fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Tι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend Agenda: Tι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο updated προτάσεις για να περάσετε υπέροχα


Ένα ακόμα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

Παραστάσεις

Stand up από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

screenshot-1-L68rd.png

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την καυστική πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν στο Block 33 τις Παρασκευές 12 και 26 Νοεμβρίου τη νέα stand up comedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά». Ο Πιτσιρίκος και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν πατριωτικό παρών στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και αποφάσισαν να γράψουν την παράσταση. Στην παράσταση συμμετέχουν μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Info: Block 33, απόψε στις 21:00.

Στον λόφο με τα άλικα πεύκα

645922.jpg

Ένα από τα πρώτα και πιο εκρηκτικά έργα του Ιταλού ποιητή του Ugo Foscolo. Το νεανικό αυτό έργο του χαρακτηρίζεται από δραματικά και ρομαντικά στοιχεία, προσωποποιεί τις εμπειρίες του, τα πάθη του και τα συναισθήματά του φτιάχνοντας τον Τζιάκοπο με σκοπό να μιλήσει για τον σύγχρονο άνθρωπο. Η παράσταση ακολουθώντας τα βήματα του νέου Τζιάκοπο που τον οδηγούν ανεπιστρεπτί σε μια λυτρωτική αυτοκτονία, θέλει να σκιαγραφήσει την εικόνα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που δεν απέχει και πολύ από τη δική μας. Μιας κοινωνίας που θέτει τη λογική απέναντι στο συναίσθημα, τη μετριοπάθεια απέναντι στην αρετή και την ανικανότητα απέναντι στο πάθος. Παίζουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Μαρία Αλεξανδρίδου, Άγγελος Γουγούσης.

Info: Θέατρο Αμαλία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Stand up από τον Ανδρέα Πασπάτη

paspatis.jpg

Ο Ανδρέας Πασπάτης επανέρχεται με την τελευταία solo stand up comedy παράστασή του με τίτλο «Διαβάστηκε», για μια και μόνο παράσταση την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία. Με έξυπνο χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές θεματολογιών και εύστοχη τοποθέτηση, ο Ανδρέας Πασπάτης σχολιάζει και καυτηριάζει την πιο αστεία πλευρά της καθημερινότητάς. 80 λεπτά καταιγιστικής κωμωδίας, μιλώντας για ό,τι μάς απασχολεί και για όλα αυτά στα οποία δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση.

Info: Θέατρο Αυλαία, απόψε στις 21:30.

Κινηματογραφικές προβολές

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

olympion-QKAbw.jpg

Μη χάσετε τις τελευταίες ημέρες του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Η γιορτή του «ανεξάρτητου» κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, αλλά και online. Θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 09:00-00:00, δείτε εδώ ολόκληρη το πρόγραμμα.

Καλάβρυτα 1943

1-9.jpg

Η Caroline martin δικηγόρος κι εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας. Πρωταγωνιστούν: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 & Κυριακή στις 15:50 & στις 20:00.

Eternals

eternals.jpg

Η ταινία "Eternals" των Marvel Studios καλωσορίζει μια συναρπαστική νέα ομάδα σούπερ ηρώων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Η επική ιστορία, που εκτυλίσσεται χιλιάδες χρόνια, παρουσιάζει μια ομάδα αθάνατων ηρώων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σκιές για να επανενωθούν ενάντια στους παλαιότερους εχθρούς της ανθρωπότητας, τους Παράταιρους. Πρωταγωνιστούν: Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Kumail Nanjiani, Lia McHugh κ.ά.

Info: Cineplex One Salonica (αίθουσα 1), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Συναυλία

Γιάννης Μπέζος: «Όταν χαμηλώνουν τ' άστρα»

bezos-cl8b8287-copy-e1613205633157.jpg

«Ο μεγάλος Σεφέρης έλεγε πως όταν κόβουμε ένα κομμάτι από το παρελθόν, την ίδια στιγμή κόβουμε κι ένα κομμάτι από το μέλλον. Η άγνοια και ακόμα χειρότερα η θολή εικόνα που έχουμε για το παρελθόν μας, φοβίζει και συσκοτίζει το δρόμο για τα επόμενα. Η ποίηση για τους μεγάλους προγόνους μας ήταν καθημερινή άσκηση και ψυχαγωγία. Μέσα στους αιώνες και μετά από πολλές αναταράξεις, ο τόπος μας γέννησε δημιουργούς θαυμαστούς και αποκαλυπτικούς. Η πρόθεσή μας είναι να τους θυμηθούμε. Με όχημα τις μουσικές σπουδαίων συνθετών, θα διαπιστώσουμε ότι η ποίηση, όπως έλεγε ο Εγγονόπουλος, είναι λόγια ψιθυριστά στα αυτιά ευγενικών ανθρώπων», αναφέρει ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να μας ταξιδέψει με τη φωνή του.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόψε και αύριο στις 21:00.

Εκθέσεις & music nights

Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο

screenshot-1-deuTg.png

Τρείς διαφορετικές βραδιές έρχονται να κλείσουν την εβδομάδα στο Ανφάν Γκατέ! Πιο συγκεκριμένα, απόψε εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας "Life is a Circus" που υπογράφει η Βάσω Στάμου. Ειδικά για σήμερα το βράδυ θα συμπράξουν μουσικά ο Γιάννης Οικονομίδης, στη φωνή και την τρομπέτα, και ο Λέανδρος Πασιάς, στο πιάνο, με pop και jazz ήχους.

Αύριο, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, o resident dj Metaxiotis πρόκειται να μας μεταφέρει μουσικά στη Νέα Υόρκη, μεταδίδοντας τα vibes του Big Apple. Μια μουσική βραδιά που λατρέψουν όσοι απολαμβάνουν να χάνονται σε party zone αλλά και jazz ρυθμούς, πάντα με την αίσθηση που δίνει η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

Όσο για την Κυριακή 14 του μήνα, η jazz band του Ανφαν Γκατέ αναλαμβάνει να σας διασκεδάσει μουσικά. Ο Λέανδρος Πασιάς στο πιάνο, ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης στα τύμπανα έχουν πια το δικό τους σταθερό κοινό που διαρκώς αυξάνεται.

Info: Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, για κρατήσεις: 693 290 2034.

Have fun!