fbpixel

Search icon
Search
Wednesday season 2: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
ARTS & CULTURE

Wednesday season 2: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε σε αυτό το spooky sequel;


Μπορούμε να θεωρήσουμε με ασφάλεια και σιγουριά πως το Wednesday ήταν το σόου του 2022. Και για εξαιρετικό λόγο, αφού ικανοποίησε όλα τα επίπεδα τρόμου, ενώ οι ζοφερές επιλογές μόδας μας ενθουσίασαν- όλα αυτά με την υπέροχη Jenna Ortega να ταιριάζει με δεξιοτεχνία στον δημοφιλή cult ομώνυμο ρόλο με το νεκρό-ζωντανό ύφος της, ενώ φοιτά στην Ακαδημία Nevermore, ένα οικοτροφείο για υπερφυσικά προικισμένους μαθητές.

Ήταν επίσης μια σειρά που μας έδωσε πολύ relatabble ατάκες, όπως: "Μερικές φορές συμπεριφέρομαι σαν να μη με νοιάζει αν αρέσω στους ανθρώπους. Κατά βάθος, το απολαμβάνω κρυφά" και "Θεωρώ ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ψυχοφθόρο κενό ανούσιας επιβεβαίωσης". 

Δεδομένων όλων όσων είχε να προσφέρει η σειρά που σκηνοθέτησε ο Tim Burton, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συγκέντρωσε το εντυπωσιακό νούμερο των 341,2 εκατομμυρίων ωρών προβολής παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της, το οποίο έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η τέταρτη σεζόν του Stranger Things. Μάλιστα, συνέχισε να καταρρίπτει τα δικά της ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες και δεν δείχνει σημάδια ότι θα σταματήσει.

Δυστυχώς, η δεύτερη σεζόν αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στην παραγωγή, αφού έχασε ένα από τα βασικά μέλη του καστ στα μέσα των γυρισμάτων και, χάρη στις συνεχιζόμενες απεργίες στο Χόλυγουντ, υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις στα γυρίσματα. Έτσι, με την αποτελούμενη από 8 μέρη σειρά, η οποία τελείωσε με ένα σημαντικό cliffhanger, να παρουσιάζει τόσο άμεση, τεράστια και συνεχή παγκόσμια επιτυχία, φαίνεται σωστό να εξερευνήσουμε την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν. 

Αλλά τι πρέπει να ξέρετε για το Wednesday season 2; Σας έχουμε καλύψει παρακάτω!

Έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρξει 2η σεζόν;

Η δεύτερη σεζόν του Wednesday επιβεβαιώθηκε επίσημα! Βέβαια, το γνωρίζαμε ήδη, καθώς ο ομώνυμος χαρακτήρας έλαβε ένα δυσοίωνο μήνυμα από έναν διώκτη στο τέλος της πρώτης σεζόν, το οποίο έγραφε: "Σε παρακολουθώ" - το cliffhanger που αναφέρουμε παραπάνω. 

Η ανακοίνωση έγινε σε ένα σύντομο βίντεο από το Netflix, το οποίο περιλάμβανε στιγμιότυπα από την πρώτη σεζόν και τη φωνή της Wednesday: "Τις τελευταίες εβδομάδες, με κυνήγησαν, με καταδίωξαν και με μιμήθηκαν εκατομμύρια φορές σε όλο το διαδίκτυο. Ήταν σκέτο βασανιστήριο... Σας ευχαριστώ". Στη συνέχεια προστίθεται: "Έρχεται περισσότερη δυστυχία. Το παγκόσμιο φαινόμενο θα επιστρέψει για τη δεύτερη σεζόν". Μια σκηνή από την πρώτη σεζόν έδεσε ξεκαρδιστικά την ανακοίνωση, με την Wednesday να λέει χαρακτηριστικά: "Ειλικρινά, θα ήθελα να με ένοιαζε λίγο περισσότερο". Εξαιρετικό! Πριν από την επιβεβαίωση, ο επικεφαλής των σειρών του Netflix στις ΗΠΑ και τον Καναδά, Peter Friedlander, υπαινίχθηκε μια δεύτερη σεζόν, καθώς είπε: "Είμαι αισιόδοξος για το Wednesday".

Εν τω μεταξύ, η καθυστέρηση στην επιβεβαίωση της δεύτερης σεζόν μπορεί να οφείλεται στις πρόσφατες εικασίες ότι η σειρά μπορεί να φύγει από το Netflix για κάποια άλλη υπηρεσία streaming, καθώς η σειρά είναι ουσιαστικά προϊόν της Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Σύμφωνα με το Deadline, η Amazon και η MGM έκλεισαν μια συγχώνευση 7,06 δισ. τον Μάρτιο του 2022, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι το Wednesday θα μπορούσε να εξαγοραστεί από την Amazon και να μεταφερθεί στο Amazon Prime. Ωστόσο, η συμφωνία μεταξύ του Netflix και του MGM απέτρεψε αυτό το γεγονός. 

wednesday-season-2.webp

Ποια είναι η πλοκή της 2ης σεζόν της spooky σειράς;

Δεν έχουμε καμία επίσημη πλοκή αυτή τη στιγμή, καθώς είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα όμως μπορούμε να περιμένουμε την Wednesday να φτάσει στην άκρη του ανώνυμου μηνύματος που έλαβε στο αυτοκίνητο επιστρέφοντας στο σπίτι της. Την ίδια στιγμή, ο υπεύθυνος της σειράς Miles Millar ελπίζει ότι η υπόλοιπη οικογένεια Addams θα κάνει μεγαλύτερη εμφάνιση, λέγοντας στο TVLine: "Νιώσαμε ότι μόλις αγγίξαμε την επιφάνεια με αυτούς τους χαρακτήρες και οι ηθοποιοί είναι τόσο καταπληκτικοί σε αυτούς τους ρόλους. Η Catherine είναι, νομίζω, μια εικονική Morticia. Η σχέση μεταξύ της Wednesday και της Morticia είναι επίσης σημαντική για τη σειρά και η ιδέα ότι η Wednesday προσπαθεί να χαράξει τη δική της πορεία έξω από την οικογένεια είναι σημαντική".

Η πρωταγωνίστρια Jenna έχει επίσης τα δικά της σχέδια για το πώς θα ήθελε να εξελιχθεί ο χαρακτήρας της, αφού παραδέχτηκε ότι θα ήθελε η Wednesday να είναι αμφιφυλόφιλη και να έχει σχέση με τη συγκάτοικό της Enid. Η Jenna δήλωσε στο PRIDE: "Σε έναν τέλειο κόσμο, η Wednesday και η Enid θα είχαν σχέση". Εξήγησε επίσης στο MTV News ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα της να έχει ρομαντική σχέση με κανέναν άνδρα: "Τώρα που ο Tyler έφυγε από το τραπέζι, νιώθω ότι έχει ξεφύγει από τα αγόρια για λίγο. Αισθάνομαι ότι αυτή και ο Xavier έχουν φτάσει σε ένα ασφαλές σημείο. Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία για μια πολύ γλυκιά πλατωνική σχέση".

Πότε θα κυκλοφορήσει η 2η σεζόν του Wednesday;

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η ημέρα κυκλοφορίας, αλλά, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι συνεχίζονται τα γυρίσματα και ότι η παραγωγή έχει καθυστερήσει λόγω των απεργιών στο Χόλyγουντ, η 2η σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

mv5bogexnzq1ngitm2jlyy00zmrkltgwzjytotk4mjy0mge1owjkxkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2-v1.jpg

Ποιοι θα συμμετέχουν στο καστ;

Η Jenna θα επιστρέψει προφανώς ως Wednesday. Επιπλέον, αναμένουμε την επιστροφή της Emma Myers ως Enid Sinclair, του Percy Hynes White ως Xavier Thorpe, της Joy Sunday ως Bianca Barclay, της Catherine Zeta-Jones ως Morticia Addams, του Luis Guzmán ως Gomez Addams, του Isaac Ordonez ως Pugsley Addams και του Fred Armisen ως Uncle Fester. Σύμφωνα με το Deadline, η Thora Birch, η οποία επρόκειτο να υποδυθεί τη μητέρα του κοιτώνα της Wednesday, Tamara Novak, στη δεύτερη σεζόν, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στα μέσα των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με πηγές, η Birch έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι της για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια οικογενειακού μέλους. Εννοείται επίσης ότι, ενώ δεν ολοκλήρωσε τις σκηνές της, είχε "τελειώσει τα γυρίσματα του μεγαλύτερου μέρους" του ρόλου. Εκπρόσωπος της MGM, η οποία είναι παραγωγός της σειράς, δήλωσε στο Deadline: "Η Thora επέστρεψε στις ΗΠΑ για να ασχοληθεί με ένα προσωπικό θέμα και δεν θα επιστρέψει στην παραγωγή". Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν οι σκηνές της Birch θα μπουν όντως στη σειρά ή αν θα γίνει επανεκτέλεση.