fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend Agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Τέλειες προτάσεις για ένα αξέχαστο τριήμερο στην πόλη


Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, οι οποίες γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

CINEMA NIGHTS

Elvis

attachment-elvis.jpg

Η ιστορία του Elvis μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, Συνταγματάρχη Tom Parker. Ειπωμένη από την οπτική του Parker, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Priscilla Presley. Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00 και στις 22:10.

Pack of Sheep

pack-of-sheep.jpg

Μια ελληνική παραγωγή που ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως και ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος κ.ά.

Info: Cine Πυλαία (Θερινός), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:00.

Haute Couture

image-w12801.jpg

Η Esther είναι στο τέλος της καριέρας της ως βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne. Μια μέρα, ένα εικοσάχρονο κορίτσι, η Jaed, της ληστεύει την τσάντα στο μετρό. Αντί να καλέσει την αστυνομία αποφασίζει να φροντίσει την Jaed. Βλέπει σ' εκείνη την πιθανότητα να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο. Στον τρελό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής που ο υπέρμετρος ανταγωνισμός είναι καθημερινότητα η Esther θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα αλλάξει τα στερεότυπα. Πρωταγωνιστούν: Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Pascale Arbillot κ.ά.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.

The Black Phone

the-black-phone-4-scaled.jpg

Ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι πέφτει θύμα απαγωγής από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, το αγόρι ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί, όμως, θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα. Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Jeremy Davies, James Ransone κ.ά.

Info: Odeon Πλατεία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:40 και στις 22:20.

MUSIC STAGES

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

protopsalti-s0fbi.jpeg

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στον αύλειο χώρο του Macedonia Hall στο Κολλέγιο Ανατόλια απόψε στις 20:00. Η καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου για να τραγουδήσει σε μία εκδήλωση με σκοπό να υποστηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Ο Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές σωματείο. Στόχος του είναι να στηρίζει το Κολλέγιο τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, μέσα από τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, βοηθώντας το να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή παιδεία στους μαθητές και τις μαθήτριές του και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Info: Κολλέγιο Ανατόλια, Παρασκευή στις 20:00.

Γιώργος Μαζωνάκης

giorgos-mazonakis-giorgos-mazonakis-1-1080x567.jpg

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά από το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 τις καλοκαιρινές του συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Μια καλοκαιρινή περιοδεία με τίτλο «Μάζωξη – MAZWtour2022». Οι μουσικές του συνεργασίες είναι πολλές και αριθμούν πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ οι εμφανίσεις του κάνουν κοινό και κριτικούς να μιλούν γι' αυτόν. Το σημαντικότερο όμως είναι η αγάπη του κόσμου που εισπράττει ο Γιώργος Μαζωνάκης και η επιτυχία του, καθώς όλοι τραγουδούν μαζί του τα τραγούδια που έχουν αγγίξει την ψυχή μας.

Info: Θέατρο Γης, Παρασκευή στις 21:00.

Μαρίνα Σπανού

maxresdefault-vJZ1f.jpg

Η Μαρίνα Σπανού στη Θεσσαλονίκη! Η 19χρονη τραγουδίστρια έχει καταφέρει να συζητηθεί και να να χαρίσει το δικό της μοναδικό στιλ στη μουσική βιομηχανία. Από πάντα έγραφε εμπνευσμένες ή μη μελωδίες και στιχάκια σε ξεχασμένα τετράδια και, τώρα, έρχεται στην πόλη μας για να μας καταπλήξει. Το δελτίο τύπου για την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη μάς ταξιδεύει σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό: Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μια διαδρομή από ακριανά τραπέζια που ήθελαν να φιλοξενήσουν όσα δεν προλάβαμε να πούμε, ξημερώματα σε στενά που δε μας χόρτασαν, γάτες που μας συμπάθησαν και τσαλακωμένα σεντόνια, πρωινά που μας βρήκαν σε άλλα σαλόνια. «Τα βράδια μας θα μυρίζουν γιασεμί» κι εμείς θα χορέψουμε ξανά!

Info: Ανοικτό Θέατρο Συκεών, Σάββατο στις 21:00.

Thessaloniki Pride 

4420be13-190e-40dd-8e7e-78c2578459dc.jpeg

Το δέκατο Pride ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με μια παρέλαση γεμάτη χρώματα στο κέντρο της πόλης. Ένα μάθημα αποδοχής και μια γιορτή προς τιμήν της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που δεν πρέπει να χάσετε. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουρανίου τόξου Λευκό Πύργο. Στη συναυλία το παρών θα δώσουν καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode.

Info: Λευκός Πύργος, Σάββατο στις 18:30.

EXHIBITIONS

Ομαδική εικαστική έκθεση "Affordable Art"

20210914-180853.jpg

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την έκθεση "Affordable Art". Πίνακες ζωγραφικής και μοναδικά γλυπτά παίρνουν θέση στους χώρους της γκαλερί, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Πηνελόπη Ακριτίδου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Σοφία Βαγγέλη, Γιώργος Βαβάτσης, Αναστάσιος Βελούδης, Αρτέμιος Γεωργιάδης κ.ά.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.

Χρωστήρας Art

myro-gallery.jpg

Το εργαστήριο εικαστικών κι εφαρμοσμένων τεχνών Χρωστήρας διοργανώνει για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 ομαδική εικαστική έκθεση των μαθητών του με τίτλο "Χρωστήρας Art" στη Myro Gallery. Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό και στον Χρωστήρα να παρουσιάσει την εξατομικευμένη διδακτική προσπάθεια που καταβάλει για την πραγμάτωση της εικαστικής δημιουργίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από τα τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων, Ζωγραφικής Εφήβων, Παιδικής Ζωγραφικής, Χαρακτικής και Αγιογραφίας.

Info: Myro Gallery, Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00.

Don't miss...

Η Χαλκιδική, η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη, υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε μοναδικά για όσο θα βρίσκεστε υπό τη φιλοξενία της, μέχρι το τέλος της φετινής summer season. Αυτό το weekend μη χάσετε...

ettore-botrini.jpg
Έκτορας Μποτρίνι

Ακολουθώντας το Sani Gourmet, το γαστρονομικό θεσμό των τελευταίων 15 χρόνων, το Sani Resort συνεχίζει να γιορτάζει την υψηλή γαστρονομία μέσα από τα Sani Gourmet Pop Up Events που υλοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού θεσμού. Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, αποκλειστικά για ένα βράδυ, πέντε καταξιωμένοι σεφ «καταλαμβάνουν» τις κουζίνες των εστιατορίων του Sani Resort, παρουσιάζοντας degustation menus, αναδεικνύοντας το μαγειρικό τους ταμπεραμέντο και προσωπικές τους καταβολές. Την αρχή κάνει ο Ettore Botrini το Σάββατο 25 Ιουνίου. Ο Consultant Chef στο εστιατόριο Fresco του Sani Dunes, ιδιοκτήτης του "Etrusco" στην Κέρκυρα και του Botrini’s στην Αθήνα με ένα αστέρι Michelin, καθώς και κάτοχος πολλών ακόμη γαστρονομικών διακρίσεων, θα μπει και πάλι στην κουζίνα του Fresco, συνδυάζοντας αρμονικά την ελληνική και ιταλική κουζίνα σε ένα μενού εμπνευσμένο από τις παιδικές αναμνήσεις του και την ευρύτερη ιταλική κουλτούρα. Ο σεφ θα εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές σε παραδοσιακά πιάτα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή μεσογειακή γευστική εμπειρία, στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Sani Dunes!