fbpixel

Search icon
Search
Weekend agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

To απόλυτο guide για να τις πιο όμορφες στιγμές στην πόλη


Η καρδιά της πόλης είναι ξανά γεμάτη από κόσμο. Το Φθινόπωρο έχει "εισβάλλει" και η ατμόσφαιρα μας υποδέχεται με την πιο δημιουργική υπόσχεση. Στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας είναι εδώ για να μας συντροφεύουν και αυτό το Σαββατοκύριακο. Ενδιαφέροντα exhibitions και ποικίλες θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές μας χαρίζουν στιγμές ξεγνοιασιάς μαζί με τους αγαπημένους μας. Οι επιλογές μπορεί να είναι πολλές, όμως εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς αυτές που έχουν προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας και ανυπομονούμε.

Take notes!

CINEMA NIGHTS

Broadway του Χρήστου Μασσαλά

maxresdefault-FZNPd.jpg

Η νέα κινηματογραφική σεζόν στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε χθες και αναμένουμε για τις επόμενες προβολές. Ένα film, που είχε γίνει "talk of the town" από την ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Rotterdam. H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, είναι ένα νέο film noire για τις περιπέτειες μιας συμμορίας πορτοφολάδων και χορευτών σε μια σύγχρονη Αθήνα, πολύχρωμη αλλά και σκοτεινή.

Info: Αίθουσα Ολύμπιον, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00, 21:00, 23:00

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don’t Worry Darling)

dont-worry-darling13.webp

Σε μια '50s ονειρική ατμόσφαιρα, η Alice και ο Jack, ένα ερωτευμένο και εύπορο ζευγάρι ζουν μια πολυτελή καθημερινότητα χωρίς άγχος για το αύριο. Ένα μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών» κρύβει παγίδες και δημιουργεί πλήθος σοβαρών ερωτηματικών. Τότε, φθάνει η στιγμή, που η Alice αναζητά την αλήθεια και επιμένει να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Πρωταγωνιστούν οι: Florence Pugh, Harry Styles και Olivia Wilde. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έλαβε χώρα πρόσφατα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και απόψε είναι διαθέσιμη στη μεγάλη οθόνη.

Το Συνδικάτο (The Enforcer)

bef33bf17b.jpg

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες δράσεις, με γυρίσματα να έχουν λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2021. Ο Cuba, τον οποίο ενσαρκώνει ο Antonio Banderas, ρισκάρει να θυσιάσει τα πάντα και μπαίνει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια διάσωσης ενός νεαρού κοριτσιού από μια εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης γυναικών. Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Kate Bosworth, Mojean Aria, Zolee Griggs. Χθες έκανε τη μεγάλη της πρεμιέρα και στη χώρα μας. 

EXHIBITIONS

The Comic Con 6

nycc-comics.jpg
Comic Con News

Η 3ημερη υπερηρωική διοργάνωση τής Ελλάδας επιστρέφει. To “The Comic Con 6” θα φιλοξενήσει ξανά το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ, από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022. Στόχος του “The Comic Con” είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους λάτρεις της 9ης τέχνης, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς –από περιοδικά, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέχρι video games, είδη ένδυσης και role playing games. Οι διάσημοι καλεσμένοι πραγματοποιούν workshops με συμμετοχή του κοινού, υπογράφουν δημιουργίες τους και σχεδιάζουν αποκλειστικά για τους θαυμαστές τους. Συνεντεύξεις, masterclasses και ποικίλα events έχουν οργανωθεί και αναμένουν όλους εμάς.

Info: Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης (ΔΕΘ- HELEXPO), Λεωφ. Στρατού 3. Από Παρασκευή 23 έως και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:00

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Κινηματογράφου

macedonian-museums-82-kinhmatografou-thessalonikhs-363.jpg

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος με χαρά στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που έχουν ως θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά - Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Απόψε, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα γνωρίσουμε την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου από τα πρώτα του ξεκινήματα μέχρι τις πρόσφατες μορφές του. Δύο οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17:30 και στις 18:30. Στις 19:30, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία του Νίκου Κούνδουρου "Ο Δράκος (Ελλάδα, 1956)" στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1).

Info: Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Warehouse A, Λιμάνι Θεσσαλονίκης 

«Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής»

ekthesi-tellogleio-filelini-730x410.webp

Μετά την αξιόλογη πορεία και παρουσίασή της στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (03.11.2011- 30.01.2022), η έκθεση έφτασε και στη Θεσσαλονίκη! Αποτελεί μια εκλεπτυσμένη και σπάνια συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός, αποδίδοντας ειδικό φόρο τιμής προς τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ρομαντικοί τοπιογράφοι και σημαντικοί Ευρωπαίοι εικαστικοί με καταγωγή από Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Αγγλία και Γαλλία κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν την βαθιά αγάπη τους για το ελληνικό πνεύμα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Ιταλοί L. Lipparini, C. Dell’Acqua, F. Agricola και οι Γερμανοί Peter von Hess, J.C. Perlberg, L. Lange, C. Rottmann. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και Έλληνες ζωγράφοι, οι οποίοι μετασχημάτισαν τα Ευρωπαϊκά φιλελληνικά πρότυπα.

Info: Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 9:00-14:00,  Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00. 

THEATRE

ΚΘΒΕ: Opening Party στη Νέα Παραλία - «Θέατρο Ξανά»

nea-paralia.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με ένα Opening Party στη Νέα Παραλία, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. Με την έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό και όχι μόνο σε ένα opening party. Τρεις γνωστοί djs της πόλης θα βρεθούν στα decks από τις 19.00 έως τις 23.00. Το Party θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την ίδια μέρα στις 17.00 στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, για την παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού της θεατρικής περιόδου 2022-2023. Το νέο πρόγραμμα των παραστάσεων του ΚΘΒΕ κινείται στο τρίπτυχο: ανανέωση- συμπερίληψη- εκσυγχρονισμός. Σε αυτό το πλαίσιο της εξωστρέφειας οι άνθρωποι του ΚΘΒΕ θέλουν να συναντηθούν με τους θεατές σε μια χαλαρή βραδιά, με ωραία μουσική, λίγο πριν βρεθούν και πάλι στις θεατρικές αίθουσες.

Info: Βασιλικό Θέατρο -Νέα Παραλία, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00 – 23:00

Stand up Comedy: «Κάψε το Σενάριο: 10 Χρόνια Αποτυχίες On Tour» στο Θέατρο Γης

kapelakia.jpg

Oι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος επιστρέφουν με την Stand up Comedy: «Κάψε το Σενάριο: 10 Χρόνια Αποτυχίες On Tour», στο θέατρο Γης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους. Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε στην εξέλιξη του show.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριαδρίας, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:15

LIVE CONCERTS

street-mode-festival-nn8Yw.jpg

Επιστρέφει δυναμικά το Street Mode Festival 2022 για 12η χρονιά, από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Sonik Arena Thessaloniki, με ζωντανή μουσική, street art, street dance, action sports και πολλά ακόμη. Μετά τις συναυλίες των Street Mode Live Sessions σε συνεργασία με το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022 του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο θέατρο Κήπου, το 12o Street Mode Festival 2022, μας υπόσχεται ένα καυτό τριήμερο, αφιερωμένο στην κουλτούρα του δρόμου.

Info: Sonik Arena Thessaloniki, 16ο χλμ Θεσσαλονίκης – Περαίας, Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, Doors open: 17:00

Have fun!