωποι που διαβάζουν λογοτεχνία είναι ευκολότερο να κατανοήσουν τους άλλους και τα συναισθήματά τους, καθώς αναγκάζονται να κοιτάξουν έξω από τον εαυτό τους και να εστιάσουν στον χαρακτήρα για τον οποίο διαβάζουν. Επιπλέον, το διάβασμα αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να αποβάλλετε το extra άγχος και να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από όλα όσα σας απασχολούν. Επιλέξτε το αγαπημένο σας topic κι αφήστε το μυαλό και τη φαντασία σας να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά, δημιουργώντας εικόνες και φανταστικά σενάρια. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας όλη αυτή η διαδικασία κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε τα βιβλία στη ζωή σας!

shutterstock-1562097121.jpg

Spa o'clock

Αισθάνεστε πως δεν έχετε καθημερινά στη διάθεσή σας το χρόνο που θα θέλατε για τον εαυτό σας; Αισθάνεστε πως έχετε παραμελήσει το δέρμα και την εμφάνισή σας; Τώρα -λοιπόν- ήρθε η στιγμή να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Ήρθε η ώρα να κάνετε focus αποκλειστικά σε εσάς! Ξεκινήστε, επιλέγοντας τον χώρο του σπιτιού σας που θεωρείτε πως είναι ο ιδανικός για να μετατραπεί σε ένα mini spa κι ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, δημιουργώντας την ανάλογη ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μουσική της αρεσκείας σας, που θα σας χαλαρώσει και κατόπιν, προχωρήστε στο επόμενο βήμα... Εφαρμόστε μία πλούσια μάσκα στα μαλλιά σας, για να τους δώσετε ένα extra boost και συνεχίστε με τη φροντίδα της επιδερμίδας σας. Ένα απολαυστικό face μασάζ με τη βοήθεια του αγαπημένου σας serum ή face oil και η βαθιά ενυδάτωση του σώματός σας είναι ικανά να αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή σας και σίγουρα, θα παρατηρήσετε αμέσως μία διαφορετική ενέργεια που θα σας κατακλύσει από την πρώτη στιγμή.

Καθαριότητα

Μπορεί να ακούγεται περιττό ή και όχι τόσο... απολαυστικό, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η ακαταστασία μπορεί να σας προκαλεί ένα μόνιμο stress, ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνεστε, συνεπώς το πρώτο βήμα για μια super χαλαρωτική home-day ακούει στο όνομα συμμάζεμα! Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε κουραστικές και περιττές κινήσεις. Αρκεί απλά να τοποθετήσετε στη θέση τους όλα τα καλλυντικά ή τα αντικείμενα που βρίσκονται διασκορπισμένα στο χώρο σας και να τα μεταφέρετε στο μέρος που ανήκουν. Δε χρειάζεται να είναι πάντα όλα στην εντέλεια. Ένας καθαρός και σημαζεμένος home space είναι αρκετός και θα σας βοηθήσει σε πολλούς τομείς, καθώς η ακαταστασία στον χώρο μπορεί να μεταφραστεί σε ακαταστασία και στο μυαλό. Είναι σημαντικό την ώρα που απαλλάσσετε τον εαυτό σας από περιττές σκέψεις και μπαίνετε σε μια ήρεμη ζώνη, να βρίσκεστε και στον κατάλληλο χώρο, οπότε αξίζει πραγματικά μία προσπάθεια. Trust the process!

shutterstock-2100903673.jpg

Διαλογισμός

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες έρχονται να μας δείξουν τα πολλαπλά οφέλη του διαλογισμού για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων. Στον διαλογισμό, αυτό που αντιμετωπίζετε είναι ο εαυτός σας κι είναι γεγονός, πως επιφέρει θετικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, αυξάνει την ευαισθησία απέναντι στους άλλους και μειώνει το stress αποτελεσματικά. Με πιο απλά λόγια, καταπολεμά το άγχος και τις ψυχικές νόσους και βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου. Τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχουν πολλές, διαφορετικές εφαρμογές που σκοπό έχουν να σας χαλαρώσουν και να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα σε έναν νέο κόσμο, που αξίζει να τον ανακαλύψετε. Βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει και αφεθείτε στα λόγια του instructor για μερικά λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στο σώμα και το μυαλό σας να κάνουν ένα reset που είναι πραγματικά πολύτιμο.

shutterstock-698166520.jpg

Προγραμματισμός

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο πετυχημένες celebrities και influencers, στέκονται σε κάθε ευκαιρία στη σημασία της ύπαρξης μίας σταθερής ρουτίνας. Την ίδια στιγμή, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι οι life coaches και οι θεραπευτές σημειώνουν πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός, προκειμένου να διαμορφώνεται πάντα μία ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις υποχρεώσεις ενός ανθρώπου. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ημέρα, για να δημιουργήσετε τη δική σας to do list, βάζοντας σε προτεραιότητα τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις σας. Κάντε focus στα πράγματα που σας απασχολούν περισσότερο και θεωρείτε πως είναι πιο σημαντικά και τοποθετήστε τα στην κορυφή της λίστας σας. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, βλέποντας το πλάνο που θα έχετε δημιουργήσει θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στη διάθεσή σας και κυρίως, θα μειωθεί αισθητά και το άγχος σας.