fbpixel

Search icon
Search
Weekend plans: Έτσι θα κάνετε ένα αναζωογονητικό reset μετά από μία απαιτητική εβδομάδα
WELLNESS

Weekend plans: Έτσι θα κάνετε ένα αναζωογονητικό reset μετά από μία απαιτητική εβδομάδα

Αποφορτιστείτε και απολαύστε την κάθε στιγμή!


Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους από εμάς, η καθημερινότητα είναι γεμάτη με υποχρεώσεις, με μία to do list που μοιάζει... ατελείωτη και αρκετό stress. Το Σαββατοκύριακο -ωστόσο- φαντάζει ιδανικό για λίγη ξεκούραση και για αρκετή αποφόρτιση. Τι θα λέγατε για ένα mini-reset; Τι θα λέγατε για ένα μικρό διάλειμμα από όλους κι από όλα; Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και να δώσετε την ευκαιρία στο σώμα και το μυαλό σας να ρίξουν στροφές, προκειμένου να γεμίσουν μπαταρίες, ενόψει της συνέχειας. 

Εμείς ξεχωρίσαμε τα must-try tips, που αξίζει να ακολουθήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφορτιστείτε και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας με καλύτερη διάθεση και θετικά vibes.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Food o'clock

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεύμα, που όταν το σκέφτεστε, σας κατακλύζουν θετικά συναισθήματα; Υπάρχει μία συγκεκριμένη γεύση, κάποιο μεθυστικό άρωμα που σας ταξιδεύουν και σας γεμίζουν με όμορφες σκέψεις; Βρείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό, μπείτε στην κουζίνα σας και δοκιμάστε τις μαγειρικές σας ικανότητες, είτε πρόκειται για μία νέα, είτε για κάποια κλασική κι αγαπημένη συνταγή για εσάς. Η μαγειρική μπορεί να λειτουργήσει σαν μία πολύ αποτελεσματική μορφή ψυχοθεραπείας κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας, ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία των αρχάριων. 

0d648e6a0650aadddf0cb45bd5c3afcf.png

Clean your space

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, ωστόσο, είναι γεγονός ότι ένα καλά οργανωμένο και καθαρό σπίτι, λειτουργεί ευεργετικά για τη διάθεση και την ψυχολογία μας. Όπως φροντίζετε τον εαυτό σας, έτσι, την ίδια προσοχή αξίζει να δώσετε και στον προσωπικό σας χώρο, διαμορφώνοντάς τον όπως ακριβώς σας αρέσει και σας εξυπηρετεί. Για να καταφέρετε να αποκτήσετε μια οργανωμένη κατοικία δε θα χρειαστούν πολλά πράγματα, πάρα μόνο να δείτε τι σας είναι πραγματικά απαραίτητο, εντοπίζοντας τι χρειάζεστε και τι όχι. Η διαδικασία της οργάνωσης και της καθαριότητας, είναι άκρως χαλαρωτική και θα παρατηρήσετε πολύ γρήγορα πως η διάθεσή σας θα αλλάξει σημαντικά κι αμέσως θα αισθανθείτε καλύτερα. Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος προκαλεί το ίδιο «εφέ» και στην ψυχολογία, γι' αυτό και ήρθε η στιγμή να αναλάβετε δράση!

Switch off

Tι θα λέγατε για ένα μικρό διάλειμμα από το κινητό σας; Για έναν μικρό αποχωρισμό; Η αλήθεια είναι πως όλοι μας, αφιερώνουμε καθημερινά αρκετό χρόνο στα social media μας, ωστόσο, πραγματικά θα εκπλαγείτε κι εσείς οι ίδιοι με το πόσα πράγματα θα βρείτε να κάνετε, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το smarthphone ή το tablet σας. Είτε αντιλαμβάνεστε, είτε όχι, το πότε η χρήση των εφαρμογών είναι υπερβολική, είναι σημαντικό να θέσετε εσείς οι ίδιοι μερικά πολύ συγκεκριμένα όρια, έτσι ώστε να επενδύσετε λίγο χρόνο και σε άλλες δραστηριότητες. Κάντε ένα μικρό break από τα social media κι αποχωριστείτε το κινητό σας, αφήνοντας το μυαλό σας να ξεφύγει για λίγο από την υπερπληροφόρηση και τον καταιγισμό των ειδήσεων, που μόνο κακό μπορεί να σας κάνει. 

789d1573504890c30f7278b3d34a4023.jpg

Music on

Η μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διάθεση και την ψυχολογία και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μια βαθιά νοσταλγική συναισθηματική εμπειρία. Προφανώς, ο κάθε άνθρωπος έχει δικές του προτιμήσεις και σίγουρα, θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως όταν ακούτε συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια, τα επίπεδα του άγχους, του stress και της ανησυχίας μειώνονται, λόγω της ηρεμιστικής δύναμής της. Ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια, διάφορα μέρη του εγκεφάλου σας ενεργοποιούνται κι η διάθεση αλλάζει θεαματικά κι αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα, είναι να αφεθείτε στη μελωδία και να συντονιστείτε μαζί της, καθώς αποτελεί πηγή μεγάλης ευχαρίστησης. Ιδανικά, επιλέξτε μία αργή και σταθερή μουσική, που θα σας χαλαρώσει, καθώς μειώνει το stress και ρίχνει τους ρυθμούς του σώματος.

Meditation

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες έρχονται να μας δείξουν τα πολλαπλά οφέλη του διαλογισμού για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων. Στον διαλογισμό, αυτό που αντιμετωπίζετε είναι ο εαυτός σας. Επιφέρει θετικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, αυξάνει την ευαισθησία απέναντι στους άλλους και μειώνει το στρες που νιώθει ένας άνθρωπος. Με πιο απλά λόγια, καταπολεμά το άγχος και τις ψυχικές νόσους και βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος και καθημερινή εξάσκηση για να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο, ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως ακόμη και μετά από τα πρώτα 10 ή 20 λεπτά, ο άνθρωπος αισθάνεται πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος από πριν. Ξεκινήστε -λοιπόν- τώρα και δώστε την ευκαιρία στο μυαλό και το σώμα σας να κάνουν ένα break κι ένα restart, με φόντο την επιστροφή στην καθημερινότητά σας.

shutterstock-1227113218-d4pma.jpg
Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και κάντε focus στις δικές σας, μοναδικές ανάγκες...