fbpixel

Search icon
Search
Week agenda: Όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη αναμένοντας την έναρξη της 87η ΔΕΘ
AGENDA

Week agenda: Όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη αναμένοντας την έναρξη της 87η ΔΕΘ

Οι δημιουργικές προτάσεις παράλληλα με τις εκδηλώσεις της φετινής έκθεσης της πόλης


Καλή εβδομάδα! Το φθινόπωρο μοιράζεται τα πρώτα του δείγματα ήδη από την αρχή της ημέρας, εισάγοντάς μας στη βροχερή ατμόσφαιρά του. Αυτήν την εβδομάδα -και συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου- θα ανοίξει τις πόρτες της η πολυαναμενόμενη 87η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Μια σειρά από πολλά υποσχόμενες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα παράλληλα με τη διοργάνωσή της, με σκοπό να χαρίσουν και αυτή τη χρονιά στην καρδιά της πόλης την καθιερωμένη αίσθηση «ζωντάνιας». Πέρα από τα events της έκθεσης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πλήθος εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων και μουσικών events στο κέντρο της πόλης. 

Εμείς σας προτείνουμε όσα ξεχωρίσαμε!  

EXHIBITIONS 

Έκθεση «Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

2-yannis-behrakis-reuters-zmunz-zj0oj.jpg
Καμπούλ, 2001 Γιάννης Μπεχράκης / Reuters

«Καθήκον μου είναι να φροντίσω κανένας να μην μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε». Σε αυτά τα λόγια περικλείεται το πάθος για τη φωτοδημοσιογραφία και συγχρόνως το ήθος του κορυφαίου φωτοδημοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη για το ρεπορτάζ και την είδηση. Τα ίδια λόγια αποτελούν τον βασικό άξονα αποτύπωσης γεγονότων κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες σε χώρες όπως η Τσετσενία, το Αφγανιστάν, το Κόσοβο, η Σομαλία, το Ιράκ, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβύη, η Ελλάδα, η Βοσνία και το Ιράν, όπου ο ίδιος βρέθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας, και παρουσιάζονται στην ομότιτλη έκθεση «Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ως ανταποκριτής πολέμου του πρακτορείου Reuters, ο Γιάννης Μπεχράκης βρέθηκε στις πιο ταραχώδεις στιγμές της σύγχρονης, παγκόσμιας ιστορίας, τιμήθηκε με τις υψηλότερες σε παγκόσμιο επίπεδο διακρίσεις για το έργο του και ενέπνευσε μια νεότερη γενιά Ελλήνων φωτοδημοσιογράφων. Η έκθεση στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τις φωτογραφίες που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην έκθεση για τον Γιάννη Μπεχράκη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Athens Photo World 2019, πλαισιωμένες από προβολές, πρώιμο υλικό, περιοδικά και τεχνικό εξοπλισμό από το αρχείο του ίδιου, με την ευγενική άδεια της οικογένειάς του. Επιμέλεια: Ηρώ Κατσαρίδου, διευθύντρια MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Πιταράκης, φωτοδημοσιογράφος / Associated Press.

Info:
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11:00-19:00, Πέμπτη 11:00-20:00, Δευτέρα κλειστά. Διάρκεια: έως 8 Οκτωβρίου 2023. Η έκθεση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Athens Photo World.

Έκθεση «Αειφορία- Αναγέννηση- Αγώνας- Ανακύκλωση- Φοίνιξ & Αγών» στο Βυζαντινό Μουσείο

foiniks-aghon-1-scaled-ez0yx-rkmur.jpg

Για το 2023 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Με την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, επιδιώκει να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των συγκεκριμένων πολιτιστικών φορέων στη συμβολή τους στην αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Στην έκθεση «ΦΟΙΝΙΞ – ΑΓΩΝ», σημαντικό στοιχείο αποτελεί η επανάχρηση και η ανακύκλωση υλικών που συντείνουν στην κυκλική οικονομία, καθώς επίσης και οι συνεχείς αγώνες που διασφαλίζουν την ελευθερία και την ευημερία.

Πρόκειται για έναν εικαστικό διάλογο νεότερων τέχνεργων του Νομισματικού Μουσείου με σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, ο οποίος διαρθρώνεται σε δύο ενότητες:

1. «ΦΟΙΝΙΞ». Νομίσματα, Μετάλλια, δύο μοναδικές, παγκοσμίως, Μήτρες και Σφραγίδες του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια με τον αναγεννώμενο φοίνικα θα συνομιλούν με τις δημιουργίες «Αναγέννηση» της γλύπτριας Αφροδίτης Λύτη από μεταλλικά στοιχεία και γυάλινες ψηφίδες και «Φοίνιξ» του εικαστικού Γιώργου Μπαρδάκα από ανακυκλωμένα υλικά, αποδεικνύοντας πώς από τα «σκουπίδια» μπορεί να αναγεννηθεί ένα γλυπτό.

2. «ΑΓΩΝ». Μετάλλια, Αριστεία και μοναδικές, παγκοσμίως, Μήτρες του βασιλιά Όθωνα Α΄ με αγωνιστές και αγωνίστριες του 1821 θα συνομιλούν με ζωγραφικά έργα του εικαστικού Νίκου Τσιαπάρα εμπνευσμένα από αυτά, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αειφόρο αγώνα για ανεξαρτησία και ελευθερία ατόμων και λαών.

Info:
Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Στρατού 2. Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Έκθεση «50+1 ιστορίες από τη συλλογή Κωστάκη» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη

3-mikhail-larionov-a-768x575-h8yez-9erl2.jpg

Τι θα μπορούσε να συνδέει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, τον Τζάκσον Πόλοκ, τον Βασίλι Καντίνσκι, τον Λεβ Τρότσκι, τον Όσκαρ Γουάιλντ και την Γιόκο Όνο με εικαστικούς στη Ρωσία των αρχών του 20ου αιώνα, όπως ο Καζιμίρ Μαλέβιτς, η Λιουμπόβ Ποπόβα, ο Σολομών Νικρίτιν και ο Βλαντιμίρ Τάτλιν; Πώς μια έκθεση τέχνης που πραγματοποιήθηκε πριν από 100 χρόνια προκάλεσε έντονη αψιμαχία μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε αυτή, και πώς μια σπάνια έκδοση τυπώθηκε σε ταπετσαρία τοίχου; Πώς κατέληξε ένα έργο τέχνης να περνάει… από ακτινογραφία σε ένα δημόσιο νοσοκομείο; Οι απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμη περισσότερα ερωτήματα βρίσκονται στις «50+1 ιστορίες» που αναπτύσσονται στην ομότιτλη έκθεση, από τις 08 Ιουνίου έως και τις 12 Νοεμβρίου 2023 στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών. Περισσότερα από 100 έργα και αρχειακό υλικό από τη συλλογή Κωστάκη του Μουσείου αποτελούν τη βάση για τις αφηγήσεις και τις διαδρομές που προτείνονται στους επισκέπτες και λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά με τις ιστορίες που τα συνοδεύουν.

Info:
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη. Από Τρίτη έως Κυριακή από τις 10:00 έως τις 18:00. Διάρκεια: έως 12 Νοεμβρίου 2023.

Περιοδική εικαστική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

orfikoi-dialogoi-laigl-gwyvj.webp

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας Τρινακρία συνδιοργανώνουν τη νέα περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ορφικοί Διάλογοι» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ' του ΑΜΘ. Το project είναι εμπνευσμένo από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο βιβλίο της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η περίπλοκη αφήγηση των δύο καλλιτεχνών, του Enzo Rovella και του Κωνσταντίνου Ντάγκα, ξετυλίγει την πλοκή της με αναφορές στο παρελθόν και μια ανανεωμένη πίστη στο μέλλον, με την επίγνωση του πόσο ατελές και επισφαλές είναι το πνεύμα της εποχής που ζούμε και πόσο ευάλωτη είναι η ακεραιότητα της ψυχής. Επιμέλεια: Francesco Piazza. Συντονισμός: Βασίλης Καραμπάτσας.

Info:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανώλη Ανδρονίκου 6. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: 8:00 – 20:00 καθημερινά. Διάρκεια: έως 15 Σεπτεμβρίου.

Περιοδική έκθεση «Χρόνος Μέλλοντας. Έργα από τις συλλογές του MOMus- Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

797347-fklfm-ibh8m-6zpji.jpg

Θέματα όπως η τεχνολογία, η επιστήμη, η μνήμη και ο χρόνος, μέσα από την οπτική Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και οργανωμένα σε ενότητες όπως η ροή του χρόνου, το καινούργιο, το άγνωστο, το φαντασιακό, το ονειρικό και τα νέα υλικά παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Χρόνος Μέλλοντας. Το Μέλλον συνεχίζει και λειτουργεί ως βασική θεματική και στη συγκεκριμένη έκθεση, παράλληλα με το Inspire Project 2023 στον ίδιο χώρο, και δίνει την αφορμή για μια εκ νέου διερεύνηση έργων των μόνιμων συλλογών του Μουσείου.

H έκθεση προσεγγίζει και αναδεικνύει τη συνεχή αναζήτηση της καλλιτεχνικής κοινότητας για έμπνευση στραμμένη στην ανθρώπινη επινόηση της έννοιας του Μέλλοντος.Τα έργα τέχνης των συλλογών του Μουσείου αποκαλύπτονται σε χρόνο μέλλοντα και συνεχίζουν να αναδύονται με την πάροδο του χρόνου, είτε μέσω της τεχνολογίας, είτε μέσω εκθέσεων, δημοσιεύσεων και έρευνας. Αυτές οι παρεμβάσεις εξερευνούν τις πολυεπίπεδες αφηγήσεις και τις κρυφές πτυχές της κοινωνικο-υλικής ιστορίας μας. Χρησιμοποιώντας την οπτική γλώσσα του παρόντος και κάνοντας εικασίες σχετικά με τις δυνατότητες για το μέλλον, οι μνήμες του παρελθόντος ανακαλούνται, εκτίθενται και ερμηνεύονται εκ νέου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης έργα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου των Ξύδη, Απέργη και Ίολα, με ειδική σήμανση που τα ενώνει με τη θεματική του Μέλλοντος, δημιουργώντας μια ενοποιημένη περιήγηση για τον επισκέπτη.

Επιμέλεια: Θοδωρής Μάρκογλου, ιστορικός της τέχνης - επιμελητής MOMus- Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Σύρογλου, ιστορικός της τέχνης - επιμελήτρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Αρχιτεκτονικός και γραφιστικός σχεδιασμός: Loopo Studio

Info:
Μomus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ-Helexpo. Hμέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 18:00 και Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 8 Οκτωβρίου.

THEATRE

Παράσταση «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου ξανά στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

795635-70upw.jpg

Το πείραμα του Ιωσία Τέριγκτων, ενός εκκεντρικού μεγαλοαστού που θέλει να αποδείξει πως η ηλιθιότητα είναι σφηνωμένη ακόμα και στα πιο έξυπνα κεφάλια, γίνεται η αφορμή ενός μεγάλου έρωτα. Η Αλίντα, η φλογερή και ρομαντική Ισπανίδα και ο Αντρέας, ο εύθυμος και ανέμελος φοιτητής, ο γοητευτικός Παριζιάνος, είναι οι κληρονόμοι ενός μακρινού θείου που δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του. Στο ταξίδι τους για την αποδοχή της μεγάλης κληρονομιάς, συναντιούνται και ερωτεύονται. Ωστόσο, ο νεκρός θείος φαίνεται πως έχει διαφορετικά σχέδια για αυτούς τους δύο. Θα καταφέρει να αποδείξει ότι το συμφέρον είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη των ανθρώπων; Και αν η ανθρώπινη ηλιθιότης έχει τέτοιον όγκο που μόλις και μετά βίας χωράει μέσα στο άπειρο, τι ρόλο παίζει ο έρωτας και τα συναισθήματα σε όλο αυτό; Και πόση αλήθεια μπορεί να χωρέσει στις καρδιές των δύο ηλίθιων νέων; Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία- Μουσική Επιμέλεια- Ηχητικός Σχεδιασμός: Ανδρομάχη Χρυσομάλη. Πρωταγωνιστούν: Λίλα Βλαχοπούλου, Σοφία Καλεμκερίδου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, κ.ά.

Info:
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2. Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Από 5 έως 17 Σεπτεμβρίου (εκτός ημερομηνιών: 9 -12 Σεπτεμβρίου), Τρίτη έως Κυριακή στις 21:00.

«Η Πόρνη από Πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θέατρο Κήπου

617956.jpg

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολεί τη ζωή της Ερατούς, μιας νοικοκυράς του κάτω ορόφου. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη. Έρωτας, απόρριψη, προδοσία, βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς και έλλειψη αυτοεκτίμησης πρωταγωνιστούν σε κάθε στάδιο της ζωής αυτής της γυναίκας. Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Info: Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153. Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:15.

Παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

792836-hMWcC.jpg

Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων. Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής. Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης. Δραματουργική επεξεργασία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.

Info:
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

MUSIC

Βαλκανική Πλατεία 2023

reboutsikajpg.webp

Το μοναδικό ηχόχρωμα των Βαλκανίων ετοιμάζεται να κατακλύσει για 24η συνεχή χρονιά την Βαλκανική Πλατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά το διάστημα 4-9 Σεπτεμβρίου. Θα μας ταξιδέψει σε έθιμα, ακούσματα, γεύσεις, εμπνεύσεις και δημιουργίες, από αυτές που χαρίζουν στα Βαλκάνια τη μοναδικότητά τους. Ένα υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά σχήματα, τραγουδιστές, μουσικούς, χορευτές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο, γεμίσει για μία εβδομάδα το Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δημήτρης Μπάσης + Kalliope, Ιουλία Καραπατάκη, Δημήτρης Μυστακίδης, "Baklava" (Βόρεια Μακεδονία), Era Rusi - Ylli Baka (Αλβανία), παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Ημέρα Κύπρου δίνουν μια μικρή γεύση του προγράμματος.

Παράλληλα, στους χώρους των περιπτέρων θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους μη κερδοσκοπικές εθελοντικές, κοινωνικές και οικολογικές οργανώσεις, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Το προσεγμένο παιδικό πρόγραμμα που αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τα παιδιά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, με όλες τις δραστηριότητες να προσφέρονται δωρεάν. Η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο "Οι Δρόμοι των πεχλιβάνηδων" θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Βαλκανικής Πλατείας σε συνεργασία με τη φωτογραφική λέσχη του δήμου Παύλου Μελά.

Αφιερωμένη στον Γιώργο Μιχαήλοβιτς η φετινή τελετή έναρξης στα Συμμαχικά με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και ελεύθερη είσοδο.

Info: Δήμος Νεάπολης Συκέων. Διάρκεια: Από τη Δευτέρα 4 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. 

Γκαλά Όπερας «100 χρόνια Μαρία Κάλλας» στην Πλατεία Αριστοτέλους

809426.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας με μία ανοιχτή συναυλία στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Αριστοτέλους. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με πλήθος δράσεων, ενώ έχει ενταχθεί και στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων και της Unesco, για το 2023.

Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γκαλά όπερας, με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, που έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει τιμηθεί με το βραβείο "Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year", καθώς και ο σπουδαίος Έλληνας αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, σημερινός Διευθυντής της Κ.Ο.Α. και ένας από τους πλέον εξειδικευμένους Έλληνες μαέστρους στο οπερατικό ρεπερτόριο.

Info: Πλατεία Αριστοτέλους. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 

Γιάννης Κότσιρας - Μίλτος Πασχαλίδης Live στο PAOK Sports Arena

f3aa78d5eb6c9084464f00a8e0fdbc7b-xl.jpg

Δύο ευαίσθητες και ρομαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται να μας συνεπάρουν σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά. Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχονται στο Θέατρο Γης με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Info: PAOK Sports Arena, Αντώνη Τρίτση 12, Πυλαία. Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 

Κωνσταντίνος Αργυρός «Ελπίδα Tour» στο PAOK Sports Arena

787555.jpg

Μοναδικός, ανατρεπτικός και πρωτοπόρος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που πέρυσι πραγματοποίησε την πιο επιτυχημένη περιοδεία με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον 50Cent στην Αθήνα, γεμίζει και το φετινό καλοκαίρι με τις μεγάλες προσωπικές επιτυχίες του, τις δυνατές ερμηνείες του και την απαράμιλλη αισθητική του. Μαζί του σε όλες τις συναυλίες θα είναι η Ανδρομάχη, οι Playmen και η Klavdia, ενώ σε κάποιες συναυλίες θα υπάρχουν και special guests - έκπληξη.

Info: PAOK Sports Arena, Αντώνη Τρίτση 12, Πυλαία. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Chicness X Kapani Project στον εξωτερικό χώρο του Noesis 

3-0hc98.png

H ομάδα της Chicness και το Kapani Project ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν ένα μαγευτικό event ηλεκτρονικής μουσικής σ’ ένα από τους πιο εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό party, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου θα αιχμαλωτιστείτε από το ιδιαιτερο και εκρηκτικό set του John Digweed, που περιβάλλεται από μια μουσική ατμόσφαιρα μυστηρίου και ισχυρά grooves. O βρετανός super star αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της dance μουσικής με μια πορεία 30 ετών. Ο John Digweed αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο καλλιτέχνη που ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μουσικές τάσεις πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου, βασιζόμενος προπαντός στην ουσία της μουσικής του δημιουργικότητας. Το line up πλαισιώνουν οι: Tikis, Tony G και Designer. Το Noesis στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε αυτό το τόσο ξεχωριστό εγχείρημα που διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ο ενθουσιασμός όλων δεν περιγράφεται!

Info:
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ, Θεσσαλονίκης 6 χλμ, Θέρμη. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 00:00.

Νεφέλη Φασούλη Live στο Block 33

805840.jpg

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη έξοδο στη Νέα Υόρκη, η Νεφέλη Φασούλη, γεμάτη από ανατροπές, εμπειρίες και περιπέτεια, έρχεται για ένα live στο Yard του Block 33. Με ολόφρεσκια μπάντα, με τραγούδια του προσωπικού της δίσκου "Ο κόσμος σου" σε μουσική και στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, αλλά και με άλλα, γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά, η ομάδα αναμένεται φέτος το καλοκαίρι να κάψει το πατάρι.

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 

Μαρίζα Ρίζου Live στο Θέατρο Δάσους

803064.jpg

Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ Το «Χωριό» η Μαρίζα Ρίζου στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους. «Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο 4ος δίσκος μου με τίτλο «Το Χωριό". Παρέα με ένα μέρος του χωριού -που είναι δηλαδή οι πολύτιμοι συνεργάτες μου-, ετοιμάζουμε ένα live που μιλά για τη διαδρομή που δυστυχώς δε γίνεται να παραλείψει κανείς, εάν θέλει να φτάσει στην ευγνωμοσύνη και στην βαθιά εκτίμηση της ζωής και ‘’Του Χωριού’’ του. Πιο κοντά από ποτέ, πιο μαζί και ήρεμα από ποτέ με μοναδικό στόχο να είμαστε όντως παρόντες και να το χαρούμε. Να είναι οι καλοκαιρινές μας βραδιές σαν να έχουμε μαζευτεί σε ταράτσες και τα λέμε, συνδεόμαστε και γελάμε και κλαίμε και ζούμε. Και είναι όλα οκ και αποδεκτά. Σας περιμένω, σας περιμένουμε! Μαρίζα». 

Info: Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Συναυλία του Στέλιου Ρόκκου & Onirama στην 87η ΔΕΘ

stelios-rokkos.jpg

Ο Στέλιος Ρόκκος και οι Onirama ανοίγουν την αυλαία των συναυλιών, live music events της 87ης Δ.Ε.Θ. την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023. Μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους και είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν μια μοναδική μουσική βραδιά με αγαπημένες επιτυχίες.

Info: ΔΕΘκάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ, στην νότια είσοδο, Εγνατία 154. Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ: 

 • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

  Στέλιος Ρόκκος και οι Onirama

  Και το πάρτι ξεκινά ιδανικά! Στέλος Ρόκκος και Onirama ξεσηκώνουν τους χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές τους.

 • Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

  Άλκηστις Πρωτοψάλτη

  Μία είναι η Άλκηστις και τα τραγούδια της όλα μοναδικά, τα ερμηνεύει όπως αυτή ξέρει για να τα στείλει απευθείας μέσα στις καρδιές μας

 • Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου

  Θοδωρής Φέρρης και Josephine

  Ετοιμάζονται να ξεσηκώσουν και να κουνήσουν έντονα στο ρυθμό της μουσικής το νεανικό κοινό της ΔΕΘ 2023.

 • Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

  Αφιέρωμα στην Tina Turner.

  Το βραβευμένο musical tribute «One Night Of Tina», που έχει ταξιδέψει με το αυθεντικό cast του West End του Λονδίνου σε 26 χώρες και έχει μαγέψει χιλιάδες θεατές, έρχεται με πολλά και αγαπημένα τραγούδια : θα μας συγκλονίσουν με τα «We Don’t Need Another Hero», «Simply the best», «Private Dancer», «What’s Love Got To Do With It» και πολλά ακόμη τραγούδια της μεγάλης ντίβας.

 • Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

  Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου,

  Μαζί τους ο Χάρης Μακρής. Οι δύο σπουδαίες γυναικείες μορφές του ελληνικού τραγουδιού, η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, έρχονται για μια ακόμη φορά ατή Θεσσαλονίκη, αλλά για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή της ΔΕΘ.

 • Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

  Κώστας Μακεδόνας και Ελένη Τσαλιγοπούλου

  Οι αγαπημένοι μας Μακεδόνας και Ελένη Τσαλιγοπούλου θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους μαζί με τιην Χριστιάνα Γαλιάτσου

 • Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

  Μιχάλης Χατζηγιάννης

  με μια αγκαλιά τραγούδια ο έρχεται για να μας ταξιδέψει στο πλούσιο μουσικό του σύμπαν.

 • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  Πέτρος Ιακωβίδης και Ήβη Αδάμου

  Το πρόγραμμα των φετινών Music Events Live ολοκληρώνουν την οι ιδιαίτερα δημοφιλείς , που αναμένεται να προκαλέσουν πολλά… ρίχτερ στη σκηνή της 87ης ΔΕΘ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή διοργάνωση.

 • Enjoy every day!

  Κεντρική φωτογραφία: Παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, Πηγή: Εθνικό Θέατρο.