fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Όλα όσα μπορείτε να δείτε & να θαυμάσετε στην πόλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου
AGENDA

Weekend Agenda: Όλα όσα μπορείτε να δείτε & να θαυμάσετε στην πόλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου

Κρατήστε σημειώσεις για τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου είναι εδώ και σας καλεί να ζήσετε στο έπακρο όλα όσα θα διαδραματιστούν, χαρίζοντας παλμό στο city life. Εσείς που τώρα επιστρέψατε από διακοπές, ετοιμαστείτε να προσαρμοστείτε ομαλά στους αστικούς ρυθμούς, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσετε ό,τι λαμβάνει χώρα και κεντρίζει το ενδιαφέρον των art lovers, μέσα από εκδηλώσεις και events που έχουν τον τρόπο να αφήνουν το στίγμα τους στην τέχνη.

Get informed για όλα όσα «τρέχουν» στην πόλη σήμερα και το ερχόμενο weekend & απολαύστε κάθε στιγμή όπως ακριβώς της αρμόζει.

Παρασκευή 28/08

Transparent Man-Πικ Νικ Urban Festival 2020

100897098-106022824391954-182650665374832228-n.jpg

Image Source: @transparent_man_

Απόψε μη χάσετε το solo project του Θεσσαλονικιού Σταύρου Παπαδόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο Πικ Νικ Urban Festival 2020 στη Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης. Πρόκειται για ένα βαθιά προσωπικό project που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ατμοσφαιρικών και ηλεκτρονικών ηχοτοπίων, κιθαριστικών μελωδιών κι ευρηματικών ρυθμικών. Αναμνήσεις, εμπειρίες πόνου, μοναξιάς, χαράς και συντροφικότητας παράγουν ένα σύνολο μουσικών αντιθέσεων που αποτυπώνεται στη δουλειά του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Το ιδανικότερο απογευματινό live για να αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι!

Info: Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Φιλίππου & Ολύμπου, οδός Αριστοτέλους, στις 18:30.

Κινηματογραφική προβολή

581633.jpg

Για τους cinema lovers, η διαχρονική ασπρόμαυρη ταινία του 1960 που «ξαναζωντανεύει» στις οθόνες, «Η Γκαρσονιέρα», αφορά στη ζωή του Bad Baxter (Jack Lemmon), ο οποίος είναι υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Στο πλαίσιο της δουλειάς του, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις «διακριτικές» ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν συναντήσει τη Fran, την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται παράφορα.

Info: Odeon Μακεδονία (Αιθ. 8), προβολή στις 21:30.

Σάββατο 29/08

Έκθεση

2-UoKZs.jpg



Η μαθηματικός-εικαστικός Ρηνιώ Μουρέλου ασχολείται τα τελευταία σαράντα χρόνια με τη σύγχρονη προσέγγιση για την ανθρώπινη σκέψη και αντίληψη. Οι δημιουργίες της στην έκθεση «Ζωγραφική και Εγκέφαλος» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., αποτελούν έργα στοχασμού για τη δομή του ανθρώπινου νου που συνάδουν με τις σύγχρονες απόψεις της επιστήμης γύρω από το ίδιο θέμα. Προκειμένου να αποτυπώσει τις ταυτόχρονες λειτουργίες του εγκεφάλου, η δημιουργός κατασκευάζει μοντέλα-παζλ, με διαφορετικές μεταξύ τους εικαστικές γραφές και συνηθίζει να πειραματίζεται με τα διάφορα υλικά. Ο καμβάς και η τρισδιάστατη χρήση του (επίπεδα, λωρίδες, ανοίγματα), τα φωτεινά κουτιά, καθώς και άλλες τεχνικές αποτυπώνουν το ταλέντο της μέσα από τη λιτότητα απλών και καθημερινών πραγμάτων.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, ώρες λειτουργίας 11:00 - 14:00.

Φεστιβάλ

shutterstock-783491836-l4OqX.jpg


Tο Thessaloniki Tango Party είναι ένα δωρεάν και ανοιχτό για όλους διήμερο φεστιβάλ με μουσικοχορευτικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στο οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε την τέχνη του tango και να διασκεδάσετε χορεύοντας. Η φιλανθρωπική του χροιά για τη φετινή σεζόν στηρίζει το Σύλλογο «Συζωή», ο οποίος μεριμνά για άτομα που μαζί με τύφλωση έχουν και πρόσθετες αναπηρίες, προβάλλοντας το έργο του και υποστηρίζοντας την προσπάθειά του για αγορά ειδικού λεωφορείου μεταφοράς ατόμων με αναπηρία.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, ώρες: 16:00, 19:00, 20:00, 21:00.

Κυριακή 30/08

Έκθεση

novello-finotti-4-1200x799-1-1170x779.jpg



Ένα σύνολο από τα αντιπροσωπευτικότερα μαρμάρινα έργα του Novello Finotti παρουσιάζει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. έως αυτήν την Κυριακή, στην έκθεση με τίτλο «Finotti: Fine Notte. Το τέλος της νύχτας». Περίπου 70 έργα μεγάλων διαστάσεων, τα δέκα μάλιστα από αυτά ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα, θα κοσμούν τον εκθεσιακό χώρο στο ίδρυμα σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00.

Θερινό σινεμά

awhitewhiteday-process-5-hpalmason.jpg


Αφιερώστε το βράδυ της Κυριακής σε ένα από τα θερινά σινεμά της πόλης και παρακολουθήστε την ταινία «Μια Λευκή, Λευκή Μέρα». Story: Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός υποψιάζεται ότι κάποιος άνδρας διατηρούσε στο παρελθόν ερωτική σχέση με τη γυναίκα του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Οι εμμονικές υποψίες του εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του. Ένα υποβλητικό δράμα και, παράλληλα, μια συναισθηματική αφοπλιστική ταινία του 2019, που αφορά στο πένθος, την αλήθεια, το μίσος και, τελικά, τον αποπροσανατολισμό.

Info: Σινέ Άλσος (Θερινός), Δεντροφυτεία Συκεών, προβολή στις 21:15.

Have fun!