fbpixel

Search icon
Search
Wellness lovers: Πασίγνωστες celebrities που ορκίζονται στον διαλογισμό
WELLNESS

Wellness lovers: Πασίγνωστες celebrities που ορκίζονται στον διαλογισμό

Είδαν τη ζωή τους να αλλάζει θεαματικά...


Ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και τώρα περισσότερο από ποτέ ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι όλοι μας με πολλές ειδήσεις κι εξελίξεις. Το άγχος και το stress μας κατακλύζουν και η αλήθεια είναι πως αισθανόμαστε την ανάγκη να βρούμε μία διέξοδο. Μη νομίζετε ότι οι αγαπημένες σας celebrities αποτελούν εξαίρεση. Αντιθέτως, πρόκειται για πρόσωπα που δίνουν καθημερινές μάχες. Σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια είναι ο διαλογισμός! Από την Beyoncé, μέχρι την Oprah, όλες τους μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες, παροτρύνοντας όσους τις ακούνε να τις ακολουθήσουν και να απολαύσουν τα benefits αυτής της διαδικασίας.

Προσφέρετε στον εαυτό σας μία διέξοδο!

Dakota Johnson

65db9a3f869bf2e6faf46cf78c1b3f61.jpg


Πρόσφατα, η Dakota Johnson μίλησε δημόσια για το δικό της ταξίδι. Για τη μάχη που έδωσε κι εξακολουθεί να δίνει με το stress και το υπερβολικό άγχος, που πολλές φορές προκάλεσαν προβλήματα στην καθημερινότητά της. Η πασίγνωστη ηθοποιός, εξήγησε πως ο διαλογισμός μπήκε στη ζωή της ουσιαστικά στο ξεκίνημα της πανδημίας και στο πρώτο, μεγάλο παγκόσμιο lockdown. «Υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας και θα παρατηρήσουμε σύντομα σημαντική διαφορά. Ο διαλογισμός είναι ένα από αυτά ή μια βόλτα στο πάρκο. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με το σώμα μας και το ακούμε», εξήγησε η Johnson, μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια για τη δική της εμπειρία.

Oprah Winfrey 

shutterstock-181470764.jpg

H Oprah Winfrey είναι μία αρκετά δυναμική γυναίκα, που δεν έχει φοβηθεί να σταθεί απέναντι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη. Ωστόσο κι αυτή -όπως όλοι- παραμένει αρκετά ευάλωτη. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται πως είναι έτοιμη να λυγίσει, πως δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά συγκεκριμένες καταστάσεις. Γι' αυτό κι αποφάσισε να βάλει στη ζωή της τον διαλογισμό κι είδε τα πράγματα να αλλάζουν θεαματικά. Συνειδητοποίησε ότι για όλα υπάρχει μία εξήγηση, έμαθε να αντιμετωπίζει το άγχος της και συμφιλιώθηκε με τον εαυτό της. Αυτή ήταν η μεγαλύτερή της νίκη κι ο διαλογισμός, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό...

Beyoncé Knowles

240650081-920243391710085-8142698209335147447-n.jpg
Image source: @beyonce

Ακόμη και μία υπέρλαμπρη, global superstar, όπως η Beyoncé χρειάζεται μερικά λεπτά χαλάρωσης μέσα στην ημέρα και το γεγονός ότι ήταν από τις πρώτες γυναίκες, που μίλησαν δημόσια για τον διαλογισμό, λέει πολλά! Η πασίγνωστη τραγουδίστρια, έχει αναφερθεί πολλές φορές στα benefits του και στο πόσο πολύ τη βοήθησε σε μία αρκετά απαιτητική -για την ίδια- περίοδο. «Μετά από μία αρκετά δύσκολη εγκυμοσύνη, αφιέρωσα περίπου ένα χρόνο στη διάρκεια του οποίου έκανα focus στην υγεία μου. Έκανα μία μεγάλη έρευνα πάνω στην ομοιοπαθητική. Δεν δοκιμάζω απλά οποιαδήποτε συνταγή μου προτείνουν. Η διατροφή μου είναι πολύ σημαντική για μένα, όπως επίσης κι ο διαλογισμός, που με έχει βοηθήσει σημαντικά», ανέφερε η Beyoncé, γυρίζοντας λίγο πίσω, για να εξηγήσει όσα πέρασε.

Lady Gaga

254788774-429650501933080-6093128236120519433-n.jpg
Image source: @ladygaga

Η Lady Gaga ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που σπάνια εκφράζουν δημόσια τα πραγματικά τους συναισθήματα. Για πολλούς, αποτελεί το απόλυτο πρότυπο της δυναμικής γυναίκας, ωστόσο, όπως όλοι, έτσι κι αυτή καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα. Προφανώς, δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία... «Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε διαλογισμό μαζί με μένα, θα σας εξηγήσω πόσο σημαντικός είναι για τη ζωή μου. Ιδανικά, επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος χωρίς ιδιαίτερο φως, αλλά όπου κι αν βρίσκεστε όλα είναι καλά, εφόσον θα είμαστε μαζί σε αυτό». Με αυτό το μήνυμα στο Instagram, κάλεσε τους followers της να δοκιμάσουν ένα meditation session μαζί της. Η ίδια είδε τη ζωή της να αλλάζει, από τη στιγμή που γνώρισε τον διαλογισμό και σε κάθε ευκαιρία στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

Chloë Grace Moretz

149157662-1156779784743637-5149362675686802882-n.jpg
Image source: @chloegmoretz

Αντιθέτως, η Chloë Grace Moretz δε δίστασε ποτέ να μιλήσει δημόσια για την πνευματική της υγεία και για τη μάχη της με το έντονο άγχος. Το 2018, η ηθοποιός μοιράστηκε την εμπειρία της και περιέγραψε τη μάχη που έδωσε, προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν. «Ο διαλογισμός είναι κάτι μαγικό! Πρόκειται για μία σπουδαία θεραπεία. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχική τους υγεία και να μπαίνουν στη διαδικασία να ακούσουν την καρδιά και το μυαλό τους. Η ειλικρίνεια είναι το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πασίγνωστη ηθοποιός, που -όπως λέει- θεωρεί τον διαλογισμό κομμάτι της ζωής της.

Selena Gomez

245639899-303340657921314-7837903507374434512-n.jpg
Image source: @selenagomez

Για τη Selena Gomez τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα. Περιελάμβαναν πολλά σκαμπανεβάσματα, άγχος και stress, όμως, η ίδια κατάφερε να βγει πιο δυνατή από όλο αυτό. Βρήκε τη διέξοδο που τη βοήθησε και της έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή της. Ο διαλογισμός μπήκε στη ζωή της σχεδόν αναγκαστικά, αλλά σύντομα όλα τα πράγματα πήραν το δρόμου τους. Μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, έχει εξηγήσει τη σημασία του και δεν είναι λίγες οι φορές που μοιράζεται δικές της εμπειρίες με τους followers της, θέλοντας να βοηθήσει όσο περισσότερους μπορεί.